GÂNDUL LIVE. Marius Chirca („Kola Kariola”), despre cazul cățelușei scalpate, care nu s-a dezlipit de puii ei: „I se vedea creierul. Sunt imagini care nu pot fi prezentate”

GÂNDUL LIVE. Marius Chirca („Kola Kariola”), despre cazul cățelușei scalpate, care nu s-a dezlipit de puii ei: „I se vedea creierul. Sunt imagini care nu pot fi prezentate”
GÂNDUL LIVE. Marius Chirca („Kola Kariola”), despre cazul cățelușei scalpate, care nu s-a dezlipit de puii ei: „I se vedea creierul. Sunt imagini care nu pot fi prezentate”
Publicat: 23/09/2020, 12:04
Actualizat: 23/09/2020, 15:05

Marius Chirca („Kola Kariola”), a vorbit, la GÂNDUL LIVE, despre cățelușa maltratată, abandonată alături de puii ei. Animalul a fost pur și simplu scalpat și tăiat la lăbuțe, ajungând la clinică în stare gravă. „HOPE” a primit însă a doua șansă, datorită oamenilor buni!

„Încă nu i-am pus un nume. Din nefericire, nu este singurul caz. Cred că este al nouălea caz cu câine scalpat. Am avut caz unde l-au scalpat și i-au tăiat urechile. Cum a ajuns cățelușa la noi? La fel cum ne ajung la urechi cazurile foarte grave, prin Facebook.

„I se vedea creierul”

Oamenii ne cer să intervenim când sunt cazuri foarte grave. Ne implicăm pentru că lucrăm cu cei mai buni medici din România.

Este într-o stare extrem de gravă, vreau să vă spun că i se vede creierul, la lăbuță, are osul ieșit din carne. Această cățelușă a fost maltratată nu pentru că este agresivă, este mică, mi-au trecut mii și mii de câini prin mâini, ea nici liberă pe stradă, încercând să-și apere puii, nu ar ataca.

„Cine a făcut asta nu are nicio scuză”

Cine a făcut asta nu are nicio scuză. Cățelușa nu este lângă mine, acum se află în grija dr. Rugină, e în operație, i se operează lăbuța, un implant din titan, pentru că e într-o suferință foarte mare, ieri nu a putut fi operată, a fost pompată cu tot ce a fost mai bun ca antibiotic, vitamine, ca să ducă o anestezie și o operație care va dura 3 ore. O mutăm apoi într-o altă clinică, unde să fie sub supraveghere. Puii sunt cu mine și soția mea. Le dăm lapte la biberon. Din experiențe anterioare, vă spun că va fi bine cățelușa. Va rămâne cu urme, dar o să fie bine. Nu mai există risc să o pierdem.

„V-o prezint pe HOPE peste o lună de zile”

Dați-mi voie să nu vă spun cum îi acoperim craniul. Lăsați să vorbim peste o lună. Și vedem cum e atunci și vă explic ce s-a întâmplat. Am mai acoperit bucăți de carne lipsă, haideți să vedeți ce medici avem, ce sunt capabili să facă. Să v-o arăt pe HOPE, total schimbată.

Instinctul lor de mamă e mult mai dezvoltat ca la om. Ea acolo ar fi murit. Pentru că ce ați văzut era deja într-o clinică veterinară. Imaginile cu ea ajunsă acolo nu vi le-am dat, erau viermi care o mâncau de vie. Cine ar fi găsit-o, ar fi găsit-o moartă acolo, la datorie. Nu găsim așa ceva. Aleg animalul. Și mulți mă condamnă pentru asta. Nu spun că nu ajut un om. Dar aleg animalul.

De la ei învăț foarte multe. Mi-am schimbat viața datorită acestor animale. În primul rând să fiu bun și un luptător. Legea care mărește pedepsele, aia trebuia modificată prima.

„Cățelușa nu va avea sechele psihice”

Cel puțin două luni de zile nu va pleca de la noi. Cățelușa va fi un câine care nu va avea sechele psihice, care doar la suprafață se vor vedea rezultatul maltratării. Va fi o cățelușă blândă, bună de adopție. O s-o vedeți peste o lună. Facem o intervenție și să vă arăt ce putem face noi din Hope pe partea fizică și psihică. O să fie disponibilă pentru adopție. Noi NU adoptăm câini. Scopul nostru este să-i tratăm și să-i dăm spre adopție.

Spre surprinderea mea, în ultima perioadă, am avut câini cu probleme ca această cățelușă, care au rămas cu sechele, dar au fost adoptați. Un câine scalpat trăiește ca un prinț, la o domnișoară. Cazul lui a fost mai horror, era un biet pui de 4 luni. Știm și cine, un bărbat de 72 de ani. Nu pățesc nimic, maxim o amendă. Nu prea îmi place să zic asta. Mi-e teamă că toți diabolicii vor face asemenea fapte, dar nu avem niște pedepse care să-i poată duce acolo unde le este locul. Încep să mă desumflu, credeam că se va întâmpla ceva rapid. Zilele trec. Să vedem după alegerile de duminică.

Lucrez la un proiect măreț, la periferia Bucureștiului inaugurăm centrul de sterilizări gratuite pentru pisici și câini. O să mă ocup intens, cred că trebuie să punem presiune să schimbăm o lege. Lucrez la o statistică pe șapte ani, pe care să o arăt politicienilor, pentru că legea nu este deloc eficientă. Se seamănă moarte și se cheltuie inutil banul public”, a declarat Marius Chirca la GÂNDUL LIVE.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale,...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Protejarea demnităţii lui David a lui Michelangelo: O luptă pentru libertatea de exprimare
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
CARNEA DE PUI din magazine. Anunțul venit de la cel mai înalt nivel: Să fie...
Scandalul puilor vopsiți. Ce ascund autoritățile
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația