EXCLUSIV | Raluca Turcan o vede pe Gabriela Firea consilier la Primăria Voluntari. „Este aberant ce face cu taxa Oxigen”

EXCLUSIV | Raluca Turcan o vede pe Gabriela Firea consilier la Primăria Voluntari. „Este aberant ce face cu taxa Oxigen”
Publicat: 24/02/2020, 14:07

Raluca Turcan, vicepremier şi prim-vicepreşedinte PNL, a fost invitata Emmei Zeicescu la ediţia Gândul LIVE de luni, 24 februarie. Liderul PNL a venit cu precizări despre candidatul liberal al Primăria Capitalei și a lansat un nou atac la Gabriela Firea.

Este momentul ca administrația Firea să devină istorie, spune Raluca Turcan, după ce timp de 4 ani și-a bătut joc de interesele bucureștenilor. PNL a dovedit că s-a maturizat și că apelul la lipsa de franjurare a dreptei politice trebuie să fie făcut altor formațiuni politice care au atacat PNL:

Suntem în procedura internă de alegere a celui mai bun candidat. Atât pentru București, cât și în celelalte orașe. Facem sondaje de opinie și cel cu șansele cele mai mari va fi desemnat. În București miza este enormă. E cazul ca după 4 ani de bătaie de joc și de sfidare a bucureștenilor de către administrația Firea, să punem altceva în loc. Iar doamna Firea să se ocupe de Voluntari, poate devine consilier la Primăria Voluntari. Sper să câștigăm totuși și primăria Voluntari.

Apropo de franjurarea dreptei, PNL a demonstrat după asumarea guvernării că ne-am maturizat foarte mult, am lăsat deoparte orgoliile politice și ne-am asumat ce așteaptă oamenii de la noi. Cred că apelul la lipsa de franjurare nu trebuie făcut la PNL, noi am demonstrat. Dimpotrivă, apelul trebuie făcut acolo unde anumite abordări vizavi de PNL au semănat cu cele ale PSD. Eu zic să ne alegem ce imai buni candidați, să venim cu soluții constructive, să nu dăm satisfacție PSD certându-ne între noi, cei de pe partea dreaptă.

Raluca Turcan a fost întrebată dacă PNL ar susține un alt candidat pentru Primăria Capitalei, dintr-o altă formațiune politică, dacă cifrele arată acest lucru. Vicepreședintele PNL a ezitat să dea un răspuns tranșant:

„Dacă cifrele arată, dar trebuie să vedem cifrele. …Dacă vă spun de-acum da, e ca și cum nu aș aștepta rezultatul cifrelor. Chiar dacă pragmatic ar putea fi, trebuie să vedem maturitatea tot în altă parte. PNL are și susținere și are și candidați foarte buni. Mă refer la un candidat care să facă istorie administrația Firea”, a precizat Raluca Turcan.

Despre taxa Oxigen

Este aberant să facem o așa-zisă evaluare, un referendum în condițiile în care este anunțată de la 1 martie. Consultarea se face înainte, nu doar ca justificare. Cred că a zis 1 martie ca să găsească un subiect populist, doar ca să spună: Eu am vrut ca oamenii să respire un aer mai curat, dar bucureștenii nu au vrut. Proiectul a fost aberant lansat în spațiul public: dacă plătești poți să poluezi, aică pe bani te lăsăm să poluezi. În plus, respectarea taxei trebuie verificată de Poliția Română, dar poliția nu a fost consultată. Orice poate să spună că nu a fost consultată tocmai instituția care trebuie să verifice partea tehnică și ar putea ataca decizia de Consiliu. Cred că e o măsură popilistă, lansată total nepregătit, care nu are legătură cu preocuparea legată de calitatea aerului”, a mai spus Raluca Turcan.

Citește și:

EXCLUSIV | Raluca Turcan, la Gândul LIVE: „PSD produce un blocaj instituțional în Parlament. E posibil să sesizăm CCR”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului