GÂNDUL LIVE. Cal chinuit cu o drujbă. Chirca, Kola Kariola: Cazurile de ucidere și maltratare a animalelor sunt din ce în ce mai numeroase. / Nu se lasă nici măcar cu o zi de arest – VIDEO

Redactor:
Madalina Prundea

Marius Chirca, președintele Asociației Kola Kariola, atrage atenția că numărul agresiunilor asupra animalelor a crescut în toată țara, dar autorii acestora scapă, de cele mai multe ori fără o zi de arest. Reprezentantul ONG-ului își exprimă speranța că Poliția Animelelor, recent înființată, va putea face ceva în plus, opininând, totuși, că acum nu avem logistica pentru care această structură să funcționeze.

Președintele Asociației Kola Kariola, Marius Chirca, a comentat, la GÂNDUL LIVE, cazul recent din Buzău, unde un bărbat a fost suprins într-o filmare cum își maltratează calul cu o drujbă pornită. Totul, pentru a urni căruța din șanț. Ulterior, se vede cum bărbatul lovește animalul cu pumnii și picioarele.

Pe baza acestor imagini, polițiștii l-au identificat pe căruțaș. Este un tânăr de 21 de ani din localitatea buzoiană Brădeanu, care a recunoscut că era beat și nu a suportat să nu fie ascultat de cal, care de fapt era o iapă. Tânărului i s-a deschis dosar penal pentru rănirea sau schingiurea animalelor, faptă pedepsită în Codul penal cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă penală.

„Cu cazuri de genul ăsta, din păcate, ne-am obișnuit”

„Nici măcar amendă penală nu o să vedeți. Ideea este, cum am spus și în intervențiile anterioare, cu cazuri de genul ăsta, din păcate, noi, la asociație, ne-am obișnuit, și nu numai noi. Dacă mai așteptăm ceva, așteptăm finalul, dar de șapte ani, finalul este același: o amendă finală înseamnă un cazier și o amendă în bani, dar nici măcar cazier nu o să vedeți în urma acestui caz”, a comentat Marius Chirca.

„Niciun caz semnalat, niciunul, nu se lasă nici măcar cu o zi de arest. Toate se finalizează cu o amendă, care nu e penală, doar în cazul în care făptașul poate fi recidivist recidivist”, a spus președintele Asociației Kola Kariola.

Marius Chircă estimează, pe baza sesizărilor primire din toată țara, că, statistic, „cazurile de ucidere și maltaratare sunt din ce în ce mai numeroase”, și asta în contextul în care conducerea Ministerului Afacerilor Interne a anunțat înființarea Poliției Animalelor, o divizia cu polițiști și veterinari angajați pentru a gestiona situațiile de urgență pentru bunăstarea animalelor.

„Aștept să văd ce se poate face în plus”

„Eu aștept Poliția Animelelor, personal am să solicit spriijinul Poliției Animelelor atunci când este cazul, adică am să direcționez cazuri semnalate nouă Poliției Animalelor, pentru că vreau să văd, am să merg să asist ca simplu cetățean, nu reprezentant al unui ONG, să văd ce se poate face în plus. Nu spun că mă opun Poliției Animalelor, Doamne ferește!, dar vreau să văd ce pot face ei în plus față de ce se întâmplă acum”, a afirmat Marius Chirca.

Nu avem logistica, nu avem baza pe care această structură să funcționeze, consideră Marius Chirca. „Trebuia ca Poliția Animalelor, extrem de importantă într-o țară civilizată, să vină la pachet cu ceva, pentru că abandonul, brutalitatea, lipsa de cultură în România este imcomparabilă cu ce se întâmplă în alte țări din Uniunea Europeană”, consideră Marius Chirca.

Recent, la GÂNDUL LIVE, Cosmin Andreica, liderul sindicatului Europol, a criticat, la GÂNDUL LIVE, noua lege privind înființarea Poliției Animalelor, aprobabtă după ce a fost promovată de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

Cosmin Andreica, liderul sindicatului Europol, a detaliat nemulțumirile legate de înființarea Poliției Animelelor, afirmând că acest proiect de ordonanță de urgență, așa cum a fost gândit, nu aduce niciun element de noutate, din punctul de vedere al organizației pe care o reprezintă, în afară de faptul că polițiștii vor avea posibilitatea să emită ordine de plasare în adăpost a animalelor care au fost maltratate, „dar și faptul că, peste noapte, pe lângă dansatori, balerini, boxeri, folcloriști și alte categorii de polițiști care sunt doar cu numele în MAI, în Poliția Română vom avea, se pare, și medici veterinari, care vor fi transferați fără examen sau concurs de la ANSVSA la poliție, li se vor da grade de comisar șef”.

 

FOTO-BOMBA! Nu se aştepta nimeni sa posteze astfel de poze. Vedeta care a rupt netul...
A rămas însărcinată la Survivor România?! Fanilor nu le-a venit să creadă când au văzut-o...
FOTO. Antonia a pozat fără jenă sau inhibiții! Și-a arătat complet trupul într-un body prea...
Ce s-a ales de ea… Maria l-a părăsit pe Mihai Neşu în 2012 pentru că...
Simona Halep a primit cea mai dură lecție de la Sorana Cîrstea! Motivul pentru care...
Monica Pop a luat foc când a auzit ASTA: Doamne ferește! Ce s-a aflat despre...
Reuters: Un document neoficial al UE ar propune redesenarea graniţelor din zona balcanică
BANCUL ZILEI – Un primar află de la nevastă că a fost înșelat
În Italia au fost descoperite 16 persoane cu super-imunitate la Covid-19. Explicațiile specialiștilor
A rămas însărcinată la Survivor România?! Fanilor nu le-a venit să creadă când au văzut-o...
Un bebeluș cu TREI penisuri ULUIEȘTE medicii. „Asta da intrare în istorie”
Gata, s-a făcut anunțul oficial despre războiul între Rusia și Ucraina! Ce pregătesc americanii
Horoscop 17 aprilie 2021. Zodia care își rezolvă multe probleme astăzi
Moment de infarct la „Războiul Depozitelor”. Ce a descoperit un bărbat într-o boxă cumpărată cu...
ULTIMA ORĂ! O moarte fulgerătoare. Din păcate, medicii nu au mai avut ce face. Ştirea...
Bicarbonatul de sodiu, pe post de medicament. 7 întrebuinţări de care nu știai
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Povestea uneia dintre cele mai puternice femei de afaceri din România. Ea a creat împreună...
Inchide