GÂNDUL LIVE. Cristian Diaconescu, președintele Partidului Mișcarea Populară, despre educația sexuală în școli: Poziționările trebuie să fie în sensul de a sprijini tânăra generație

Publicat: 23/06/2021, 20:46
Actualizat: 23/06/2021, 22:36

Cristian Diaconescu, președintele Partidului Mișcarea Populară, a vorbit, în cadrul emisiunii GÂNDUL LIVE, despre educația sexuală în școli, despre moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, dar și despre PNRR.

„Am întrebat câțiva prieteni din occident și mi-au spus în felul următor: 1. Contăm pe educația părinților care urmează să își educe copiii / 2. Fiecare minister al asistenței sociale/educației are un task force dedicat acestui subiect. Nu este vorba numai de școală. Tema există și trebuie abordată, toată lumea se uită la acest subiect, iar poziționările trebuie să fie în sensul de a spirjini tânăra generație, nu de a crea polimici interinstituționale sau de altă natură. Printre subiectele pe care le adoptă ei (străinii – n.r.) cand vorbesc de această formă de educație sunt: concentrarea pe educarea/formarea tânărului băiat. De exemplu, un nu înseamnă nu. O altă variantă: este foarte important să educi educatorii. Nu ai oameni pregătiți să facă această educație. Educația deșteaptă nu este un păcat, ci ajută.

„Copiii trebuie pregătiți”

Daca noi, părinții, nu le dăm anumite zone indicative (cunoscându-ne cel mai bine copiii), așteptăm să le ia de pe internet? Pentru că lucrurile alea le vor afla oricum. Copiii trebuie pregătiți, iar nici statul nu trebuie să fie exonerat de răspundere”, a spus Cristian Diaconescu.

Diaconescu a vorbit și despre comunitățile românești din străinătate. „Oamenii am plecat și după reguli, nu doar pentru salariu. În acele zone nu se pune problema ca regulile să fie încălcate, iar asta își asumă și comunitățile noastre. Nu spun că atunci când vin acasă au altă atitudine. Am stat mult în Viena, în Instambul. Nu am văzut pe cineva care să nu se ocupe de selectarea gunoiului”.

PSD a depus, miercuri, moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. Moțiunea va fi citită astăzi în Parlament, urmând ca săptămâna viitoare să fie dezbătută și votată. Cristian Diaconescu: „Vor încerca să ponderez, să fie numărul minim de deputați și senatori și să se treacă la dezbaterea moțiunii. Astfel, fie nu sunt în sală, fie sunt în sală, se ridică și spun: „Prezent” și „Nu votez”.

Povestea cu alegerile anticipate ar trebui uitată. Sunt șanse minime. Asta ar înseamna să pice două Guverne la rând, apoi președintele să aibă consultare cu președintele senatului și cel al camerei deputaților și abia în fază ulterioară să poate demantela parlamentul” a mai spus el.

„Dacă rapoartele găsesc greșeli, se taie finanțarea”

Președintele Partidului Mișcarea Populară a vorbit și despre PNRR: „Sunt două rapoarte de evaluare. Dacă rapoartele găsesc greșeli, se taie finanțarea. PNRR înseamnă reforma administrației locale. Asta, în termeni practici, înseamnă să desființezi 1.000 de primării. Înseamnă eficientizarea companiilor de stat care produc pagube (cele mai multe dintre ele). Am fost în Moldova. Nu au finanțări din PNRR aproape deloc, iar Moldova este printre cele mai sărace zone din Europa.  În prima tură cu PNRR s-au dus cu proiecte de 42,2 miliarde. Citez: „Să mai taie ei”. Dacă așa se negociază… Politic, mecanismul de redresare și reziliență se va aproba, practic, sigur: 3,9 miliarde. Până la 29 de miliarde mai vedem”.

Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de sex într-un...
INCREDIBIL! Câți lei câștigă lunar un livrator de la Foodpanda
FOTO. Alina Pușcaș, în costum de baie! Cum arată trupul vedetei
Demența la bătrânețe poate fi prevenită, dacă urmezi 5 sfaturi simple
Anunț cutremurător! Medicul Valeriu Gheorghiță, adevărul despre efectele adverse ale dozei a treia de vaccin:
Kira Hagi, prezentatoare de știri! La ce post apare fiica lui Gică Hagi | VIDEO
Averea halucinantă a noului premier al României! 40.000 de euro pensie și venituri grotesc de...
Criza guvernamentală ucide oameni zilnic. Apelul medicilor: Depolitizaţi deciziile medicale şi haideţi să colaborăm
Cum să eviți impactul cu un animal care îți apare în fața mașinii. Sfaturile care...
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
Vaccinarea anti-COVID a accelerat. Un epidemiolog a anunțat când vom atinge imunitatea de turmă în...
INCREDIBIL! Câți lei câștigă lunar un livrator de la Foodpanda
Un medic AVERTIZEAZĂ: acestea sunt cele mai PERICULOASE poziții AMOROASE. „Oamenii nu sunt făcuți să...
Când se întoarce frigul în România. Trebuie să ne pregătim deja hainele groase
VIDEO Dacia ca un MONSTRU bate orice BMW sau Mercedes la viteză. Cum arată bolidul...
Cristian Bîrcă și-a băgat încă o firmă în FALIMENT
Filmul din cariera lui pe care Brad Pitt ar vrea ca lumea să îl uite!
Marea noastră actriță A MURIT... Este doliu uriaș în lumea actorilor români
Se dă lege! Raed Arafat, anunțul momentului pentru milioane de români: "Este în regim de...
Trecerea la ora de iarnă în 2021. Un mare pericol amenință milioane de români
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021