GÂNDUL LIVE. Gabriel Chicioreanu, secretar general FNAP IP: Trebuie să ne gândim la binele copiilor, nu la ce vor cadrele didactice sau părinții / Vine luna iunie și bat la ușă examenele naționale

Redactor:
Alisa Ioana
GÂNDUL LIVE. Gabriel Chicioreanu, secretar general FNAP IP: Trebuie să ne gândim la binele copiilor, nu la ce vor cadrele didactice sau părinții / Vine luna iunie și bat la ușă examenele naționale
GÂNDUL LIVE. Gabriel Chicioreanu, secretar general FNAP IP: Trebuie să ne gândim la binele copiilor, nu la ce vor cadrele didactice sau părinții / Vine luna iunie și bat la ușă examenele naționale

Gabriel Chicioreanu, secretarul general al Federației Naționale a Părinților și totodată consilier de carieră, consideră că există o problemă în cazul elevilor care vor susţine în această vară Evaluarea Naţională şi examenul de Bacalaureat. „Tinerii trebuie să fie conștienți de faptul că ceea ce li se predă le este de folos atât pentru examenele care vor urma, cât și ulterior”.

Cei mai mulți dintre părinți și profesori consideră că elevii trebuie să revină cât mai curând în băncile școlii. O decizie referitoare la modalitatea de desfășurare a cursurilor școlare după data de 8 februarie, când începe al doilea semestru al actualului an școlar, ar putea să fie comunicată astăzi.

Va trebui să ne gândim în primul rând la binele copiilor, indiferent ce vor cadrele didactice sau părinții. Nu putem să ținem acasă copiii de grădiniță sau copiii de învâțământ primar și gimnazial. Dacă poate pentru elevii de liceu s-ar mai putea face ore online pentru anumite materii, eventual și pentru clasa a 7-a și a 8-a sau a 6-a și a 5-a, pentru clasele primare ar trebui sa avem învățământ fața-n față.

Ce facem cu această generație, în condițiile în care anumite lucruri ar fi trebuit să le învețe față în față, și nicidecum în partea de online, unde ar trebui să stea părinții alături de copii și să îi învețe să scrie literele de mână, să învețe cifrele, liniuțele, bastonașele?!”, a declarat Gabriel Chicioreanu.

„Mulți copii nu și-au recuperat materia pentru Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat”

„Vine luna iunie și bat la ușă Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat. Nu sunt foarte mulți copii care și-au recuperat materia pentru aceste examene. Cu atât mai mult cu cât anul acesta nu sunt teze și nu există un sistem de evaluare. De aceea s-a și propus organizarea acestora în format fizic, nu în format online.”, a mai spus secretarul general al Federației Naționale a Părinților.

„Ministerul Educației este foarte prost organizat în secțiunea de achiziții”

„Sunt încă foarte multe zone în care copiii nu au acces la internet și Ministerul Educației, fiind foarte prost organizat în secțiunea de achiziții, sunt multe unități de învățământ unde elevii nu au tabletele, profesorii nu au calculatoarele și laptop-urile prin care să predea. Orele s-au făcut așa cum s-au făcut și la examenele care vor urma va fi un dezechilibru foarte mare între copii.

Este important ca părinții să îi conștientizeze pe tineri faptul că școala este importantă și ceea ce li se predă le este de folos atât pentru examenele care vor urma, cât și ulterior. Stând acasă, mulți părinți și-au pierdut locurile de muncă, pentru că nu toți angajatorii îi lasă în telemuncă”.

Despre faptul că nu se cunoaște încă materia care va fi indrodusă pentru examenul de Evaluare Națională, Gabriel Chicioreanu. consideră că „este o problemă din cauza acestui dezechilibru între anumite zone din România. Este posibil să se intre cu materia din semestrul 2, dacă se va face la clasă.

Încă de vara trecută, la nivelul Federației Naționale a Părinților s-a mers pe ideea descentralizării. Există șansa ca anumite localități să nu aibă deloc cazuri de COVID-19 sau extrem de puține, iar copiii ar putea merge la școala indiferent de anul de învățământ.

Unele cadre didactice preferă această comoditate de a face învățământ de la distanță. E mai simplu să stai acasă și să le predai copiilor”, a declarat Gabriel Chicioreanu la GANDUL LIVE.


Gigi Becali dă lovitura mult aşteptată la FCSB. O fostă câştigătoare a Ligii Campionilor a...
Circ TOTAL! Diana Şoşoacă, dată afară de Mihai Gâdea din platoul emisiunii Sinteza Zilei
FOTO. Antonia a pozat într-un costum de baie, dar fanii au distrus-o pentru că e...
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
El e bărbatul în brațele căruia Anamaria Prodan și-a găsit liniștea: `Un vulcan care erupea...
ATENŢIE MARE! Ce ai voie, de fapt, să filmezi în spaţiul public. Mulţi nu ştiu...
Principalul consilier medical din Franţa: Noile tulpini de coronavirus echivaleză cu o nouă pandemie
BANCUL ZILEI – Cu nimfomana la psihiatru
Cum poți alege furnizorul de energie din piața liberă? Cum arată „Formularul de ofertă” și...
Circ TOTAL! Diana Şoşoacă, dată afară de Mihai Gâdea din platoul emisiunii Sinteza Zilei
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
Unul dintre cele mai bine păzite SECRETE înainte de 1989: data reală a naşterii lui...
Despre Mălina Olinescu se știa că s-a sinucis, dar acum s-a aflat adevărul! Mărturie BOMBĂ,...
Anunțul zilei de la Lidl: face asta în toate magazinele și toți românii trebuie să...
Ce s-a întâmplat cu Brandi Passante după „Războiul Depozitelor”
Anunț de ultimă oră despre pensii! Ce se va întâmpla cu banii bătrânilor din România....
Mădălina Ghenea, apariție senzuală într-o rochie mulată. Fanii au reacționat: Sophia Loren are o urmașă
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Cum a ajuns România să fie o destinaţie de vacanţă mai bună decât exoticele insule...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide