Ludovic Orban răspunde acuzațiilor lui Rareș Bogdan și Raluca Turcan: „Toate negocierile s-au derulat pe baza unui mandat pe care l-am respectat 100%” – VIDEO

Publicat: 14/06/2021, 12:45
Actualizat: 14/06/2021, 12:48

Președintele PNL Ludovic Orban a susținut luni, că nu a fost aspru criticat în cadrul ședinței Biroului Executiv al partidului pe care îl conduce. De asemenea, acesta este de părere că unii „oameni doresc să deformeze realitatea”.

În cadrul ședinței BEx-ului PNL ar fi avut loc mai multe contre între Ludovic Orban și Robert Sighiartău, care l-a acuzat că a dat trei ministere importante în cadrul negocierilor pentru formarea coaliției de guvernare pe funcția de președinte al Camerei Deputaților pe care o deține în prezent președintele PNL.

Președintele PNL: Oamenii care dau informații din ședință doresc să deformeze realitatea

Ludovic Orban susține că discuția dintre el și secretarul seneral al PNL, Robert Sighiartău, nu a fost atât de aprinsă pe cât se vehiculase în presă.

„Văd că aveți niște citate date pe surse, care nu corespund cu ceea ce s-a întâmplat. Din punctul meu de vedere, eu îmi respect angajamentul de a face o campanie pozitivă, despre programele, proiectele și a leadershipului pe care îl voi asigura în următorii ani.

Fiecare membru al PNL are deplina libertate de a-și stabili opțiunea. Eu contez pe colaborarea tuturor membrilor PNL, indiferent de opțiunea lor.

Vă rog să nu citați ceea ce primiți pe surse din BEx, eu nu comentez. Acei oameni pe care nu vreau să-i calific, sunt oameni care doresc să deformeze realitatea din interiorul unei ședințe PNL. În ceea ce mă privește, eu respect fiecare membru al PNL. La baza fiecărei decizii pe care am luat-o în ultimii 4 ani am avut consultări, sondaje, cercetări”, a declarat Ludovic Orban.

În cadrul ședinței, liderul PNL ar fi fost comparat cu Liviu Dragnea și și-ar fi amenințat colegii din partid cu plângeri penale dacă nu îl susține, aspecte care au fost catalogate de Ludovic Orban drept „o minciună a unor oameni care încearcă să deformeze realitatea”.

Ludovic Orban susține că nu a fost comparat cu Dragnea și Ceaușescu: „Este o minciună”

„Nu este adevărat. Este o minciună. Dacă vă bazați pe acei oameni, pe care nu aș vrea să-i calific, care încearcă să deformeze realitatea unei reuniuni, eu nu pot să comentez, decât că e o minciună”, a transmis Ludovic Orban.

Totodată, acesta a susținut că în cadrul negocierilor pentru formarea coaliției de guvernare și-a respectat „100%” mandatul de președinte al PNL.

„Sunt un om care respectă democraţia, respect drepturile fiecărui membru al PNL. Toate deciziile care au fost luate în cei patru ani în care am condus PNL au fost luate în forurile statutare. Sunt un om aflat într-o consultare permanentă cu toată baza partidului. (…) Toate negocierile s-au derulat pe baza unui mandat pe care l-am respectat 100%. Mandatul a fost foarte clar. (…) După ce negocierile au blocate cinci zile, am flexibilizat mandatul și am dat partenerilor să aleagă dintre două opțiuni. Decizia legată de aceste două poziţii (n.r. preşedinte al Camerei Deputaţilor şi premier) a fost o decizie separată, care a făcut parte din mandat”, a susținut Ludovic Orban.

Declarațiile președintelui PNL vin în contextul în care Raluca Turcan și Robert Sighiartău care și-au declarat sprijinul față de Florin Cîțu pentru șefia partidului, au susținut că Ludovic Orban a dezechilibrat PNL după ce „a dat” trei ministere importante pe funcția de președinte al Camerei Deputaților în cadrul negocierilor pentru formarea coaliției de guvernare.

Ludovic Orban a declarat sâmbătă că a fost părăsit în timpul negocierilor de echipa de negociere votată de PNL, respectiv de către Rareş Bogdan, Raluca Turcan și Robert Sighiartău. Ulterior, prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan i-a transmis un mesaj lui Ludovic Orban și l-a rugat „să înceteze să ducă o campanie murdară”, menționând că declarațiile liderului PNL trebuiau ţinute în interiorul partidului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția