EXCLUSIV Gândul LIVE. Tăriceanu: „Ministrul Costache calcă din gafă în gafă. Nu l-aș fi păstrat în noul cabinet”

Redactor:
Gândul

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE România, îl acuză pe ministrul Sănătății Victor Costache că se află în conflict de interese și că modul în care a fost dată Ordonanța de urgență cu reforma din Sănătate „ridică suspiciuni”.

Prezent la emisiunea Gândul LIVE de vineri, Tăriceanu a spus că Victor Costache calcă din gafă în gafă și, la un moment dat, premierul Orban îl va sacrifica. Dacă ar fi fost în postura de șef de Executiv, fostul premier liberal nu l-ar fi păstrat în cabinetul Orban 2.

Sunt două lucruri, poate că ministrul Costache e un medic foarte bun, dar nu e o chestiune de medicină aici. Cei mai buni miniștri ai Sănătății nu sunt și cei mai buni medici. Trebuie să ai calități manageriale, administrative și o experiență politică. Ministrul nu are nimic din toate astea. E evident că nu are pic de experiență politică, experiență administrativă și calcă din gafă în gafă. La un moment dat, prim-ministru trebuie să ia o măsură”, a declarat Tăriceanu la Gândul LIVE.

Liderul ALDE nu l-ar fi păstrat pe listă pentru cabinetul Orban 2, dar înțelege că „Ludovic Orban vrea să-și apere echipa și să nu arate că a făcut alegeri greșite”.

Nu poți fi un ministru performant fără minim de experiență politică și în administrație publică sau privată, spune Tăriceanu. Suita de gafe pe care le fac miniștrii din cabinetul Orban o să continue pentru nu sunt mulți care să îndeplinească aceste două condiții.

Despre Ordonanța pe sănătate

”Cetățeanul trebuie să aibă la dispoziție opțiunile proprii, de a merge în privat sau la stat. Dar asta nu trebuie să ducă la scăderea finanțării sistemului public. Pentru că diferă costurile din sistemul public de cele din sistemul privat. O operație care se decontează în public cu 5.000 lei, iar în privat cu 15.000 lei îl ajută pe privat să trăiască, dar privează de resurse sistemul public care trebuie să asigură îngrijirile ede sănătate pentru cei mulți.

Problema pe care o văd eu. Tu ca medic din privat vii și dai niște OUG-uri care ridică suspiciuni că ești în conflict de interese. Nimeni nu sesizează, Guvernul, premierul, că nu e normal să lași ca această situație de conflict de interese să dureze. Premierul ar trebui să regleze asta. Toată lumea va spune că reglementezi în folos propriu. Poate nu e așa. Am văzut și emailul nefericit că proiectul de OUG a fost redactat de o entitate din afara ministerului. Cine sunt? putem să bănuim”, a mai spus Tăriceanu în dialogul cu Emma Zeicescu.

EXCLUSIV | Călin Popescu Tăriceanu, șeful ALDE la Gândul LIVE: „Spectacolul mediatic cu cătușe în cazul Beuran nu e normal / Iohannis adâncește criza / Orban, în postură de păcălici”

Inchide