GÂNDUL LIVE. Dan Antonescu, consilier IGPR, despre incidentul din Capitală în care un bărbat bolnav de HIV l-a mușcat pe un polițist: E clar că a venit cu intenție, era pus pe scandal / Unii au fost atinși de „hormonavirus” și sunt agitați. Îi vom potoli!

Publicat: 12/05/2020, 13:14
Actualizat: 12/05/2020, 18:47

Dan Antonescu, consilier IGPR, a explicat la GÂNDUL LIVE despre incidentul dintre un bărbat care ar fi infectat cu HIV și polițitul din Capitală faptul că cel dintâi „era pus pe scandal”, exprimând în mod clar intenția de a-l zgâria pe omul legii. 

„Costumele sunt adevărate, (n.r. politțiștii) nu pot merge în armură. Din punctul meu de vedere, chiar dacă el invocă acea criză diabetică sau ce o fi avut, e clar că a venit cu intenție, era pus pe scandal. Omul acesta, care face subiectul unui dosar al Parchetului, ar trebui să beneficieze de o pedeapsă maximă, indiferent dacă are sau nu bolile pe care a zis că le are. Nu pot să spun mai multe. Datele sunt ale Parchetului și ei gestionează informațiile din acest dosar”, a precizat Dan Antonescu la GÂNDUL LIVE.

De asemenea, acesta a vorbit și despre activitatea Poliției Române în timpul stării de urgență, dar și de acțiunile care vor avea loc după încheierea acesteia.

GÂNDUL LIVE. „Unii obligați să stea în concediu fără plată sunt cam irascibili”

„Până la ora actuală, Poliția nu a tat numai în patrulare. Au fost capturate kilograme de heroină, de canabis, au fost identificate culturi din aceste plante, au fost prinși autori de omor, tâlhării, violuri, de furturi, deci Poliția și-a făcut treaba. În continuare, după perioada aceasta în care, într-adevăr, infracționalitatea s-a dus undeva în jos, dar chiar și înainte de aceste două luni (n.r. perioada stării de urgență) trendul era descent, și aici trebuie să recunoaștem meritul Poliției, în continuare vom acționa la fel pe linia prevenirii, a combaterii și a identificării acolo unde prevenirea și combaterea nu și-au atins scopul – identificarea și tragerea la răspundere a autorului faptelor penale.

Este adevărat că o parte din cei care au fost obligați să stea în acest concediu forțat, concediu fără plată, sunt într-o stare de irascibilitate, de nervozitate, pentru că și-au cam terminat resursele, care oricum erau produse din infracțiuni, acum ei sunt dornici și vor fi dornici să își reia activitatea.

Am speranța că ori se potolesc aici, ori dacă vor să se ducă în altă parte, noi oricum colaborăm cu polițiile din celelalte state și, de regulă, sunt anihilitați, dacă rămân în continuare în țară să nu creadă că și polițiștii își vor lua și ei concediu după perioada asta în care au fost extrem de solicitați. Nu. Supravegherea acestor potențiali infractori, oameni pe care îi avem de foarte mulți ani în vizor și care de fiecare dată când calcă strâmb sunt aduși acolo unde le este locul, adică în penitenciar, vom continua aceeași activitate”, a explicat la GÂNDUL LIVE consilierul IGPR.

„Poate au fost atinși de hormonavirus și deja sunt nervoși”

Dan Antonescu a precizat că în perioada stării de urgență, din cauza lipsei de activitate (n.r. infracțională), unii suspecți sau infractori au contractat „hormonavirusul”, dând dovadă de agitație, în sensul în care s-ar putea să înceapă să își reia „activitățile” – „Sunt unii care în această perioadă poate au fost atinși de hormonavirus și deja sunt nervoși, sunt agitați, vor să facă ceva peste puterile lor, peste ceea ce este prevăzut de lege. Îi vom potoli și pe aceia!”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția