GÂNDUL LIVE. Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei, despre șomajul tehnic al angajaților STB: Nu am făcut decât să ne adaptăm la numărul de călători

Publicat: 22/04/2020, 14:54
Actualizat: 23/04/2020, 11:26

Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei, a explicat în cadrul emisiunii GÂNDUL LIVE faptul că în cadrul Societății de Transport București (STB) a fost luată măsura de introducere în șomaj tehnic a 20% din angajați ca urma a scăderii numărului de călători și, implicit, al încasărilor. 

„Aceste măsuri sunt și singurele pe care le vom lua”

„În acest moment nu am făcut decât să adaptăm numărul de autovehicule ale societății la numărul de călători pe care îi avem pentru că totodată, în această perioadă, au scăzut foarte puternic și încasările STB, motiv pentru care trebuie să ne adaptăm la această realitate financiară și trebuie să dăm dovadă de predictibilitate. Aceste măsuri sunt și singurele pe care le vom lua, pentru că înțelegem de la președintele României că după data de 15 viața va arăta…

Cred că modelul ales de consilierii domnului Iohannis a fost acela al triunghiului lui Karpman. Și atunci… unul e victima, unul e salvatorul, iar celălalt are și el un rol pe acolo.

Angajații sunt în șomaj tehnic, dar, după data de 15 când vom afla și noi ce are în cap Guvernul să facă, probabil că o să ne adaptăm. Pentru că Guvernul nu discută foarte mult cu noi ca să știm ce urmează să facă. Așteptăm să ni le dea servite. Acesta este adevărul.

La nivelul Minicipiului București vom ridica gradual numărul de autobuze.

Dacă numărul de călători crește, noi avem capacitatea să aducem în timp real în linie autobuze”, a explicat Aurelian Bădulescu în cadrul emisiunii GÂNDUL LIVE.

De asemenea, viceprimarul Capitalei a precizat că dezinfecția se face la un interval de două ore, așa cum s-a procedat și până în prezent.

Viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu  anunţase în cursul zilei de marţi, 21 aprilie, că 2.000 dintre cei 11.000 de angajaţi ai Societății de Transport București (STB) vor intra în şomaj tehnic, ca urmare a faptului că s-a redus semnificativ numărul de călători, în contextul restricţiilor generate de pandemia cu noul coronavirus.