GÂNDUL LIVE. Marius Chirca („Kola Kariola”), despre cazul cățelușei scalpate, care nu s-a dezlipit de puii ei: „I se vedea creierul. Sunt imagini care nu pot fi prezentate”

Redactor:
Silviu Bănilă

Marius Chirca („Kola Kariola”), a vorbit, la GÂNDUL LIVE, despre cățelușa maltratată, abandonată alături de puii ei. Animalul a fost pur și simplu scalpat și tăiat la lăbuțe, ajungând la clinică în stare gravă. „HOPE” a primit însă a doua șansă, datorită oamenilor buni!

„Încă nu i-am pus un nume. Din nefericire, nu este singurul caz. Cred că este al nouălea caz cu câine scalpat. Am avut caz unde l-au scalpat și i-au tăiat urechile. Cum a ajuns cățelușa la noi? La fel cum ne ajung la urechi cazurile foarte grave, prin Facebook.

„I se vedea creierul”

Oamenii ne cer să intervenim când sunt cazuri foarte grave. Ne implicăm pentru că lucrăm cu cei mai buni medici din România.

Este într-o stare extrem de gravă, vreau să vă spun că i se vede creierul, la lăbuță, are osul ieșit din carne. Această cățelușă a fost maltratată nu pentru că este agresivă, este mică, mi-au trecut mii și mii de câini prin mâini, ea nici liberă pe stradă, încercând să-și apere puii, nu ar ataca.

„Cine a făcut asta nu are nicio scuză”

Cine a făcut asta nu are nicio scuză. Cățelușa nu este lângă mine, acum se află în grija dr. Rugină, e în operație, i se operează lăbuța, un implant din titan, pentru că e într-o suferință foarte mare, ieri nu a putut fi operată, a fost pompată cu tot ce a fost mai bun ca antibiotic, vitamine, ca să ducă o anestezie și o operație care va dura 3 ore. O mutăm apoi într-o altă clinică, unde să fie sub supraveghere. Puii sunt cu mine și soția mea. Le dăm lapte la biberon. Din experiențe anterioare, vă spun că va fi bine cățelușa. Va rămâne cu urme, dar o să fie bine. Nu mai există risc să o pierdem.

„V-o prezint pe HOPE peste o lună de zile”

Dați-mi voie să nu vă spun cum îi acoperim craniul. Lăsați să vorbim peste o lună. Și vedem cum e atunci și vă explic ce s-a întâmplat. Am mai acoperit bucăți de carne lipsă, haideți să vedeți ce medici avem, ce sunt capabili să facă. Să v-o arăt pe HOPE, total schimbată.

Instinctul lor de mamă e mult mai dezvoltat ca la om. Ea acolo ar fi murit. Pentru că ce ați văzut era deja într-o clinică veterinară. Imaginile cu ea ajunsă acolo nu vi le-am dat, erau viermi care o mâncau de vie. Cine ar fi găsit-o, ar fi găsit-o moartă acolo, la datorie. Nu găsim așa ceva. Aleg animalul. Și mulți mă condamnă pentru asta. Nu spun că nu ajut un om. Dar aleg animalul.

De la ei învăț foarte multe. Mi-am schimbat viața datorită acestor animale. În primul rând să fiu bun și un luptător. Legea care mărește pedepsele, aia trebuia modificată prima.

„Cățelușa nu va avea sechele psihice”

Cel puțin două luni de zile nu va pleca de la noi. Cățelușa va fi un câine care nu va avea sechele psihice, care doar la suprafață se vor vedea rezultatul maltratării. Va fi o cățelușă blândă, bună de adopție. O s-o vedeți peste o lună. Facem o intervenție și să vă arăt ce putem face noi din Hope pe partea fizică și psihică. O să fie disponibilă pentru adopție. Noi NU adoptăm câini. Scopul nostru este să-i tratăm și să-i dăm spre adopție.

Spre surprinderea mea, în ultima perioadă, am avut câini cu probleme ca această cățelușă, care au rămas cu sechele, dar au fost adoptați. Un câine scalpat trăiește ca un prinț, la o domnișoară. Cazul lui a fost mai horror, era un biet pui de 4 luni. Știm și cine, un bărbat de 72 de ani. Nu pățesc nimic, maxim o amendă. Nu prea îmi place să zic asta. Mi-e teamă că toți diabolicii vor face asemenea fapte, dar nu avem niște pedepse care să-i poată duce acolo unde le este locul. Încep să mă desumflu, credeam că se va întâmpla ceva rapid. Zilele trec. Să vedem după alegerile de duminică.

Lucrez la un proiect măreț, la periferia Bucureștiului inaugurăm centrul de sterilizări gratuite pentru pisici și câini. O să mă ocup intens, cred că trebuie să punem presiune să schimbăm o lege. Lucrez la o statistică pe șapte ani, pe care să o arăt politicienilor, pentru că legea nu este deloc eficientă. Se seamănă moarte și se cheltuie inutil banul public”, a declarat Marius Chirca la GÂNDUL LIVE.

ŞOC total la CFR Cluj. Dan Petrescu începe cursa pentru supremaţie şi aduce alţi doi...
Tragedie în showbiz-ul românesc! Cunoscutul cântăreț, în stare critică la Terapie Intensivă, după ce a...
FOTO. Gabriela Cristea, goală în cadă! Vedeta TV a lăsat la vedere prea mult
FOTO. Cum a ajuns să arate fosta campioană mondială la gimnastică! Românca s-a retras și...
O îndrăgită artistă româncă, bolnavă de Covid, face un apel disperat. De ce are nevoie...
Masca de protecţie, obligatorie în spaţiile publice din Bucureşti. Ce amenzi riscă oamenii şi ce...
Michael Horodniceanu, inginerul român de la New York. Responsabil de cel mai mare proiect american...
Tragedie în showbiz-ul românesc! Cunoscutul cântăreț, în stare critică la Terapie Intensivă, după ce a...
Astrologul britanic care a prezis pandemia, face o noua dezvaluire! Ce se va intampla cu...
Cristofor Columb a fost EXHUMAT! Cine era de fapt MARELE explorator. Istoria Americii nu va...
ULTIMA ORĂ! Ce se întâmplă acum cu Dincă. Este strigător la cer. Părinții fetelor ucise...
BOMBĂ! Nicușor Dan și-a dat DEMISIA. Ce se întâmplă cu alesul bucureștenilor
Când sunt Moşii de toamnă 2020 şi ce se dă de pomană în Sâmbăta Morţilor
Ai unul dintre aceste simptome? Atunci ești considerat suspect de COVID-19
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Ţara europeană care intră din nou în blocaj total din cauza pandemiei. Autorităţile au hotărât...
Inchide