GÂNDUL LIVE. Alfred Simonis, deputat PSD: Nu există un scenariu de suspendare a președintelui / Reformele implementate de PSD au dus la câștigarea alegerilor parlamentare

GÂNDUL LIVE. Alfred Simonis, deputat PSD: Nu există un scenariu de suspendare a președintelui / Reformele implementate de PSD au dus la câștigarea alegerilor parlamentare
Publicat: 09/12/2020, 12:51
Actualizat: 09/12/2020, 15:11

Deputatul PSD Alfred Simonis a declarat, la GÂNDUL LIVE, că nu exista un scenariu de suspendare a președintelui Iohannis, iar reformele implementate de PSD au dus la câștigarea alegerilor parlamentare.

„E bine ca într-o țară democratică să avem curajul să spunem ce credem și ce vrem. Nu este vorba de curajul meu, ci de curajul pe care ar trebui să-l aibă opoziția sau partidele parlamentare. Pe de altă parte, nu există un scenariu al suspendării președintelui. Declarația de aseară a șefului PSD a fost că nu excludem o astfel de eventualitate, dar în cazul în care președintele continuă să se comporte abuziv. Nu putem exclude varianta asta, indiferent ce nebunii face președintele. În acest moment nu avem un scenariu de suspendare a președintelui. Nu pentru că n-ar merita, pentru că modul în care președintele încalcă Consituția permanent ne-ar putea duce la o astfel de concluzie, ci pentru că România nu are nevoie de asta în acest moment”, a declarat Alfred Simonis.

„Sunt doar 10 zile în care putem să constiutim sau nu o majoritate”

„Eu sunt unul dintre cei care cred că partidele au nevoie și de opoziție. Mandatul de premier trebuie desemnat partidului câștigător, partid care are 10 zile la dispoziție să își constituie o majoritate. Daca o reușește merge mai departe, altfel predă mandatul. Cred în democrație, iar democrația îmi spune că trebuie să respectăm aceste reguli. Sunt doar 10 zile în care putem să constiutim sau nu o majoritate și să mergem mai departe.

Știam înainte de alegeri că nimeni nu va face peste 50%. Cu toate astea, majoritatea românilor au hotărât ca PSD-ul să conducă. Din 30% prezență la vot, au și PNL-ul și URS-ul șansa de a conduce guvernul. Nu se poate aplica doar la noi acest procent. Eu am certitudinea că va fi foarte complicat să se înțeleacă USR cu PSD, aiba după aceea vor începe problemele cu UDMR, care știți foarte bine cât de eficient negociază când e nevoie de ei.

Reformele pe care PSD le-a implementat, trebuie să recunoaștem că au fost niște măsuri curajoase luate în ultimul an de zile, toate aceste lucruri au făcut să câștigăm alegerile parlamentare din 2020”, a mai declarat Alfred Simonis la GÂNDUL LIVE.

Klaus Iohannis, amenințat de Marcel Ciolacu cu suspendarea. “Nu exclud varianta!” / “E posibil să nu mergem la consultări, la Cotroceni”

Marcel Ciolacu nu exclude ca președintele Klaus Iohannis să fie suspendat, în cazul în care social-democrații nu vor ajunge la guvernare.

Liderul PSD a precizat că urmează o explozie de infectări cu COVID-19, mărturisind, totodată, ca dacă nu ar fi fost pandemia ar fi luat mult mai repede în calcul suspendarea lui Klaus Iohannis.

Eu vă spun că vom lupta cu toate armele constituționale dacă se continuă cu această bătaie de joc la adresa românilor. Nu exclud varianta suspendării președintelui, având în vedere situația actuală. Suntem într-o criză sanitară. Astăzi am avut un nou record la decese. S-a strâns această gașcă de perdanți.

Nu e momentul unei suspendări în momentul de față. Suspendarea președintelui e o măsură extremă, e ultima măsură care se va întâmpla. Va fi o explozie de infectări. Sper să testeze masiv populația. Dacă nu ar fi fost pandemia, probabil că am fi luat mai repede în calcul suspendarea”, a declarat Marcel Ciolacu la TVR1.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Spania: explozia nunţilor în rândul celor de peste 60 de ani
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
România în Schengen AIr. Regulile pe aeroporturi intră în vigoare din 31 martie
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația