GÂNDUL LIVE. Alexandru Rafila: Vlad Voiculescu s-a hotărât să facă prima ședință în care să caute soluții reale pentru gestionarea pandemiei

Publicat: 23/03/2021, 19:54
Actualizat: 23/03/2021, 22:35

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a declarat, în cadrul emisiunii GÂNDUL LIVE, că au trecut 90 de zile de când Vlad Voiculescu a depus juramantul în funcția de ministru al Sănătății și acum s-a hotărât să facă prima ședință în care să caute soluții reale pentru gestionarea pandemiei.

Problema e destul de clară. Ne aflăm într-o perioadă în care creșterea numărului de cazuri este evidentă, iar lucrul acesta nu se întâmplă numai în România. Sunt semnale foarte puternice din multe state europene. Franța, de exemplu, dincolo de faptul că a înregistrat un număr mare de cazuri, a pus niște condiții greu de închipuit în România. Gândiți-vă la limitarea circulației după ora 18:00. Părea incredibil că Parisul, care era un oraș plin de viață, să nu aibă doar magazine și restaurante închise”, a declarat Alexandru Rafila.

„Vlad Voiculescu s-a hotărât să facă prima ședință în care să caute soluții reale pentru gestionarea pandemiei”

„Ieri s-au împlinid 90 de zile de când domnul Vlad Voiculescu, împreună cu ceilalți membri ai Guvernului, au depus jurământul în calitate de miniștrii, respectiv prim-ministrul al Guvernului României ( Florin Cîțu). Și, la 90 de zile, domnul Voiculescu s-a hotărât să facă prima ședință în care să caute soluții reale pentru gestionarea acestei pandemii.

Am mai declarat că Vlad Voiculescu este un om tânăr, care a mai trecut pe la ministerul Sănătății, care cunoaște problemele din sistemul de sănătate și probabil ar fi un ministru mai bun și ar putea ține lucrurile sub control. Până acum a fost o lipsă de asumare a atribuțiilor de ministru. Mă așteptam să văd niște măsuri. Noi am făcut o moțiune simplă împotriva ministrului Sănătății. La o lună și ceva de la depunere, propunerile pe care le-am făcut au constituit principalele subiecte ale dezbaterii de ieri, de la discuțiile ministerului Sănătății cu Direcția De Sănatate Publică și Institutul Național de Sănătate Publică.”

Rafila: Trebuie să le spui oamenilor niște lucruri concrete legate de posibilitatea carantinării

„Cred că și oamenii sunt responsabili și ar vrea să participe la un efort legat de controlul pandemiei. Trebuie să fii cinstit, sa fii asumat, să le comunici oamenilor corect și să le spui niște lucruri concrete legate de posibilitatea carantinării”, a mai spus Rafila.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase