GÂNDUL LIVE. Gabriel Chicioreanu, secretar general FNAP IP: Trebuie să ne gândim la binele copiilor, nu la ce vor cadrele didactice sau părinții / Vine luna iunie și bat la ușă examenele naționale

GÂNDUL LIVE. Gabriel Chicioreanu, secretar general FNAP IP: Trebuie să ne gândim la binele copiilor, nu la ce vor cadrele didactice sau părinții / Vine luna iunie și bat la ușă examenele naționale
GÂNDUL LIVE. Gabriel Chicioreanu, secretar general FNAP IP: Trebuie să ne gândim la binele copiilor, nu la ce vor cadrele didactice sau părinții / Vine luna iunie și bat la ușă examenele naționale
Publicat: 14/01/2021, 13:51
Actualizat: 14/01/2021, 13:52

Gabriel Chicioreanu, secretarul general al Federației Naționale a Părinților și totodată consilier de carieră, consideră că există o problemă în cazul elevilor care vor susţine în această vară Evaluarea Naţională şi examenul de Bacalaureat. „Tinerii trebuie să fie conștienți de faptul că ceea ce li se predă le este de folos atât pentru examenele care vor urma, cât și ulterior”.

Cei mai mulți dintre părinți și profesori consideră că elevii trebuie să revină cât mai curând în băncile școlii. O decizie referitoare la modalitatea de desfășurare a cursurilor școlare după data de 8 februarie, când începe al doilea semestru al actualului an școlar, ar putea să fie comunicată astăzi.

Va trebui să ne gândim în primul rând la binele copiilor, indiferent ce vor cadrele didactice sau părinții. Nu putem să ținem acasă copiii de grădiniță sau copiii de învâțământ primar și gimnazial. Dacă poate pentru elevii de liceu s-ar mai putea face ore online pentru anumite materii, eventual și pentru clasa a 7-a și a 8-a sau a 6-a și a 5-a, pentru clasele primare ar trebui sa avem învățământ fața-n față.

Ce facem cu această generație, în condițiile în care anumite lucruri ar fi trebuit să le învețe față în față, și nicidecum în partea de online, unde ar trebui să stea părinții alături de copii și să îi învețe să scrie literele de mână, să învețe cifrele, liniuțele, bastonașele?!”, a declarat Gabriel Chicioreanu.

„Mulți copii nu și-au recuperat materia pentru Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat”

„Vine luna iunie și bat la ușă Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat. Nu sunt foarte mulți copii care și-au recuperat materia pentru aceste examene. Cu atât mai mult cu cât anul acesta nu sunt teze și nu există un sistem de evaluare. De aceea s-a și propus organizarea acestora în format fizic, nu în format online.”, a mai spus secretarul general al Federației Naționale a Părinților.

„Ministerul Educației este foarte prost organizat în secțiunea de achiziții”

„Sunt încă foarte multe zone în care copiii nu au acces la internet și Ministerul Educației, fiind foarte prost organizat în secțiunea de achiziții, sunt multe unități de învățământ unde elevii nu au tabletele, profesorii nu au calculatoarele și laptop-urile prin care să predea. Orele s-au făcut așa cum s-au făcut și la examenele care vor urma va fi un dezechilibru foarte mare între copii.

Este important ca părinții să îi conștientizeze pe tineri faptul că școala este importantă și ceea ce li se predă le este de folos atât pentru examenele care vor urma, cât și ulterior. Stând acasă, mulți părinți și-au pierdut locurile de muncă, pentru că nu toți angajatorii îi lasă în telemuncă”.

Despre faptul că nu se cunoaște încă materia care va fi indrodusă pentru examenul de Evaluare Națională, Gabriel Chicioreanu. consideră că „este o problemă din cauza acestui dezechilibru între anumite zone din România. Este posibil să se intre cu materia din semestrul 2, dacă se va face la clasă.

Încă de vara trecută, la nivelul Federației Naționale a Părinților s-a mers pe ideea descentralizării. Există șansa ca anumite localități să nu aibă deloc cazuri de COVID-19 sau extrem de puține, iar copiii ar putea merge la școala indiferent de anul de învățământ.

Unele cadre didactice preferă această comoditate de a face învățământ de la distanță. E mai simplu să stai acasă și să le predai copiilor”, a declarat Gabriel Chicioreanu la GANDUL LIVE.


ŞOC! Frumoasa campioană a ţării, desfigurată. Iubitul a strangulat-o şi a dat-o cu capul de...
Mona Segall, producătoarea Asia Express, salariu colosal! IREAL câţi bani încasează pentru un singur sezon...
FOTO. Alexia Eram s-a pozat în lenjerie intimă! Fiica Andreei Esca, apariție controversată
Previne demența! Cele 10 porunci pentru un creier sănătos, potrivit unui neurochirurg
Poliția a dat verdictul în accidentul lui Gigi Becali! Lovitură grea pentru miliardar: Ionuț Luțu...
Istoria necenzurată a cântecului care a înmuiat inima dictatorului Nicolae Ceauşescu. „Treceţi, batalioane române, Carpaţii”,...
Misterul simbolului pe care tot mai mulţi români îl au pe maşini
BANCUL ZILEI – Un tip agață o stewardesă sexy de la Tarom
Ţara care suspendă vaccinarea cu serul Johnson & Johnson, în urma decesului unei tinere
Mona Segall, producătoarea Asia Express, salariu colosal! IREAL câţi bani încasează pentru un singur sezon...
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
PUHOI de LUME la Târgul de CRĂCIUN din Constanța!
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Mesaje de Ziua Naţională a României: Citate pentru 1 Decembrie 2021. La mulţi ani, români!
Pfizer dă o super lovitură! Anunțul venit de la cel mai înalt nivel! Se întâmplă...
Clipe de coșmar în România. A încercat să se sinucidă în direct. Poliția a intervenit...
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...