Florin Cîțu propune deschiderea stațiunilor de pe litoral și circulație până la ora 5.00 în noaptea de Înviere

Florin Cîțu propune deschiderea stațiunilor de pe litoral și circulație până la ora 5.00 în noaptea de Înviere
Florin Cîțu propune deschiderea stațiunilor de pe litoral și circulație până la ora 5.00 în noaptea de Înviere
Publicat: 08/04/2021, 11:29
Actualizat: 08/04/2021, 11:29

Premierul Florin Cîţu a anunțat că va propune CNSU ca circulația în noaptea de Înviere să fie permisă până la ora 5.00, iar magazinele să rămână deschise până la ora 20.00 vineri, înainte de Paște. De asemenea, ”stațiunile de pe litoral să fie deschise,  dar cu capacitate de maximum 70%”, spune el.

Propuneri importante pe care le transmit astăzi CNSU – pentru cei care vor merge la slujba de Paşte, circulaţia pe timpul nopţii să fie permisă până la ora 5:00”, anunţă Florin Cîţu.

De asemenea, el propune ca magazinele să rămână deschise până la ora 20.00 vineri înainte de Paşte.

Florin Cîţu propune deschiderea staţiunile de pe litoral

„Staţiunile de pe litoral să fie deschise, respectând toate regulile în vigoare, dar cu capacitate de maximum 70% (exact aşa cum sunt acum staţiunile de la munte)”, este cea de-a treia propunere transmisă CNSU.

Peste 3.000 de persoane au participat la ceremonia de Paştele catolic, la Miercurea Ciuc

Peste 3.000 de persoane au participat în weekend, în Miercurea Ciuc, la ceremonia de sfințire a bucatelor, cu prilejul Paștelui Catolic. Organizarea slujbei poate fi un exemplu, în contextul COVID.

Ceremonie impresionată de Paştele catolic, la Miercurea Ciuc

Pentru a putea fi păstrată distanțarea fizică, a fost blocată circulaţia pe două bulevarde din centrul oraşului, iar oamenii, purtând coşuri în care se aflau bucate de Paşti, s-au aşezat în ordine într-o zonă în formă de cruce, pe o suprafaţă de circa 2 kilometri.

Statele Unite încep studiul de evaluare a reacțiilor alergice la vaccinurile Pfizer și Moderna

Un studiu clinic este în desfășurare pentru a determina dacă persoanele care sunt foarte alergice sau au o tulburare mastocitară prezintă un risc crescut de reacție alergică imediată și sistemică la vaccinurile Moderna sau Pfizer-BioNTech Covid-19.

Reacțiile alergice la vaccinurile Pfizer, Moderna COVID-19 se concentrează într-un nou studiu clinic

Institutele Naționale de Sănătate (NIH) din SUA au anunțat miercuri că lansează un studiu pentru a determina riscul reacțiilor alergice la vaccinurile Pfizer-BioNTech și Moderna în rândul anumitor persoane, transmite Reuters.

Un studiu clinic este în desfășurare pentru a determina dacă persoanele care sunt foarte alergice sau au o tulburare mastocitară prezintă un risc crescut de reacție alergică imediată și sistemică la vaccinurile Moderna sau Pfizer-BioNTech COVID-19.

„Înțelegerea publicului a fost îngrijorată de rapoartele de reacții alergice rare și severe la vaccinurile Moderna și Pfizer-BioNTech COVID-19, a declarat Anthony S Fauci, MD, director al Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase (NIAID), parte a Institutelor Naționale de Sănătate. „Informațiile adunate în timpul acestui studiu vor ajuta medicii să sfătuiască persoanele care sunt foarte alergice sau care suferă de o tulburare de mastocite cu privire la riscurile și beneficiile primirii acestor două vaccinuri. Cu toate acestea, pentru majoritatea oamenilor, beneficiile vaccinării COVID-19 depășesc cu mult riscurile . „