GÂNDUL LIVE. Alfred Simonis contestă unele restricții adoptate de Guvern: Să închizi magazinele la ora 18.00 e o inepție! / Statul nu cheltuie niciun leu pentru a convinge oamenii să se vaccineze – VIDEO

Redactor:
Cătălin Prejbeanu

Alfred Simonis, lider al deputaților social-democrați, a vorbit în cadrul ediției de luni, 12 aprilie, a emisiunii GÂNDUL LIVE, despre restricțiile impuse în România, subliniind că ar renunța la cea privind programul de funcționare al magazinelor.

Deputatul Alfred Simonis a susținut că a renunța la restricția privind programul magazinelor deoarece i se pare o „inepție”.

„Nu le contesc pe cele care sunt raționale. Să închizi magazinele la ora 18.00 este cea mai mare prostie pe care a făcut-o Guvernul ăsta între multe alte prostii. Nu are nicio relevanță. L-am văzut pe domnul ministru spunând că nu există niciun studiu de fundamentare a acestei măsuri. În afara faptului că aglomerează magazinele până la ora 18.00, între 16.00 și 18.00. Și am văzut că încet-încet s-a și renunțat la ea, se prelungește programul de lucru. E o inepție. Au încerca probabil să nu se mai plimbe oamenii pe stradă după ora 18.00 spunând că nu mai merg la magazin, dar farmacie sau… știți că românul este inventiv”, a declarat Alfred Simonis.

De asemenea, acesta a făcut câteva precizări referitoarele la prostele anti-restricții și la tensiunile care au loc în societate din cauza unor măsuri adoptate de Guvern.

Alfred Simonis, la Gândul LIVE: „A fost o perioadă în care dacă nu se lăsa ușor accelerația…”

„E o răbufnire socială. S-ar putea ca protestele să măture un Guvern. Pentru că e la modă. A fost o perioadă în care dacă nu se lăsa ușor accelerația, s-ar putea să fi izbucnit. Ceea ce pot înțelege”, a mai susținut Alfred Simonis la GÂNDUL LIVE.

Social-democratul a amintit de cazul Angelei Merkel, cancelarul german care și-a cerut scuze în mod public după ce a decis implementarea, respectiv anularea, unei restricții. În schimb, a precizat acesta, în România, guvernanții nu și-au cerut scuze românilor când au luat măsuri proaste.

„Orice măsură proastă propusă, revocată sau revocată la timp poate să repară răul făcut”, a punctat deputatul.

De asemenea, Alfred Simonis a făcut câteva precizări și despre ce fel de restricții are păstra în vigoare, punctând că ar revoca limitările referitoare la programul de funcționare al magazinelor.

„Probabil aș menține distanța socială și în parcuri e greu să închizi. A venit căldura și e foarte complicat să ții oamenii în case. Nici asta nu e o soluție pentru că îi obligi să se ascundă în apartamente, în spații închise… Aș face o comunicare mult mai bună de la nivelul ministerului, sau chiar de la Ministerul Apărării, pentru a convinge românii să se vaccineze. (…) S-ar putea ca peste o lună de zile să avem foarte multe doze pe care nu le doresc oamenii. Nu văd niciun leu cheltuit de Guvern pentru a încerca să convingă populația că e o măsură foarte bună. Alte state o fac”, a susținut Alfred Simonis.

Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
FOTO. Bianca Drăgușanu, imaginile cu care a zăpăcit milionarii! S-a pozat într-un costum minuscul de...
Câți bani îi dă Andreea Marin femeii care îi gătește și îi face curățenie în...
Mama lui Cristi Borcea, lovitură în imobiliare în `stațiunea bogaților`! Ridică un bloc de cinci...
Unde sunt cele mai adânci puncte ale oceanelor. Cercetătorii sunt siguri acum, au înconjurat lumea...
NEWS ALERT Diplomat român, expulzat de Federaţia Rusă
BANCUL ZILEI – Camera ascunsă: ipostaze năucitoare cu nevasta și amantul
Românii vaccinați cu prima doză de ser anti COVID vor fi recompensați. Unde poți merge...
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
O FEMEIE dispărută în 2020, GĂSITĂ în viață în munți. A SUPRAVIEȚUIT cu iarbă și...
BOMBĂ în procesul lui Șerban Huidu! Ce au descoperit judecătorii, e ultima șansă pentru vedeta...
Veste de ultim moment pentru milioane de pensionari. Nu mai pot pierde bani
S-au cunoscut în timpul unei partide de amor în trei, apoi au deschis o afacere....
Breaking News: COD ROȘU de intervenţie în România! Au murit pe loc
Infectarea cu coronavirus după vaccinare. Când nu ne protejează vaccinul, explică un medic
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Cum să îţi dai seama imediat dacă cineva nu este atât de deştept pe cât...
Inchide