GÂNDUL LIVE. Cristian Diaconescu, președintele Partidului Mișcarea Populară, despre educația sexuală în școli: Poziționările trebuie să fie în sensul de a sprijini tânăra generație

Publicat: 23/06/2021, 20:46
Actualizat: 23/06/2021, 22:36

Cristian Diaconescu, președintele Partidului Mișcarea Populară, a vorbit, în cadrul emisiunii GÂNDUL LIVE, despre educația sexuală în școli, despre moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, dar și despre PNRR.

„Am întrebat câțiva prieteni din occident și mi-au spus în felul următor: 1. Contăm pe educația părinților care urmează să își educe copiii / 2. Fiecare minister al asistenței sociale/educației are un task force dedicat acestui subiect. Nu este vorba numai de școală. Tema există și trebuie abordată, toată lumea se uită la acest subiect, iar poziționările trebuie să fie în sensul de a spirjini tânăra generație, nu de a crea polimici interinstituționale sau de altă natură. Printre subiectele pe care le adoptă ei (străinii – n.r.) cand vorbesc de această formă de educație sunt: concentrarea pe educarea/formarea tânărului băiat. De exemplu, un nu înseamnă nu. O altă variantă: este foarte important să educi educatorii. Nu ai oameni pregătiți să facă această educație. Educația deșteaptă nu este un păcat, ci ajută.

„Copiii trebuie pregătiți”

Daca noi, părinții, nu le dăm anumite zone indicative (cunoscându-ne cel mai bine copiii), așteptăm să le ia de pe internet? Pentru că lucrurile alea le vor afla oricum. Copiii trebuie pregătiți, iar nici statul nu trebuie să fie exonerat de răspundere”, a spus Cristian Diaconescu.

Diaconescu a vorbit și despre comunitățile românești din străinătate. „Oamenii am plecat și după reguli, nu doar pentru salariu. În acele zone nu se pune problema ca regulile să fie încălcate, iar asta își asumă și comunitățile noastre. Nu spun că atunci când vin acasă au altă atitudine. Am stat mult în Viena, în Instambul. Nu am văzut pe cineva care să nu se ocupe de selectarea gunoiului”.

PSD a depus, miercuri, moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. Moțiunea va fi citită astăzi în Parlament, urmând ca săptămâna viitoare să fie dezbătută și votată. Cristian Diaconescu: „Vor încerca să ponderez, să fie numărul minim de deputați și senatori și să se treacă la dezbaterea moțiunii. Astfel, fie nu sunt în sală, fie sunt în sală, se ridică și spun: „Prezent” și „Nu votez”.

Povestea cu alegerile anticipate ar trebui uitată. Sunt șanse minime. Asta ar înseamna să pice două Guverne la rând, apoi președintele să aibă consultare cu președintele senatului și cel al camerei deputaților și abia în fază ulterioară să poate demantela parlamentul” a mai spus el.

„Dacă rapoartele găsesc greșeli, se taie finanțarea”

Președintele Partidului Mișcarea Populară a vorbit și despre PNRR: „Sunt două rapoarte de evaluare. Dacă rapoartele găsesc greșeli, se taie finanțarea. PNRR înseamnă reforma administrației locale. Asta, în termeni practici, înseamnă să desființezi 1.000 de primării. Înseamnă eficientizarea companiilor de stat care produc pagube (cele mai multe dintre ele). Am fost în Moldova. Nu au finanțări din PNRR aproape deloc, iar Moldova este printre cele mai sărace zone din Europa.  În prima tură cu PNRR s-au dus cu proiecte de 42,2 miliarde. Citez: „Să mai taie ei”. Dacă așa se negociază… Politic, mecanismul de redresare și reziliență se va aproba, practic, sigur: 3,9 miliarde. Până la 29 de miliarde mai vedem”.

Marea campioană a ţării, la petrecerile cu alcool şi relaţii intime la Jocurile Olimpice! Moment...
BREAKING NEWS: 'Am găsit-o pe Elodia'
FOTO. Mihaela Rădulescu, de nerecunoscut! Imaginile cu ea sunt uimitoare: a întinerit cu noul look!
Divele din România, cu costume de baie minuscule, pe plajă. Cine arată cel mai bine
Oana Roman și Marius Elisei, imagini din intimitate! Iubitul vedetei, dezbrăcat complet lângă ea
Cine sunt, de fapt, nașii reali aleși de Simona Halep și Toni Iuruc! Am aflat...
Larisa Iordache, ovaționată în New Tork Times! Cum i-a cucerit pe Americani
Oraşele cu cele mai bune licee. Clujul dispare din top 10
BANCUL ZILEI – Un bărbat potent a luat o supradoză de Viagra
Țara în care parlamentarii primesc aproape 50.000 de euro ca să-şi cumpere maşini, iar profesorii...
Alexandru Papadopol cerșește împăcarea cu Ioana Ginghină! Ce reacție a avut actrița când l-a văzut...
I-a MASAT organele cu ulei de măsline. Ce s-a întâmplat apoi i-a UIMIT pe amândoi...
Anunț ȘOC despre Vaccinul Pfizer și varianta Delta a virusului SARS-CoV-2. Ne protejează sau nu?
Ce nu trebuie să faci niciodată pe drumurile din Bulgaria. Sfaturi importante pentru toţi românii
A mers la magazine de haine - Zara, H/M - și a intrat în cabinele...
Descoperire ŞOC la graniţa România: Autorităţile, în ALERTĂ MAXIMĂ. Este BREAKING NEWS
Tragedia momentului în România! S-a stins din viață un om legendar. Avea o carieră fabuloasă
Video Șoc. O cățelușă curajoasă s-a luptat cu un coiot pentru a salva o fetiță...
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
Viaţa bizară a unui miliardar. Mănâncă o singură masă pe zi iar în weekenduri deloc,...