Ninsori şi ceaţă în mai multe judeţe din ţară / Prognoza meteo pentru Capitală

Ninsori şi ceaţă în mai multe judeţe din ţară / Prognoza meteo pentru Capitală
Ninsori şi ceaţă în mai multe judeţe din ţară / Prognoza meteo pentru Capitală
Publicat: 07/01/2021, 11:31
Actualizat: 07/01/2021, 11:31

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunțat că ninge în mai multe judeţe din ţară, în zona de munte, iar în altele este semnalată ceaţă, joi dimineaţa. Poliţiştii le recomandă șoferilor să circule cu atenție.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române transmite că joi dimineaţa sunt semnalate ninsori uşoare în zona înaltă, de munte a judeţelor Argeş, Gorj, Vâlcea, Cluj, Bihor, Maramureş, Alba şi Suceava, fără probleme în ceea ce priveşte circulaţia auto.

De asemenea, se circulă în condiţii de ceaţă pe mai multe artere rutiere din judeţele Mehedinţi, Maramureş, Harghita, Botoşani, Iaşi şi Neamţ.

Nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia întreruptă din cauza vreunui eveniment rutier sau a vremii nefavorabile.

Recomandările polițișitilor

Pentru prevenirea accidentelor de circulaţie pe drumurile publice, poliţiştii rutieri îi sfătuiesc pe şoferi să adapteze în permanenţă viteza la condiţiile meteo-rutiere, să mărească distanţa de siguranţă între maşini, să folosească pe timpul zilei luminile de întâlnire şi să nu efectueze manevre periculoase la volan. De asemenea, poliţiştii le recomandă şoferilor ca, înainte de a pleca la drum, să se asigure că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă.

Prognoză specială pentru Bucureşti: Vremea se va răci de la 10 grade la 3

Meteorologii au emis, joi, o prognoză specială pentru Bucureşti, valabilă până sâmbătă la ora 10.00. În prima parte a prognozei, vremea se menţine caldă, cu rafale de vânt ce pot atinge 40 de kilometri la oră, după care se răceşte.

Potrivit meteorologilor, joi de la ora 10.00 până vineri la ora 8.00, vremea se va menţine caldă pentru prima decadă a lunii ianuarie. Cerul va fi temporar noros şi trecător, va ploua slab, după orele prânzului şi din nou spre sfârşitul nopţii de joi spre vineri. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în timpul zilei, când viteza la rafală va atinge 35…40 km/h. Temperatura maximă va fi de 9…10 grade, iar cea minimă de 1…2 grade.

De vineri până sâmbătă la ora 10.00, vremea va fi închisă şi se va răci accentuat. Temporar va ploua, în general moderat cantitativ, iar în cursul nopţii, cu o probabilitate destul de mare, trecător se vor semnala precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 3 grade, iar cea minimă va fi de 0…1 grad.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase