GÂNDUL LIVE. Florinela Georgescu, director executiv ANM: Tabloul de iarnă se va așterne peste întreaga țară | VIDEO

Redactor:
Daniel Matei

Florinela Georgescu, director executiv în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), a vorbit vineri la GÂNDUL LIVE despre evoluția vremii în perioada următoare.

Ea a explicat că temperaturile vor continua să scadă în întreaga țară.

„Iarna începe, este probabil primul episod care seamănă a iarnă în mare parte a țării. Așa cum am simțit deja astăzi, vremea s-a răcit, la această oră sunt temperaturi în jurul a 0 grade în mare parte a Transilvaniei și în nordul Moldovei, dar nici în restul teritoriului nu sunt cu mult mai ridicate. Și această vreme rece se va menține cel puțin toată săptămâna viitoare, astfel încât maximele se vor încadra în general cam între 0 și 4 grade”, a explicat Florinela Georgescu la GÂNDUL LIVE.

Georgescu: Vom vorbi și de temperaturi de -10 grade

Specialistul a adăugat că în nopțile următoare temperaturile vor scădea din ce în ce mai mult, iar temperaturile vor ajunge chiar și la -10 grade în zonele depresionare.

„Pe parcursul nopților viitoare va fi din ce în ce mai rece și vom vorbi în diminețile  viitoare, mai ales de sâmbătă-duminică încolo, vom vorbi și de temperaturi spre -10 grade, deci de ger, în zonele depresionare.Deocamdată în zonele depresionare pentru că cerul pe parcursul nopților va fi destul de acoperit, vom avea destul de multe precipitații. Pentru viitoarele zile, în zonele de munte în primul rând, așteptăm ca ninsorile să fie destul de consistente, să se depună strat proaspăt de zăpadă, mai ales în Carpații Meridionali și de Curbură, în Munții Banatului, unde și acum ninge. Vom vorbi despre precipitații sub formă de lapoviță și apoi ninsoare și în celelalte zone. Bineînțeles, la început la deal și apoi și spre câmpie. Va fi o oarecare pauză în precipitații pe parcursul zilei de mâine, dar nu trebuie să gândim că am terminat cu ele, pentru că de duminică încolo vor reîncepe și vor acoperi mare parte a teritoriului. Cu pauze, căci bineînțeles că precipitațiile nu vor fi așa chiar fără întrerupere, aș spune că săptămâna viitoare vom avea un tablou care să cuprindă cam în fiecare zi sau jumătăți de zi sau noaptea mai multe precipitații cam peste tot în țară”, a spus ea.

Florinela Georgescu: Nicio regiune nu va fi scutită de răcirea vremii și de precipitații

Directorul executiv al ANM a adăugat că precipitațiile vor afecta mai mult zonele de deal și de munte, dar a explicat că nicio zonă din țară nu va fi scutită de aceste fenomene meteorologice.

„Mai afectate vor fi zonele de deal și de munte, deci cine are vacanță, cu grija necesară, bineînțeles, din toate punctele de vedere, poate merge acolo, în zonele de munte. În zonele mai joase, pe măsură ce procesul de răcire continuă în zilele viitoare, precipitațiile vor deveni mai ales sub formă de ninsoare. Aș spune că astăzi, la noapte și apoi începând de la sfârșitul nopții de sâmbătă și duminică, inclusiv ziua de luni, vor fi mai ales în partea de sud a teritoriului și apoi probabil că mai degrabă în jumătatea de nord, nefiiind scutite din acest discurs și celelalte regiuni. Vor fi oarecare variații de la o zi la alta și de la o regiune la alta, dar tabloul de iarnă categoric se așterne peste întreaga țară”, a explicat Florinela Georgescu la GÂNDUL LIVE.

Tânăra cunoscută a murit misterios! A fost găsită într-o prăpastie după ce a dat un...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
FOTO. Inna, topless în vacanță! Cum s-a pozat cântăreața în apă
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Fabulos! Gigi Becali a dat tunul și a câștigat 15 milioane de euro peste noapte!...
Legea a fost admisă. Cine sunt românii care pot ieşi mai devreme cu 15 ani...
Medicii veterinari atrag atenţia. Ivermectina nu se foloseşte pentru tratarea coronavirusului, ci „pentru afecţiuni interne...
BANCUL ZILEI – Filme XXX cu nevasta
Câinele lui Dorian Popa câștigă 200.000€ pe an: „Prețurile sunt fără TVA. Vreau să fac...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
Unul dintre cele mai bine păzite SECRETE înainte de 1989: data reală a naşterii lui...
Despre Mălina Olinescu se știa că s-a sinucis, dar acum s-a aflat adevărul! Mărturie BOMBĂ,...
Am prins-o înfulecând prăjituri după ce a slăbit 40 de kg. Ce vedetă din România...
Ce s-a întâmplat cu Brandi Passante după „Războiul Depozitelor”
NOI RESTRICŢII la graniţa României: Anunţ BOMBĂ de ultimă oră
Mădălina Ghenea, apariție senzuală într-o rochie mulată. Fanii au reacționat: Sophia Loren are o urmașă
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Catastrofă la graniţa cu România: Oraşe întregi părăsite, obloanele trase, lacăte la uşi. Ţara vecină...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide