GÂNDUL LIVE. Lucian Romașcanu, liderul senatorilor PSD: Domnul Ghinea nu face nimic din ce trebuie să facă / Renate Weber este cel mai activ, coerent și corect Avocat al Poporului

Publicat: 14/06/2021, 20:18
Actualizat: 14/06/2021, 22:42

Lucian Romașcanu, liderul senatorilor PSD, a fost invitat în cadrul emisiunii GÂNDUL LIVE. Printre subiectele abordate au fost: moțiuna simplă împotriva ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene Cristian Ghinea și schimbarea Avocatului Poporului.

Partidul Social Democrat (PSD) a depus miercuri, 9 iunie, o moțiune simplă împotriva ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene Cristian Ghinea. Lucian Romașcanu a declarat că este posibil ca moțiunea să treacă. „Domnul Ghinea, din păcate, își confirmă istoria de ministru extrem de incompetent al Fondurilor, nu face nimic din ceea ce ar trebui să facă. Acest PNRR este un proiect al țării privește toată România.

Este jenant că ni s-a întors planul. Firesc era să fi fost un plan pe care să îl fi discutat cu toate forțele așezate la masă, să venim cu toate ideile necesare, dar dânsul a venit singur. Acest lucru nu poate fi tolerat. Primul semnal pe care îl dăm este această moțiune simplă, care a avut un conținut bine articulat. Măcar să rămână câteva lucruri pe care oamenii de la guvernare să le ia în calcul. Semnalul e dat. Domnul Cîțu, când era ministrul al Finanțelor, a primit vor împotrivă în comisii plus două misiunii simple și l-au pedepsit punându-l prim ministru.

Liderul senatorilor PSD a vorbit și despre scandalul din PNL: „Eu nu cred că domnul președinte Iohannis e străin de ceea ce se întâmplă acolo și nu cred că este vreo explicație pentru a muta barca dintr-un port în altul, decât un semnal venit de la Cotroceni. Astăzi, oameni care până mai ieri jucau hora cu Orban, se pupă în partea cealaltă. Eu cred că exită o implicare de acolo și oamenii s-au regrupat. Nu știu dacă e de bine sau de rău, domnul Orban e în funcții de când a apărut democrația.

„La doamna Renate Weber am văzut cel mai activ, coerent și corect Avocat al Poporului”

Comisiile juridice reunite au respins, marți, rapoartele de activitate ale Avocatului Poporului pentru anii 2019 și 2020. Acesta este primul pas spre demiterea lui Renate Weber, urmând ca plenul reunit să voteze raportul comisiilor. Dacă va fi înregistrat un vot de respingere, Avocatul Poporului este demis.

„Este o altă dovadă a unor reflexe vechi. Avocatul Poporului nu este un jucător al puterii, ci apărătorul poporului. La doamna Renate Weber am văzut cel mai activ, coerent și corect Avocat al Poporului de până acum. Doar PSD-isă nu a fost niciodată. Ne vom opune cu fermitate acestui lucru.

Eu zic să citiți și ce a spus doamna în apărarea ei și în câte cazuri s-a manifestat. Eu nu pot să judec dacă trebuia să se aplece asupra cazului Caracal.

Avem nevoie de Avocatul Poporului, avem nevoie de Avocatul Copilului. Dânsa a fost aplecată asuprea problemelor din societate care nu pot fi rezolvate decât cu ajutorul Avocatului Poporului”, consideră liderul senatorilor PSD.

„Avem nevoie de educație sexuală în școli”

Despre educația sexulă în școli, Lucian Romașcanu este că părere că părinții trebuie să își dea acordul pentru materia care se învață acolo. „Altfel, ma decazi din dreptul de părinte. Un copil care nu are un părinte deschis trebuie să aibă șansa să nu primească informația nestructurată corespunzător și neadecvată vârstei. Avem nevoie de educație sexuală, de educație sanitară.. dacă orice se întâmplă e cu acordul părinților.

Îmi doresc să văd că vor crește salariile profesorilor. Lucrurile trebuie pornite. Crești salariile, începe să se învârtă economia. Singurele guverne care au adus creștere au fost cele ale PSD-ului”, a mai spus Lucian Romașcanu, liderul senatorilor PSD.

Marea campioană a ţării, la petrecerile cu alcool şi relaţii intime la Jocurile Olimpice! Moment...
Detaliul ascuns de la nunta secretă a Simonei Halep! Hore și voie bună în curtea...
Simona Halep, nuntă secretă cu Toni Iuruc! Avem imagini bombă, exclusive, de la petrecerea demnă...
Divele din România, cu costume de baie minuscule, pe plajă. Cine arată cel mai bine
„Mami, noi de ce nu locuim împreună, ca o familie?” Sofia, fetița Biancăi și a...
Cum a fost îmbrăcată Simona Halep în ziua cea mai fericită a vieții ei! Așa...
ULTIMA ORĂ! Simona Halep și Toni Iuruc s-au CĂSĂTORIT în secret! Campioana noastră a strălucit...
Continua lupta culturală din Ungaria. Comunitatea LGBT anunţă o paradă cu zeci de mii de...
BANCUL ZILEI – Un bărbat potent a luat o supradoză de Viagra
Un tren a plecat fără pasageri din Gara de Nord Bucureşti. Călătorii au fost trimiși...
Detaliul ascuns de la nunta secretă a Simonei Halep! Hore și voie bună în curtea...
ÎMPĂRĂTEASA nimfomană care reuşea să se CULCE cu mai mulţi bărbaţi decât o prostituată
SUA a început războiul! Trei oameni decedați până acum, de cand Afganistanul este sub bombardament
BOMBA SERII Simona Halep s-a măritat în mare secret. Primele imagini de la nuntă
Ce s-a întâmplat cu Frank Fritz de la „American Pickers”?
Rezultate Admitere liceu Edu.ro 2021: Repartizarea computerizată pe licee şi judeţe
VIRUSUL CUMPLIT care amenință milioane de români! Mergi imediat la medic dacă simţi asta
Undă de șoc în politică. USR PLUS, în opoziție? Mai e un singur pas
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...