EXCLUSIV. De ce a luat foc troleibuzul din Capitală, în opinia șefului de sindicat de la STB / Valer Ciobănescu: „Un transformator a fost montat greșit. A stat cinci ani pe dreapta”

EXCLUSIV. De ce a luat foc troleibuzul din Capitală, în opinia șefului de sindicat de la STB / Valer Ciobănescu: „Un transformator a fost montat greșit. A stat cinci ani pe dreapta”
Troleibuzul a ars ca o torță în centrul Capitalei / Foto Facebook / Gabriela Firea
Publicat: 08/06/2020, 14:58
Actualizat: 06/04/2021, 21:40

Valer Ciobănescu, șef de sindicat la STB, a declarat pentru Gândul.ro că troleibuzul care a ars duminică în centrul Bucureștiului a luat foc după ce un transformator ar fi fost montat necorespunzător. Pe de altă parte, șeful STB spune că sursa incendiului a fost un scurtcircuit.

„Am înțeles de la colegi că acel troleibuz a stat cinci ani pe dreapta și l-au scos acum în ultima perioadă. I-au schimbat un transformator care nu fost pus corespunzător, de aici a luat foc. Nu s-a montat cum trebuie”, a declarat pentru Gândul.ro Valer Ciobănescu, președintele Sindicatului Transpublic din STB.

„Un incendiu la alte vehicule se poate repeta”

Potrivit sursei citate, un incendiu se poate repeta și la alte vehicule vechi care aparțin STB.

„Se poate întâmpla și cu alte vehicule, asta pentru că nu s-au făcut investiții în atelierele de reparații, nu au scule corespunzătoare pentru a face reparații de calitate.

Suntem în aceeași situație de zeci de ani de zile. Nu prea s-au făcut investiții în RATB (actual STB)”, a mai declarat Valer Ciobănescu.

STB: Sursa pare să fie un scurtcircuit

Pe de altă parte, directorul General al Societăţii de Transport Bucureşti – STB SA, Alexandru-Hazem Kansou, a dispus duminică reverificarea instalaţiilor electrice ale tuturor troleibuzelor din parcul societăţii, după ce un incendiu a izbucnit la un troleibuz din linia 86, se arată într-un comunicat al STB SA.

Kansou a dispus constituirea unei comisii de cercetare pentru a stabili cauza producerii incendiului. Din primele informaţii, rezultă că focul a pornit de la un scurtcircuit la instalaţia electrică, iar Kansou a cerut reinstruirea şoferilor în legătură cu procedura de urgenţă ce trebuie aplicată pentru siguranţa călătorilor în astfel de cazuri.

Un troleibuz de pe linia 86 a luat foc duminică pe Bulevardul Lascăr Catargiu din Capitală. Călătorii și șoferul au reușit să părăsească la timp troleibuzul, iar vehiculul a ars ca o torță.

Troleibuzul Astra Irisbus a fost cumpărat pentru fosta RATB și face parte din lotul produs și livrat între anii 2004-2006.

Gabriela Firea: „E strigător la cer. Sper ca cei care blochează licitațiile să vadă această imagine”

La scurt timp, după ce un troleibuz a ars duminică ca o torță în centrul Capitalei, primarul general, Gabriela Firea, a avut o primă reacție pe pagina sa de Facebook. Edilul a postat pe Facebook o fotografie cu vehiculul de transport în comun în flăcări, subliniind că ceea ce se întâmplă este ”strigător la cer”: „Sper ca toți cei care blochează intenționat licitațiile pentru achiziția de mijloace de transport în comun să vadă această imagine”, spune Gabriela Firea.

„Sper că toți cei care blochează intenționat licitațiile pentru achiziția de mijloace de transport în comun să vadă această imagine cu un troleibuz în flăcări, în centrul orașului! Doi ani am fost șicanați cu licitația pentru achiziția a 100 de troleibuze.

Cu mare greutate am reușit să semnăm contractul anul acesta. Așa s-ar fi întâmplat și cu autobuzele vechi, pe care le-am scos de pe traseu când au ajuns la București cele 400 autobuze noi Euro 6, achiziționate tot după o licitație îngreunată doi ani de zile. Dar în continuare suntem blocați cu licitația pentru achiziția celor 100 de tramvaie. Se va dovedi că motivele sunt inventate.

„Azi în troleibuz nu era niciun pasager. Dar ce vor cei care blochează achizițiile de noi mijloace de transport în comun? Să se întâmple o tragedie? Ce urmăresc? Pun mai presus interesele lor, în loc de viață oamenilor? Este strigător la cer ce se întâmplă!!!”, a scris edilul Capitalei, Gabriela Firea.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Ce a pățit acest pensionar italian de 79 de ani, după ce s-a cuplat cu...
FOTO. Ce transformare pentru femeia care l-a înnebunit pe Gigi Becali! A făcut avere din...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ucis pentru că a refuzat să fie evacuat din calea „orașului viitorului”. Sate întregi au...
Anunțul făcut de Nicolae Bacalbașa despre Florin Piersic. Ce se întâmplă acum cu actorul: 'O...
Experții au dat verdictul: care sunt momentele ideale pentru o partidă de AMOR. Așa veți...
Urmează 48 de ore critice pentru Florin Piersic. Medic: "Depinde şi de sistemul imunitar, depinde...
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Ce a făcut Sorinel Copilul de Aur cu primii lui bani din cântări: „A cumpărat...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Raportul lui Blinken este aşteptat să critice Israelul şi nu ar încălca termenii referitori la...
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
Este interzis pentru cei care stau la parter. Decizie pentru proprietarii de apartamente
Prognoza meteo, 11 mai. Vremea se încălzește din acest weekend
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile...
Când vine vara în România! Anunțul ANM
Cum a aflat Monica Tatoiu recent că mai are frați de pe urma tatălui: „I-a...
Ce tematică deosebită au ales Oana Mosneagu și Vlad Gherman pentru nunta lor: "Suntem absolut...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
Ce se întâmplă pe piaţa medicamentelor din România?