GÂNDUL LIVE. Cadavrul incendiat din Giurgiu. Dan Antonescu: „Când va fi identificată victima, 70-75% din dosar este rezolvat” – VIDEO

Publicat: 02/11/2020, 12:53
Actualizat: 02/11/2020, 15:33

Expertul criminolog Dan Antonescu a detaliat, la GÂNDUL LIVE, care sunt pașii pe care anchetatorii îi fac pentru a descoperi autorii crimelor de genul celei din Giurgiu, unde o femeie a fost ucisă, introdusă într-un geamantan și apoi incendiată.

Dan Antonescu, expert criminolog, a comentat, la GÂNDUL LIVE, cazul din Giurgiu, unde cadavrul unei femei a fost incendiat la marginea drumului, iar autorul acestei atrocități este încă liber. Dan Antonescu a vorbit din experiența vastă în soluționarea acestui tip de cazuri.

O femeie a fost cel mai probabil bătută, apoi ucisă cu o lovitură în cap, băgată într-un geamantan și incendiată la marginea drumului, între localitățile Ghimpați și Valea Plopului, acolo unde a fost descoperită de un șofer de tir.

„În cele mai multe cazuri de acest gen, și aici vreau să ating două paliere, există un numitor comun: fie că găsim victima într-un geamantan, fie că o găsim eșalonat, dacă îmi este permis cinismul, în colete macabre, partea principală o reprezintă dorința, obligația, autorului de a scăpa de cadavru, pentru că fapta a fost comisă într-un loc care legătură cu el, cu autorul – locuința, locul de muncă, garajul autorului”, a explicat Dan Antonescu, la GÂNDUL LIVE.

„Interesul autorului este să îngreuneze identificarea victimei”

Dintr-un punct de vedere e bine că nu a tranșat cadavrul, din alt punct de vedere e trist că l-a incendiat, a apus Dan Antonescu, precizând că acest caz are foarte puține lucruri în comun cu cazul Caracal

Avem de-a face cu un loc al faptei care are legătură cu autorul, altfel nu ar fi riscat să plece cu acest cadavru într-un troller, un obiect banal pentru p călătorie, nu a atras aenția câtuși de puțin, totuși a riscat, pentru că noaptea cotroalele poliției sunt intensificate. Mulți cred că la adăpostul întunericului pot face cam ce vor ei, nu-i adevărat, dovadă că dimineața avem reportajele care îi pun pe tapet pe acești indivizi.

În ceea ce privește incendierea cadavrului, Antonescu consideră că interesul autorului este să îngreuneze identificarea victimei, care, crede el, s-a aflat în cercul relațional al autorului, fie membru de familie, fie angajat. „În momentul în care va fi identificată victima, cam 70-75% din dosar este rezolvat”, a explicat Dan Antonescu.

Potrivit expertului crimonolog, de regulă, după o astfel de crimă, autorii se ascund și așteaptă să vadă cum decurg cercetările și este puțin probabil să comită o altă faptă similară. „Părerea mea este că a fost un conflict spontan, ceva, o răzbunare, o gelozie, o violență casnică”, a opinat Antonescu.

Procurorii de la Parchetul Giurgiu au audiat deja trei persoane. Aceleași surse susțin că autorul, ca să-și ascundă urmele, a turnat benzină și a incendiat geamantanul în care se afla cadavrul, o femeie de 15-25 de ani, de statură medie. Până acum au fost ridicate înregistrările de pe camerele de supraveghere din zonă.

Urmăriți detalii din cazul crimei din Giurgiu în materialul video atașat:

În ceea ce privește cazul din Bragadiru, Antonescu crede că este puțin probabil ca fragmentele de oase să nu fie umane, având în vedere că au fost găsite într-un pantalon și au fost descoperite câteva obiecte în preajmă. Este necesară o expertiză medico-legală pentru a vedea dacă este vorba de o moarte accidentală sau crimă. consideră expertul criminolog.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul Zilei de Transilvania”, la finalul anului citeste mai mult