GÂNDUL LIVE. Gabriel Ispas, specialist în Educație: Nu se pot lua decizii despre școală doar în biroul domnului Orban. Ele trebuie să fie asumate de toată societatea

Redactor:
Ana Matei

Gabriel Ispas, fost Secretar de Stat în Ministerul Educației și Cercetării, a făcut un apel în cadrul emisiunii Gândul Live către ministrul Monica Anisie, căreia îi cere să invite specialiștii  în educație la discuții pentru a crea împreună un scenariu referitor la începerea școlii. Specialistul în educație Gabriel Ispas consideră că autoritățile ar trebui să dea politicianismul la o parte și să să concentreze asupra lucrurilor efective. „Nu se pot lua deciziile doar în biroul domnului Orban, sau în biroul doamnei Turcan. Deciziile trebuie să fie asumate de toată societate”, a spus Ispas în emisiunea Emmei Zeicescu. 

Gabriel Ispas consideră că obiectivul achiziționării de tablet ear trebui foarte bine documentat pentru a putea fi pus în practică:

Trăim din nefericire în timpurile probabilisticii. Ideea de a cumpăra 250 de mii de tablete pentru copiii care nu au astfel de instrumente este benefică și saluteră. Însă a crede că poți cumpăra 250 de mii de tablete cu scpecificații similare devenind posibil cel mai mare comparator de teblete din acest an, fără o pregătire prealabilă și fără a discuta cu pruducătorii, nu cu distribuitorii, mi se pare ușor hazardantă. Și mi-e teamă că după ce procedura se va fi finalizată vom discuta despre contestarea acesteia, ceea ce va duce ca pe 1 septembrie să nu avem nu numai manual ci și tablete.

Gabriel Ispas a vorbit și din perspectiva unui specialist în educație, dar și din perspectiva unui părinte care este îngrijorat pentru viitorul copiilor, dar care se gândește și la ceea ce implică învățatul de acasă.

Gabriel Ispas: Eu cred că dincolo de politicianismul ieftin care ni se vinde ar trebui să facem lucruri efective

„Am ascultat cu surprindere venite din partea Ministerului Sănătății care spunea că din a doua jumătate a lunii august vom discuta despre școală.

Eu cred că dincolo de politicianismul ieftin care ni se vinde, sub aparența aceasta că suntem preocupați,  ar trebui să facem lucruri efective. Suntem părinți cu toții, suntem  dincolo de specialiști sau nespecialiști suntem oameni pentru care actul educației este extrem de important, nu numai pentru viitorul copiilor nostri, ci și pentru programul pe care îl vom avea.  Pentru că a sta acasă un părinte cu copiii presupune nu doar muncă de acasă, ci și o serie de lucruri și de restricții financiare cu care trebuie să ne pregătim”, a declarat Gabriel Ispas la Gândul Live.

Specialistul în Educație susține că deciziile referitoare șa școală trebuie să fie asumate de întreaga societate, pentru a nu exista riscul unor nemulțumiri ulterioare.

„Mi se pare inadmisibil ca noi astăzi să nu discutăm despre un consens la nivel parlamentar, la nivel de experți, la nivel politic pentru școală. Nu se pot lua deciziile doar în biroul domnului Orban sau în biroul doamnei Turcan.  Deciziile trebuie să fie asumate de toată societatea și să nu mai ajungem în situația în care mai mult de jumătate din cei vizați sunt nemulțumiți de stângăciile, de aparențele, de probabilisticile deciziilor”, a declarat Gabriel Ispas la Gândul Live.

Ispas, despre concediul secretarului de Stat în Ministerul Educașiei: Este inadmisibil

Ispas a criticat concediul actualului Secretar de Stat în Ministerul Educației:

„Inclusiv această nebunie în care secretarul de Stat în învățământ preuniversitar pleacă în concediu să candideze pentru Consiliul Județean Ialomița mi se pare inadmisibilă. Nu poți să pleci în concediu pentru că de domeniul tău depinde viitorul întregii nații.

Ideea de responsabilitate, de preocupare și de analiză efectivă de scenario trebuie să se producă de îndată.

Cu cât amânăm mai mult aceste scenarii, cu atât se va crea panică în rândul părinților și al elevilor și cu atât va fi mai dificil pentru profesori de a se adapta”, a spus Ispas.

Gabriel Ispas: Lansez un apel către ministrul Educației

Ispas a reiterat necesitatea de concentrare asupra interesului elevilor și nu asupra interesului partidelor politice:

„Lansez un apel către ministrul Educației să invite specialiștii în Educație și împreună să asumăm o decizie pe care ulterior să o implementeze. Nu există un deținătorul al adevărului. Trebuie să lucrăm în interesul copiilor, nu în interesul formațiunilor politice din care facem parte”, este apelul specialistului în Educație”, a spus ispas la Gândul Live. 

OFICIAL! Elevii intră în vacanţă. Gata şcoala! Anunţul venit în urmă cu puţin timp
FOTO. Mihaela Rădulescu, fără inhibiţii la 51 de ani! Rochia albă a lăsat la vedere...
Mama lui Gigi Becali are COVID. Ce se întâmplă acum cu bătrâna? Dumnezeu s-o aibă...
Vremea o ia RAZNA în luna OCTOMBRIE! Meteorologii avertizează
Mama lui Gigi Becali s-a infectat cu coronavirus! Ce a făcut patronul lui FCSB, după...
CTP nu s-a putut abține după isprava Simonei Halep. 'Aruncă bombele înapoi!'
Dr. Anthony Fauci, despre imunitate, vaccinul anti coronavirus şi revenirea la viaţa normală până în...
OFICIAL! Elevii intră în vacanţă. Gata şcoala! Anunţul venit în urmă cu puţin timp
Cum a aflat Andreea Mantea că este însărcinată. Modul incredibil prin care şi-a dat seama
În timpul unei plimbări pe PLAJĂ, un bărbat a făcut o descoperire SINISTRĂ. Inclusiv polițiștii...
EXCLUSIV: Ce i se întâmplă acum primarului PNL, după ce și-a filmat fiica dezbrăcată, în...
A divorțat de soție și s-a căsătorit cu soacra! Povestea reală care a șocat o...
Horoscop 19 septembrie 2020: Schimbări uriaşe pentru aceste zodii
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Soluţia ingenioasă găsită de un român pentru companiile ale căror angajaţi lucrează remote. Spania şi...
Inchide