GÂNDUL LIVE. Lider de sindicat STB: „Au avut loc mai multe incidente grave în autobuze, dar 90% s-au mușamalizat” – VIDEO

Redactor:
Nicolae Oprea

Unul dintre liderii de sindicat de la STB, Valer Ciobănescu, a declarat, marți, la Gândul LIVE, că majoritatea incidentelor grave din autobuze și troleibuze s-ar mușamaliza. Declarația a fost făcută în contextul incendiului din weekend din centrul Capitalei.

„Nu vreau să vă puneți în locul nostru, să vedeți cum este când rămânem fără frâne. Doamna primar și noul director nu știu cu ce se mănâncă STB-ul. Este incompetență de la vârful conducerii. Da, am dovada, că șoferi au rămas fără frână”, a declarat unul dintre liderii de sindicat de la STB, Valer Ciobănescu, la Gândul LIVE.

Lider de sindicat: „După 10 ani, troleibuzele nu mai sunt atât de sigure”

Potrivit acestuia, de-a lungul timpului au avut loc mai multe incidente grave la STB, dar s-ar fi mușamalizat.

„Au deja o perioadă de 12 ani (troleibuzele – n.r), cam după zece ani de zile nu mai sunt atât de sigure. Se pot genera incendii precum cel văzut. S-au declanșat incendii și la autobuzele Euro 3. Multe incidente s-au mușamalizat. Marea majoritate a cazurilor, 90 % s-au mușamalizat” a mai declarat Valer Ciobănescu, la Gândul LIVE.

De la ce a luat foc troleibuzul din Capitală

Valer Ciobănescu a declarat luni  pentru Gândul.ro că troleibuzul care a ars duminică în centrul Bucureștiului a luat foc după ce un transformator ar fi fost montat necorespunzător. Pe de altă parte, șeful STB spune că sursa incendiului a fost un scurtcircuit.

„Am înțeles de la colegi că acel troleibuz a stat cinci ani pe dreapta și l-au scos acum în ultima perioadă. I-au schimbat un transformator care nu fost pus corespunzător, de aici a luat foc. Nu s-a montat cum trebuie”, a declarat pentru Gândul.ro Valer Ciobănescu, președintele Sindicatului Transpublic din STB.

Pe de altă parte, directorul General al Societăţii de Transport Bucureşti – STB SA, Alexandru-Hazem Kansou, a dispus duminică reverificarea instalaţiilor electrice ale tuturor troleibuzelor din parcul societăţii, după ce un incendiu a izbucnit la un troleibuz din linia 86, se arată într-un comunicat al STB SA.

Kansou a dispus constituirea unei comisii de cercetare pentru a stabili cauza producerii incendiului. Din primele informaţii, rezultă că focul a pornit de la un scurtcircuit la instalaţia electrică, iar Kansou a cerut reinstruirea şoferilor în legătură cu procedura de urgenţă ce trebuie aplicată pentru siguranţa călătorilor în astfel de cazuri.

 

 

 

Inchide