GÂNDUL LIVE. Avocatul Cosmina Cerva despre imaginile cu calul chinuit: Imaginile sunt infracțiuni/ Parlamentul ar putea pune mâna pe proiectul care stă în sertarele Camerei Deputaților/ Eu aș face un apel către populație: să sesizăm pe mail la IPJ-urile de poliție

GÂNDUL LIVE. Avocatul Cosmina Cerva despre imaginile cu calul chinuit: Imaginile sunt infracțiuni/ Parlamentul ar putea pune mâna pe proiectul care stă în sertarele Camerei Deputaților/ Eu aș face un apel către populație: să sesizăm pe mail la IPJ-urile de poliție
Publicat: 29/05/2020, 13:46
Actualizat: 29/05/2020, 14:00

Avocatul Cosmina Cerva a vorbit la GÂNDUL LIVE despre imaginile șocante cu o mânză chinuită și pusă să tragă un BMW de două tone, probă ca să fie vândută, la Turda. Potrivit avocatului, imaginile sunt infracțiuni care ar trebui aplicate potrivit legii. De asemenea, doamna Cerva a subliniat că în Camera Deputaților există un proiect de lege de mărire a pedepselor care stă în sertarele Camerei Deputaților de ani de zile. Avocatul a subliniat că există imagini în care Poliția se plimbă într-un târg de cai, vede ce se întâmplă și nu se sesizează din oficiu. În final, avocatul Cosmina Cerva a făcut un apel către populație, să sesizeze IPJ-urile de poliție când văd astfel de cazuri.

„Imaginile nu sunt numai barbare, ci și infracțiuni”, spune avocatul Cosmina Cerva

„Ar trebui să căutăm cauzele pentru care suntem așa. Prima cauza ar fi lipsa educației în școli în ceea ce privește apropierea de animale, cunoașterea animalelor, pentru că animalele sunt cunoscute doar din cărți. Dacă în școli ar există o educație privind  în protecția animalelor, am avea niște adolescenți puțîn mai buni.

Ceea ce prezentați nu sunt numai imagini barbare, ci și infracțiuni. Faptul că sunt din ce în ce mai multe în România se explică din două cauze:  o legislație proastă care nu pedepsește așa cum trebuie infractorii care maltratează și omoară animale și dezinteresul total al autoritatiilor abilitate, în speță M.A.I  și A.N.S.V.S.A de a lua măsuri  punctual atunci când există astfel de infracțiuni sau contravenții prevăzute în Legea 205/2004.

Există Legea 205, art 25, pedeapsa de la 6 luni la 1 an sau amendă penală, pentru cei care omoară animale, folosesc la lupte. și mai multe infracțiuni. Noi când am depus în 2016 proiectul pentru mărirea pedepselor, am pus pe masă parlamentarilor și statistici și am dat exemplele din România”, a declarat avocatul Cerva.

„Avem un Parlament bolnav, habar nu au ce se întâmplă în alte țări în ceea ce privește protecția animalelor”, a declarat Cosmina Cerva

„Avem un Parlament bolnav, pentru că există foarte mulți vânători care nu sunt de acord cu ceea ce înseamnă protecția animalelor, sunt niște oameni fără viziune, habar nu au ce se întâmplă în alte țări în ceea ce privește protecția animalelor. Noi că oameni, suntem foarte indiferenți, suntem egoiști. Poate că am văzut că nu există sancțiuni pentru acești criminali,

Pentru acești criminali avem o lege care ar putea fi îmbunătățită dacă Parlamentul ar pune mâna pe proiectul care stă în sertare Camerei Deputaților de ani de zile și ar vota mărirea pedepselor, am avea o lege puțin mai bună. Ceea ce se întâmplă cu acești cai este un alt fenomen”, a zis doamna Cerva la Gândul Live.

„Poliția e prezența în târguri și nu face nimic. Avem imagini în care poliția se plimbă într-un târg de cai, vede ce se întâmplă și nu se sesizează din oficiu”, potrivit spuselor avocatului Cosmina Cerva

„În toate județele se organizează târguri unde se vând cai, care sunt organizate legal de autoritățile locale care desfășoară ceea ce vedeți, caii sunt supuși la diferite chinuri, la 20 km de București.

Animalul nu poate fi controlat în funcție de putere.  Faptul că ei fac astfel de lucruri, se filmează și nu se ia măsuri, când târgurile autorizate, unde poliția e prezența în târguri și nu face nimic. Avem imagini în care poliția se plimbă într-un târg de cai, vede ce se întâmplă și nu se sesizează din oficiu. Polițistul este de ajuns să vădă și să facă un proces verbal.

Când am spus că e nevoie de o educație în școli, m-am referit că copiii să învețe ce înseamnă protecția animalelor. Dar ei văd că animelele sunt bune pentru comsum. Ei nu învață că sunt niște ființe care trebuie protejate, iar  atunci când face rău unui animal, trebuie să plătească”, notează avocatul Cosmina Cerva.

Apel către populație, să sesizeze IPJ-urile de poliție când văd astfel de cazuri

„Eu aș face un apel către populație, pentru că noi pe paginile de protecție a animalelor învățăm cetățenii, dăm format de plângere, iar dacă poliția nu se sesizează din oficiu, să-i sesizăm pe mail la IPJ-urile de poliție. Când vedem astfel de cazuri, toate adresele de IPJ se găsesc pe internet,  se solicită să se facă cercetări și să fie tras la răspundere, cu un video atașat, prin care să se ia măsuri.

Până în acest moment nu s-a sesizat nimeni. Ieri au apărut imaginile cu cetățeanul care a legat un cal și l-a legat de o mașînă. Acum două zile, Asociația Kola Kariola a ridicat o iapă căzută și infectată și nu s-a sesizat nimeni, cu toate că au intervenit pompierii. M.A.I e cel competent, raportându-ne la Legea 205, degeaba cerem amenzi și pedepse mai mari, dacă nu se aplică”, a spus Cosmina Cerva.

A.N.S.V.S.A este o instituție inutilă. La Midia  au murit 10.000 de oi, iar A.N.S.V.S.A Constanța au acoperit neregulile

„Au încercat să facă ceva la nivel de  A.N.S.V.S.A., au încercat să voteze legislatie, nu am mai mers pe schemă de angajare personal, pentru că erau posturile blocate. A.N.S.V.S.A este o instituție inutilă, nu are legătură cu protectia animaelelor, la Midia  au murit 10.000 de oi, iar A.N.S.V.S.A Constanța au acoperit neregulile, pentru a se încarcă vaporul peste capacitatea acestuia.

Atâta timp cât ei sunt mâna în mâna cu cei care controlează calitatea cărnii provenite din abatoare, nu va fi o sensibilitate. Când vorbim de poliția animalelor, trebuie să avem organisme care știu să facă o cercetare, nu punem pe cei de la A.N.S.V.S.A să facă o cercetare privind cruzimea animalelor”, subliniat avocatul Cerva.

Caii care ies la pensie sunt scoși la licitație iar cei care câstigă sunt samsarii de animale/ Nimeni nu a răspuns pentru moartea animalelor transportate din portul Midia către Orientul Mijlociu

„În Anglia se ocupă un ONG sponsorizat de Regina Elisabeta. Are în subordine un ONG care își face treaba foarte bine. Dacă cine își maltratează animalul în domiciliu, intervine poliția animalelor care amendează sau poate primi ani de închisoare proprietarul animalului.

Caii care sunt în proprietatea statului, ies la pensie la o vârstă. În cazul cailor, la 5-6 ani sunt scoși la pensie. Știți ce se întâmplă cu acei cai? Sunt scoși la licitație, iar cei care câstigă sunt niște samsari de animale, în speță  niște cetățeni străini într-unul dintre cazuri, care îi cumpără sănătoși și îi aruncă în abatoare.

Am o rugăminte, poate redeschideti subiectul exportului de animale vii  din portul Midia către Orientul Mijlociu, pentru că până în acest moment nimeni nu a răspuns pentru moartea animalelor, sunt bani mulți în această infracțiune, pentru că erau mai multe oi decât capacitea trecută în acte. Cerem să se oprească acest mod barbar de a transporta animale.

Când am depus proiectul în Parlament am prezentat și pedepsele aplicate de alte țări din Europa. Noi am expus motivele pentru care țările consideră că cei care omoară trebuie să plătească că atunci când omoară un om. Există un studiu al FBI spune că cel care omoară o ființă fără apărare, animlaul, trece apoi la o altă ființă fără apărare, copilul, femeia și se inoculează ideea că viață nu are preț”, a concluzionat doamna Cerva.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Carmen Harra, previziuni pentru anul 2024. Cine va câștiga alegerile prezidențiale din România: ,,Poate să...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Simona Halep va fi EXCLUSĂ. Decizia care se pregătește în circuitul WTA
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”