GÂNDUL LIVE. Antreprenorul D. Anastasiu: Eu cred că de pe data de 15 mai am putea reporni turismul în anumite condiții. Nu avem voie să ratăm primul pluton european

Publicat: 06/05/2020, 13:32
Actualizat: 06/05/2020, 14:46

Antreprenorul Dragoș Anastasiu a declarat la Gândul Live că speră ca Guvernul să fie curajos în repornirea turismului întrucât nu avem voie să pierdem „plutonul european”. În condițiile în care țări precum Bulgaria și Grecia au fost specifice în ceea ce privește ridicarea restricțiilor în turism, antreprenorul este de părere că și în România ar trebui să se permită această activitate începând cu 15 mai în unele zone precum Delta Dunării, Transilvania și Bucovina.

Dragoș Anastasiu este de părere că pentru relansarea economiei este nevoie de o combinație între munca propriu zisă și șomajul tehnic, practică întâlnită de mai mulți ani în germania. Anastasiu a explicat ce înseamnă munca flexibilă.

„Munca flexibilă este combinația între șomajul tehnic și munca. Un fel de vas comunicant. Economia nu va reveni la nivelul de dinainte.Să spunem că restaurantele se vor deschide, dar chelnerii vor avea un program de 3 ore în loc de 8, deci muncă flexibilă ca în Germania”.

În ceea ce privește turismul, antrprenorul explică faptul că ne aflăm în fața unui nou start:

„Toate destinațiile azi sunt la 0 turiști. E un nou start. Se dă o șansă ca lucrurile să plece de la același nivel. Turistic, potențialul nostru are un nivel ridicat. Trebuie să repornim cu curaj ș să nu ratăm primul pluton. Bulgarii, grecii au fost specifici în repornirea turismului. Noi nu ne-am hotărât. Eu cred că de pe data de 15 mai am putea de drumul în anumite condiții. Vorbim de mari părți din Delta Dunării, din Transilvania, din Bucovina. Vorbim de terase ale restaurantelor”.

„Nu avem voie să ratăm primul pluton europan”

Antreprenorul este de părere că pentru relansarea turismului este nevoie de negocieri bilaterale din rațiuni de proximitate cu țările cu care putem face schimb de turiști care să meragă cu mașina, nu cu avionul. Până la acest nivel, trebuie să luăm în considerare turismul în țată:

„Sigur că va fi turismul intern care va fi foarte cerut. Lumea își dorește să iasă din casă. Toate hotelurile din România se pregătesc intens. Cred că la un anumit nivel turismul poate să pornească și nu avem voie să ratăm primul pluton european”

Totuși, relansarea activităților turistice depinde de un cumul de factori: răspândirea coronavirusului, economia europeană și deciziile guvernamentale.

„Depindem unii de alții. Depindem de pandemie. Va veni al doilea val, al treilea val. Suntem pregătiți să închidem iar țara? Depindem de economia europeană, de cea germană în specialm depindem și de Guvern să fie curajos. Nu avem resurse la nivel Guvernamental și am rămas fără resurse în visterie. Antreprenoriatul din România a fost obișnuit cu probleme. Suntem inventivi, suntem fâșneți”, a declarat Dragoș Anastasiu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
BREAKING NEWS. Nicoleta Luciu va părăsi domiciliul conjugal și pleacă din România cu copiii
FOTO. Imagini incendiare cu Denise, iubita fiului lui Cristi Borcea! Cât de bine arată tânăra
VIDEO "O bag în cimitir, îi dau foc la casă". O femeie a oprit un...
Persoanele cele mai fascinante au această grupă de sânge. Ce spune despre tine grupa de...
Adrian a pariat pe o afacere cu cireşe şi speră la un profit frumos. Va...
Manchester City s-a calificat în finala Champions League. Finala va avea loc pe 10 iunie,...
UniCredit Leasing vinde un BMW X1 din 2017. SUV-ul se apropie de 180.000 de km
Rusalii 2023. Ce se face și ce nu se face în prima zi de Rusalii?...
Cauza decesului lui Cristian, românul care s-a stins din viață dramatic la doar 39 de...
BANCUL ZILEI. Bulă: Ospătar, ăsta e cotlet de miel sau de porc?
Austria produce încă un mare scandal la graniţele Europei, blocând circulaţia camioanelor pe continent. România...
1.160 de lei amendă pentru șoferii care nu respectă această regulă. Mii de români nu...
GREȘEALA făcută de toți BĂRBAȚII când URINEAZĂ! Este GREȘIT SĂ...
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
Se suspendă plata pensiei! Trebuie să trimiteți urgent acest document până pe 18 iulie
Ce este curățarea suedeză a morții. Cum te poate ajuta metoda să elimini stresul
Cât fac 9X9? O fetiță a ȘOCAT toată școală cu răspunsul ei! Vezi ce a...
Te cunosc de undeva! 3 iunie 2023. Ținuta purtată de Andreea Bălan a surprins pe...