GÂNDUL LIVE. George Scripcaru, după raidul trupelor speciale din Teliu. Așa ceva este de ordinea zilei / Foarte mulți cetățeni de etnie romă s-au întors din Marea Britanie

Publicat: 15/04/2020, 12:54
Actualizat: 15/04/2020, 23:21

George Scripcaru, primarul municipiului Brașov, a comentat, la Gândul Live, situația din Teliu, unde a avut loc un raid de aploare, după ce un polițist și un jandarm au fost atacați cu topoare și pietre când au încercat să aresteze un hoț. Edilul a precizat că în zonă mulți localnici de etnie romă s-au întors din Marea Britanie și că, pe lângă aspectele infracționale, aceștia ridică probleme prin nerespectarea restricțiilor pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, ceea ce are efect asupra situației de gestionat în municipiul pe care îl conduce.

„Teliu este o localitate de lângă Brașov, cu o populație destul de numeroasă de de etnie romă, pe lângă alte localități din jur. La Teliu, să nu vă mire, așa ceva este de ordinea zilei și, indiferent de criză, necriză, acolo lucrurile sunt în firescul lor”, a explicat primarul George Scripcaru.

Edilul-șef a precizat că forțele de ordine își fac datorie și nu e prima dată când trupele speciale au fost detașate în zonă pentru a dezamorsa conflictele. „Din păcate se întâmplă și astăzi, mai ales că în ultima perioadă în localitatea Teliu au venit foarte mulți cetățeni de etnie romă care au fost plecați cu preponderență în Marea Britanie. De acolo s-au întors foarte mulți, acolo cine știe ce activități au avut de făcut, s-au întors și iată că nu se dezmint și fac ce știu ei ce-i mai bine, din păcate”, a afirmat, ironic, George Scripcaru.

Edilul-șef al Brașovului a precizat că în localitățile rurale sunt probleme, respectiv pe lângă Teliu, Tărlungeni, Apața – trei localități cu populație de etnie romă și care generează probleme de acest fel – ca activitate publică, dar și ca efect în ceea ce privește gestionarea epidemiei de coronavirus.

Astfel, potrivit primarului, în mai mult de jumătate din cele șase centrele de carantină pe care le sunt mai mult de jumătate de locuitori din aceste localități și altele din afara Brașovului.

„Ei nu înțeleg că – într-o familie sunt multe persoane – 7, 8, 10 persoane – pe stăzile din comună ies, de întâlnesc, fură sau asemenea lucruri, și, din păcate, și din punct de vedere al infracțiunilor, dar și al restricțiilor în vigoare, acestea nu sunt respectate și trebuie să se facă, din păcate, cu forța acest lucru”, a detaliat George Scripcaru.

Primarul refuză să creadă să situația ar putea lua proporțiile focarului de la Țăndărei, pentru că responsabilii din Brașov își fac treaba cu responsabilitate.

Cătălin Moraru, prim procuror la Parchetului de pe lângă Judecăroria Brașov, a detaliat la Gândul Live, filmul intervenției forțelor de ordine, venite să investigheze furtul și amenințate de un suspect cu toporul. „Suspectul a încetat acțiunea de amenințare numai după ce echipajul a scos armamentul din dotare. În continuare, agenții de forță au fost înconjurați de mai multe persoane, care ieșiseră din locuințe, împiedicându-le astfel deplasarea spre autospecială. La scurt timp au mai sosit două echipe de forță, formate din agenți de poliție și jandarmi, reușindu-se astfel încătușarea suspectului”, a explicat procurorul.

Brașovul se numără printre județele cu cele mai multe cazuri de infecție cu noul coronavirus confirmate, respectiv 263, conform informării de marți a Grupului de Comunicare strategică.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
Ce făcea, de fapt, Vali Vijelie în timp ce soția lui anunța că divorțează după...
Declarațiile SFÂȘIETOARE ale unei vedete: de ce nu a devenit mamă până acum!
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Surpriză în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Un nou val de praf saharian vine peste România zilele acestea! La ce trebuie să...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Ești obligat să reduci viteza la trecerea de pietoni dacă NU traversează nimeni?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Legea care a intrat în vigoare în România. Este o premieră națională
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
Mesaje de Sf. Gheorghe 2024: Urări și felicitări cu La mulți ani. „Îți doresc să...
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
De ce l-a părăsit Simona Florescu pe Ion Dichiseanu: "Eu stiu foarte bine ce s-a...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Musculițele care zboară în jurul fructelor nu sunt muște de fructe. Cum să scăpăm de...