GÂNDUL LIVE. Lucian Romașcanu, liderul senatorilor PSD: Domnul Ghinea nu face nimic din ce trebuie să facă / Renate Weber este cel mai activ, coerent și corect Avocat al Poporului

Publicat: 14/06/2021, 20:18
Actualizat: 14/06/2021, 22:42

Lucian Romașcanu, liderul senatorilor PSD, a fost invitat în cadrul emisiunii GÂNDUL LIVE. Printre subiectele abordate au fost: moțiuna simplă împotriva ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene Cristian Ghinea și schimbarea Avocatului Poporului.

Partidul Social Democrat (PSD) a depus miercuri, 9 iunie, o moțiune simplă împotriva ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene Cristian Ghinea. Lucian Romașcanu a declarat că este posibil ca moțiunea să treacă. „Domnul Ghinea, din păcate, își confirmă istoria de ministru extrem de incompetent al Fondurilor, nu face nimic din ceea ce ar trebui să facă. Acest PNRR este un proiect al țării privește toată România.

Este jenant că ni s-a întors planul. Firesc era să fi fost un plan pe care să îl fi discutat cu toate forțele așezate la masă, să venim cu toate ideile necesare, dar dânsul a venit singur. Acest lucru nu poate fi tolerat. Primul semnal pe care îl dăm este această moțiune simplă, care a avut un conținut bine articulat. Măcar să rămână câteva lucruri pe care oamenii de la guvernare să le ia în calcul. Semnalul e dat. Domnul Cîțu, când era ministrul al Finanțelor, a primit vor împotrivă în comisii plus două misiunii simple și l-au pedepsit punându-l prim ministru.

Liderul senatorilor PSD a vorbit și despre scandalul din PNL: „Eu nu cred că domnul președinte Iohannis e străin de ceea ce se întâmplă acolo și nu cred că este vreo explicație pentru a muta barca dintr-un port în altul, decât un semnal venit de la Cotroceni. Astăzi, oameni care până mai ieri jucau hora cu Orban, se pupă în partea cealaltă. Eu cred că exită o implicare de acolo și oamenii s-au regrupat. Nu știu dacă e de bine sau de rău, domnul Orban e în funcții de când a apărut democrația.

„La doamna Renate Weber am văzut cel mai activ, coerent și corect Avocat al Poporului”

Comisiile juridice reunite au respins, marți, rapoartele de activitate ale Avocatului Poporului pentru anii 2019 și 2020. Acesta este primul pas spre demiterea lui Renate Weber, urmând ca plenul reunit să voteze raportul comisiilor. Dacă va fi înregistrat un vot de respingere, Avocatul Poporului este demis.

„Este o altă dovadă a unor reflexe vechi. Avocatul Poporului nu este un jucător al puterii, ci apărătorul poporului. La doamna Renate Weber am văzut cel mai activ, coerent și corect Avocat al Poporului de până acum. Doar PSD-isă nu a fost niciodată. Ne vom opune cu fermitate acestui lucru.

Eu zic să citiți și ce a spus doamna în apărarea ei și în câte cazuri s-a manifestat. Eu nu pot să judec dacă trebuia să se aplece asupra cazului Caracal.

Avem nevoie de Avocatul Poporului, avem nevoie de Avocatul Copilului. Dânsa a fost aplecată asuprea problemelor din societate care nu pot fi rezolvate decât cu ajutorul Avocatului Poporului”, consideră liderul senatorilor PSD.

„Avem nevoie de educație sexuală în școli”

Despre educația sexulă în școli, Lucian Romașcanu este că părere că părinții trebuie să își dea acordul pentru materia care se învață acolo. „Altfel, ma decazi din dreptul de părinte. Un copil care nu are un părinte deschis trebuie să aibă șansa să nu primească informația nestructurată corespunzător și neadecvată vârstei. Avem nevoie de educație sexuală, de educație sanitară.. dacă orice se întâmplă e cu acordul părinților.

Îmi doresc să văd că vor crește salariile profesorilor. Lucrurile trebuie pornite. Crești salariile, începe să se învârtă economia. Singurele guverne care au adus creștere au fost cele ale PSD-ului”, a mai spus Lucian Romașcanu, liderul senatorilor PSD.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat este obligat de instanță să-și plătească soția pentru toată munca depusă în casă,...
Ce s-a ales de Maria Sharapova. Considerată cândva cea mai frumoasă sportivă din lume, a...
FOTO. Așa arată tânăra care a apărut lângă un milionar și și-a mărit tariful, iar...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Mureș a fost prins de polițiști în timp ce îşi viola fiica
Cu EA a înlocuit-o Pescobar pe Larisa Popa! Cine este noul manager de la Taverna...
Irina Loghin, luată cu Salvarea!
Misterul morţii avocatei Monica Cioată, dezlegat după 3 ani. Înregistrarea cu ultimele minute din viaţa femeii
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după...
Cum a sărbătorit Vladimir Putin după ce a câștigat alegerile din Rusia. Liderul de la...
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini...
Acte auto pe care ești OBLIGAT să le ai în ORIGINAL, în mașină
Noul smartphone de la Google, Pixel 9, vine cu o serie de îmbunătăţiri şi caracteristici...
Un MARE savant AVERTIZEAZĂ: Se va ajunge la o luptă între mașinărie și om
Se poate reține PERMISUL PE NEDREPT. Este obligatoriu ca șoferii din ROMÂNIA să știe acest...
Cutremur la Antena 1. Schimbarea e fără precedent
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut...
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după...
Nicolae Guță, părere sinceră despre vacanțele exotice. De ce nu a mers cântărețul niciodată în...
„Este un adult cu propriile planuri”. Cum se înțeleg, de fapt, Teo Trandafir și fiica...
BANCUL ZILEI. Bulă și Bubulina dorm. Întins pe tot patul, Bulă sforăie...
Coreea de Nord ar fi trimis Rusiei 7.000 de containere cu echipamente militare