GÂNDUL LIVE. Dumitru Coarnă, lider SNPPC, despre intervenția la Craiova: Poliția și-a făcut treaba / Trebuie să vii cu forțe suplimentare ca să descurajezi

Publicat: 27/04/2020, 12:28
Actualizat: 27/04/2020, 16:08

Dumitru Coarnă, liderul Sindicatul National al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC), a comentat, la Gândul Live, acțiunile forțelor de ordine din ultimele zile, care au intervenit la situații de încălcare a restricțiilor impuse prin ordonanțele militare.

Dumitru Coarnă, liderul SNPPC, a subliniat, la Gândul Live, că încălcările restricțiilor de circulație au avut loc preponderent în comunități de etnie romă, cu câteva excepții, ceea ce este importat de analizat pentru forțele de ordine, care sunt sunt cele chemate să intervină.

„Să analizăm și să fim corecți cu noi: o luăm de la Arad până la Craiova, Prahova, Deva, Brașov. Toate au fost în aceste zone de etnie romă. 100%, să fim corecți. Pe mine mă interesază, pentru că trebuie să avem analize și să fim pregătiți. Ne interează la nivel informativ, pentru că noi suntem cei care trebuie să aplanam acele conflicte și să aplicăm legea. Ar trebui să intereseze societatea, în general, pentru că, de cele mai mult ori, punem anatema, un polițist cu un băiat care încalcă legea. Sigur că se crează acea stare de temere în societate, de aceea zic eu ar trebui să promovăm altfel poliția și acțiunile polițienești, pentru că vrem sau nu vrem, în momentul în care avem o problemă, Doamne ferește, tot la poliție ajungem”, a declarat Dumitru Coarnă, la Gândul Live.

Liderul sindical a subliniat că analiza este esențială pentru a putea trimite efective optime ale forțele de ordine pentru a descuraja astfel de acțiuni.

În ceea ce privește petrecerea de logodnă organizată la Craiova, la care sau strâns peste 60 de oameni, liderul sindical a apreciat intervenția colegilor. „Nu înțeleg de ce nu a așteptat două săptămâni, erau alte reglementări. Poliția și-a făcut treaba, foarte bine au acționat acolo, că au trimis forțe suficiente, numeric și dotate, ca să descurajeze. Trebuie să vii cu forțe suplimentare ca să descurajezi, nu poti să trimiți o patrulă, două patrule sau șase, opt oameni”, a explicat liderul sindical.

În ceea ce privește situația de la Ploiești – unde mai multe persoane de etnie romă au vociferat și au amenințat cu sinuciderea când forțele de ordine au venit să ridice și să ducă la spital cinci membri de familie diagnosticați cu noul coronavirus – Dumitru Coarnă a comentat că este o situație tipică pentru aceste comunități. „Au și ei undeva adevărul lor. Ei sunt muncitori zilieri, lucrează de la o zi la alta. Dacă s-a rezovat la sparanghel, de ce nu s-a rezolvat și în România? Problema lor e în alta parte: nu înțeleg, acolo unde s-a demonstrat că avem o problemă medicală, să lase organul abilitat, spitalul…–trebuie să vorbim cu ei și să înțeleagă”, a spus Dumitru Coarnă.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Cursul valutar anunțat de BNR pentru ziua de joi, 28 martie 2024: Care este evoluția...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
Spania: explozia nunţilor în rândul celor de peste 60 de ani
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
Ramona Olaru, fără chiloți în public. Dialog bizar cu Alina Pușcaș
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Părinții Andreei Morega au clacat la înmormântarea singurului lor copil. Cei doi abia s-au putut...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
A fost găsită prima așezare Homo sapiens de după părăsirea Africii