GÂNDUL LIVE. Black Friday 2020: Cum putem verifica dacă prețurile într-adevăr scad și la ce trebuie să fim atenți | VIDEO

Publicat: 12/11/2020, 21:33

Ca în fiecare an, magazinele din România le oferă clienților reduceri importante cu ocazia campaniei numită „Black Friday”, însă specialiștii ne recomandă să fim foarte atenți la eventualele fluctuații de prețuri în această perioadă.

Dacă vreți să verificați cu cât a scăzut prețul unui produs de Black Friday, economiștii vă recomandă să apelați la site-urile care ne ajută să comparăm prețurile în ultimii doi ani și veți vedea că fluctuațiile de prețuri sunt destul de mari.

Spre exemplu, un produs poate fi scumpit înainte cu câteva luni pentru ca, mai apoi, de Black Friday, să pară că a fost redus, spun jurnaliștii GÂNDUL LIVE.

Cum au evoluat prețurile la unele categorii de produse?

Spre exemplu, o combină frigorifică ce costa în anul 2018 aproximativ 1.600 de lei, după cum se vede pe monitorizarea făcută de un site specializat în compararea prețurilor, a ajuns în vara acestui an să coste aproape 2.000 lei, iar acum a scăzut la 1.749 de lei.

Un smart TV cu diagonala de 140 cm costa în iunie 2020 peste 10.000 de lei, deși în urmă cu jumătate de an era 7.000 de lei. Începând cu 28 octombrie, prețul a scăzut la 6.799 de lei, adică aproape același preț cu cel din iunie 2020.

Pentru că în această perioadă cu toții ne pregătim de telemuncă, evident avem nevoie de un laptop, dar care sunt ofertele de Black Friday?

Spre exemplu, un anumit model costa în septembrie anul acesta aproximativ 3.200 de lei. Site-ul ne arată, însă, că prețul a început să crească ușor, iar la începutul lunii octombrie a urcat la 3.900 de lei, pentru ca mai apoi să scadă de Black Friday.

O mașină de spălat rufe costa în iulie 2020  puțin peste 1.600 de lei, deși  cu câteva luni în urmă era mai ieftină cu aproape 200 de lei. Acum, aceeași mașină costă tot 1.600 de lei.

Între timp, inspectorii Antifraudã din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) au anunțat că vor monitoriza tranzacțiile online de Black Friday. De asemenea, aceștia vor analiza și obligațiile fiscale care se vor naște în această perioadă de reduceri, care conduc la volume foarte mari de vânzări, a informat ANAF.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase