GÂNDUL LIVE. Claudiu Năsui, ministrul Economiei: „Demiterea lui Vlad Voiculescu a fost o greșeală / Există unele mafii care sunt înrădăcinate în întreg statul român” | VIDEO

Publicat: 11/05/2021, 19:13
Actualizat: 11/05/2021, 22:05

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a fost invitatul Emmei Zeicescu în ediția de marți a emisiunii GÂNDUL LIVE.

El a vorbit, printre altele, despre încotro merge economia României în următoarea perioadă și despre șansele ca țara noastră să aibă un mediu antreprenorial relativ sănătos, dar și despre accesarea fondurilor europene și reducerea birocrației.

Întrebat dacă se simte remaniabil, ministrul a declarat că nu se teme de acest lucru.

„Întotdeauna, filmul acela se poate repeta (demiterea lui Vlad Voiculescu, n. red.), dar consider că în tot ce fac am un mare aliat, iar acela se numește «transparență». Pun foarte multe lucruri pe Facebook, pe site-ul Ministerului, am făcut niște lucruri care nu s-au mai făcut până acum în istoria Ministerului și a statului român”, a spus Claudiu Năsui la GÂNDUL LIVE.

Claudiu Năsui: Remanierea lui Vlad Voiculescu nu ar fi trebuit să se întâmple

Referitor la remanierea lui Vlad Voiculescu din Guvern, Claudiu Năsui spune că atât el, cât și USR-PLUS, consideră că aceasta a fost o greșeală și că acest lucru nu ar fi trebuit să se întâmple.

El a mai spus că există o mafie care își dorește ca oamenii care vor ca lucrurile să meargă înspre bine să dispară din administrația publică și atrage atenția că această mafie este înrădăcinată în tot statul român.

„Să tai finanțările mafiilor acestora, noi le denumim așa, sunt grupuri de oameni care iau bani de la statul român sau au un privilegiu de la statul român pe care l-au primit de ani de zile și s-au înrădăcinat. Au dat bani în dreapta și în stânga, n-au absolut nicio problemă, ei nu sunt de vreo culoare politică sau de alta, ei sunt prieteni cu toată lumea dacă trebuie. Nu le reușește și cu USR, noi am pus o piedică. Am speranța că nu doar la noi, că sunt și în alte partide oameni care refuză să fie în cârdășie cu aceste structuri și care își doresc autentic reforme”, a spus ministrul Claudiu Năsui.

El spune că unul dintre primele lucruri pe care le-a făcut în Ministerul Economiei a fost platforma de transparență a contractelor, care include toate contractele cu statul de peste 5.000 de euro. El adaugă că și toate măsurile de sprijin și de ajutor în economie, numele de firme care au beneficiat de acestea, sunt extrem de transparente în acest moment.

Potrivit lui Năsui, cei din USR și-au testat limitele în Parlament în legislatura anterioară și încearcă „reforma de pe toate părțile”. El și-a exprimat și încrederea că lucrurile se pot schimba.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase