GÂNDUL LIVE. Gabriel Ispas, specialist în Educație: Nu se pot lua decizii despre școală doar în biroul domnului Orban. Ele trebuie să fie asumate de toată societatea

Publicat: 04/08/2020, 13:46
Actualizat: 04/08/2020, 15:16

Gabriel Ispas, fost Secretar de Stat în Ministerul Educației și Cercetării, a făcut un apel în cadrul emisiunii Gândul Live către ministrul Monica Anisie, căreia îi cere să invite specialiștii  în educație la discuții pentru a crea împreună un scenariu referitor la începerea școlii. Specialistul în educație Gabriel Ispas consideră că autoritățile ar trebui să dea politicianismul la o parte și să să concentreze asupra lucrurilor efective. „Nu se pot lua deciziile doar în biroul domnului Orban, sau în biroul doamnei Turcan. Deciziile trebuie să fie asumate de toată societate”, a spus Ispas în emisiunea Emmei Zeicescu. 

Gabriel Ispas consideră că obiectivul achiziționării de tablet ear trebui foarte bine documentat pentru a putea fi pus în practică:

Trăim din nefericire în timpurile probabilisticii. Ideea de a cumpăra 250 de mii de tablete pentru copiii care nu au astfel de instrumente este benefică și saluteră. Însă a crede că poți cumpăra 250 de mii de tablete cu scpecificații similare devenind posibil cel mai mare comparator de teblete din acest an, fără o pregătire prealabilă și fără a discuta cu pruducătorii, nu cu distribuitorii, mi se pare ușor hazardantă. Și mi-e teamă că după ce procedura se va fi finalizată vom discuta despre contestarea acesteia, ceea ce va duce ca pe 1 septembrie să nu avem nu numai manual ci și tablete.

Gabriel Ispas a vorbit și din perspectiva unui specialist în educație, dar și din perspectiva unui părinte care este îngrijorat pentru viitorul copiilor, dar care se gândește și la ceea ce implică învățatul de acasă.

Gabriel Ispas: Eu cred că dincolo de politicianismul ieftin care ni se vinde ar trebui să facem lucruri efective

„Am ascultat cu surprindere venite din partea Ministerului Sănătății care spunea că din a doua jumătate a lunii august vom discuta despre școală.

Eu cred că dincolo de politicianismul ieftin care ni se vinde, sub aparența aceasta că suntem preocupați,  ar trebui să facem lucruri efective. Suntem părinți cu toții, suntem  dincolo de specialiști sau nespecialiști suntem oameni pentru care actul educației este extrem de important, nu numai pentru viitorul copiilor nostri, ci și pentru programul pe care îl vom avea.  Pentru că a sta acasă un părinte cu copiii presupune nu doar muncă de acasă, ci și o serie de lucruri și de restricții financiare cu care trebuie să ne pregătim”, a declarat Gabriel Ispas la Gândul Live.

Specialistul în Educație susține că deciziile referitoare șa școală trebuie să fie asumate de întreaga societate, pentru a nu exista riscul unor nemulțumiri ulterioare.

„Mi se pare inadmisibil ca noi astăzi să nu discutăm despre un consens la nivel parlamentar, la nivel de experți, la nivel politic pentru școală. Nu se pot lua deciziile doar în biroul domnului Orban sau în biroul doamnei Turcan.  Deciziile trebuie să fie asumate de toată societatea și să nu mai ajungem în situația în care mai mult de jumătate din cei vizați sunt nemulțumiți de stângăciile, de aparențele, de probabilisticile deciziilor”, a declarat Gabriel Ispas la Gândul Live.

Ispas, despre concediul secretarului de Stat în Ministerul Educașiei: Este inadmisibil

Ispas a criticat concediul actualului Secretar de Stat în Ministerul Educației:

„Inclusiv această nebunie în care secretarul de Stat în învățământ preuniversitar pleacă în concediu să candideze pentru Consiliul Județean Ialomița mi se pare inadmisibilă. Nu poți să pleci în concediu pentru că de domeniul tău depinde viitorul întregii nații.

Ideea de responsabilitate, de preocupare și de analiză efectivă de scenario trebuie să se producă de îndată.

Cu cât amânăm mai mult aceste scenarii, cu atât se va crea panică în rândul părinților și al elevilor și cu atât va fi mai dificil pentru profesori de a se adapta”, a spus Ispas.

Gabriel Ispas: Lansez un apel către ministrul Educației

Ispas a reiterat necesitatea de concentrare asupra interesului elevilor și nu asupra interesului partidelor politice:

„Lansez un apel către ministrul Educației să invite specialiștii în Educație și împreună să asumăm o decizie pe care ulterior să o implementeze. Nu există un deținătorul al adevărului. Trebuie să lucrăm în interesul copiilor, nu în interesul formațiunilor politice din care facem parte”, este apelul specialistului în Educație”, a spus ispas la Gândul Live. 

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Mesajul cutremurător postat de Mihaela înainte de a se arunca de la etajul 15 al...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi...
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Mutare de ultim moment a judecătoarei Ancuţa Popoviciu în cazul lui Vlad Pascu! Tatăl lui...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Test de cultură generală. De ce pisicile dorm atât de mult?