GÂNDUL LIVE. Gabriel Chicioreanu, secretar general FNAP IP: Trebuie să ne gândim la binele copiilor, nu la ce vor cadrele didactice sau părinții / Vine luna iunie și bat la ușă examenele naționale

GÂNDUL LIVE. Gabriel Chicioreanu, secretar general FNAP IP: Trebuie să ne gândim la binele copiilor, nu la ce vor cadrele didactice sau părinții / Vine luna iunie și bat la ușă examenele naționale
GÂNDUL LIVE. Gabriel Chicioreanu, secretar general FNAP IP: Trebuie să ne gândim la binele copiilor, nu la ce vor cadrele didactice sau părinții / Vine luna iunie și bat la ușă examenele naționale
Publicat: 14/01/2021, 13:51
Actualizat: 14/01/2021, 13:52

Gabriel Chicioreanu, secretarul general al Federației Naționale a Părinților și totodată consilier de carieră, consideră că există o problemă în cazul elevilor care vor susţine în această vară Evaluarea Naţională şi examenul de Bacalaureat. „Tinerii trebuie să fie conștienți de faptul că ceea ce li se predă le este de folos atât pentru examenele care vor urma, cât și ulterior”.

Cei mai mulți dintre părinți și profesori consideră că elevii trebuie să revină cât mai curând în băncile școlii. O decizie referitoare la modalitatea de desfășurare a cursurilor școlare după data de 8 februarie, când începe al doilea semestru al actualului an școlar, ar putea să fie comunicată astăzi.

Va trebui să ne gândim în primul rând la binele copiilor, indiferent ce vor cadrele didactice sau părinții. Nu putem să ținem acasă copiii de grădiniță sau copiii de învâțământ primar și gimnazial. Dacă poate pentru elevii de liceu s-ar mai putea face ore online pentru anumite materii, eventual și pentru clasa a 7-a și a 8-a sau a 6-a și a 5-a, pentru clasele primare ar trebui sa avem învățământ fața-n față.

Ce facem cu această generație, în condițiile în care anumite lucruri ar fi trebuit să le învețe față în față, și nicidecum în partea de online, unde ar trebui să stea părinții alături de copii și să îi învețe să scrie literele de mână, să învețe cifrele, liniuțele, bastonașele?!”, a declarat Gabriel Chicioreanu.

„Mulți copii nu și-au recuperat materia pentru Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat”

„Vine luna iunie și bat la ușă Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat. Nu sunt foarte mulți copii care și-au recuperat materia pentru aceste examene. Cu atât mai mult cu cât anul acesta nu sunt teze și nu există un sistem de evaluare. De aceea s-a și propus organizarea acestora în format fizic, nu în format online.”, a mai spus secretarul general al Federației Naționale a Părinților.

„Ministerul Educației este foarte prost organizat în secțiunea de achiziții”

„Sunt încă foarte multe zone în care copiii nu au acces la internet și Ministerul Educației, fiind foarte prost organizat în secțiunea de achiziții, sunt multe unități de învățământ unde elevii nu au tabletele, profesorii nu au calculatoarele și laptop-urile prin care să predea. Orele s-au făcut așa cum s-au făcut și la examenele care vor urma va fi un dezechilibru foarte mare între copii.

Este important ca părinții să îi conștientizeze pe tineri faptul că școala este importantă și ceea ce li se predă le este de folos atât pentru examenele care vor urma, cât și ulterior. Stând acasă, mulți părinți și-au pierdut locurile de muncă, pentru că nu toți angajatorii îi lasă în telemuncă”.

Despre faptul că nu se cunoaște încă materia care va fi indrodusă pentru examenul de Evaluare Națională, Gabriel Chicioreanu. consideră că „este o problemă din cauza acestui dezechilibru între anumite zone din România. Este posibil să se intre cu materia din semestrul 2, dacă se va face la clasă.

Încă de vara trecută, la nivelul Federației Naționale a Părinților s-a mers pe ideea descentralizării. Există șansa ca anumite localități să nu aibă deloc cazuri de COVID-19 sau extrem de puține, iar copiii ar putea merge la școala indiferent de anul de învățământ.

Unele cadre didactice preferă această comoditate de a face învățământ de la distanță. E mai simplu să stai acasă și să le predai copiilor”, a declarat Gabriel Chicioreanu la GANDUL LIVE.


Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Matei Dima, la un pas de căsătorie. Bromania are planuri mari
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Temperaturile ridicate cresc prețul mâncării, constată un studiu