GÂNDUL LIVE. Manager Institut „Marius Nasta”, după ce o angajată nu a respectat regulile și și-a infectat colegii „Inclusiv părul trebuie să și-l spele, pentru că ne dorim ca angajații noștri să fie sănătoși”

Publicat: 25/05/2020, 13:01
Actualizat: 25/05/2020, 16:32

Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”, a detaliat, la Gândul Live, cauza infecțiilor cu noul coronavirus confirmate în rândul angajaților unității medicale.

Şapte cazuri de infecţie cu noul coronavirus au fost depistate în ultimele zile la Institutul „Marius Nasta” în rândul cadrelor medicale, asistente și infirmiere. Totul a pornit de la o asistentă care nu a respectat procedurile și nu a purtat echipamentul de protecție corespunzător.

„Una dintre colegele noastre nu a purtat corespunzător echipamentul în zona roșie”

„Din păcate, atunci când lucrăm într-o zonă cu risc major, cum e cea în care sunt internați pacienții cu COVID-19, respectarea procedurilor trebuie să fie extrem de riguroasă și, mai mult decât atât, atunci când procedura în interiorul zonei roșii, unde riscul de infecție este mare, dar și în zona verde, unde orice angajat care se poate infecta fără să fie asta o vină că s-a infectat, dar prin lipsa purtării măștii în zona verde poate să infecteze alți colegi, este un lucru care să ne atragă atenția în a respecta cu rigurozitate aceste proceduri”, a explicat Beatrice Mahler, la Gândul Live.

„Din păcate, una dintre colegele noastre, lucru care a fost menționat în rapoartele de gardă, nu a purtat corespunzător echipamentul în zona roșie și asta a dus la infectarea altor colege”, a precizat managerul Institutului „Marius Nasta”.

„Efortul pe care îl depun colegii mei atunci când poartă acel echipament cel puțin șase ore este extrem de mare. Nu au cum să bea apă, nu au cum să își rezolve necesitățile personale decât după ce se dezechipează și procedura de dezechipare nu e chiar simplă, e laborioasă, și atunci trebuie obligatoriu să ai două perechi de mănuși atunci când intri în zona roșie, să porți viziera, să ai masca etanș pusă pe față, să ai ochelarii de protecție, să nu lași nicio zonă din corp care ar putea fi expusă și pe care virusul ar putea să ajungă și ulterior, prin atingerea zonei respective, să te autoinfectezi. Este extrem de important ca procedura și purtarea echipamentului să se facă corect, iar în zona de dezechipare, zona portocalie, pe care o avem foarte bine delimitată la Institutul Marius Nasta, pentru că circuitele sunt respectate, dezechiparea trebuie să se facă cu respectarea pașilor, cu manevre lente, tocmai pentru a nu creea aerosoli care să infecteze”, a subliniat Beatrice Mahler.

Despre cât de difici este să porți echipamentul de protecție împotriva COVID-19 a povestit, recent, și un asistent medical, veteran în teatrele de operații: „Acolo eram îmbrăcați în costum cu vestă antiglonț și cască, cu 18-20 de kilograme pe noi, aici condițiile sunt mai grele”.

„După dezechipare, urmează dușul și toaleta, inclusiv părul trebuie să și-l spele, pentru că ne dorim ca angajații noștri să fie sănătoși. Asta e cea mai importantă resursă a unei instituții medicale, personalul său medical”, a subliniat Beatrice Mahler.

În acest moment, activitatea institutului este asigurată, colegii care au fost în contact cu primul caz au fost testați, ceilalți sunt în autoizolare și sunt negativi, a precizat managerul Institutului Marius Nasta. Va urma o altă etapă de testare la 14 zile de la momentul ultimului contact.

„Marea majoritate respectă procedurile și folosesc corect echipamentul. „Din păcate, când ai o astfel de situație, care nu-ți dorești să existe, dar care depinde de modul în care fiecare angajat își respectă individual locul de muncă, pot apărea situații în care persoane care au purtat corect echipamentul și și-au făcut corect meseria să fie afectate, și aici e partea cea mai sensibilă și cea mai neplăcută”, a conchis Beatrice Mahler.

1 din 7 cazuri de infecție cu noul coronavirus a fost înregistrat la personal medical în România. În rândul personalului medical s-au înregistrat 337 de noi cazuri de infecție cu SARS-CoV-2. La data de 18 mai, la ultima raportare a INSP, era vorba de un număr total de 2.601, față de 2.264 de persoane, la raportarea anterioară, din 10 mai, ceea ce reprezintă o proproție de 15,4%, față de 14,6% din numărul total de cazuri, din săptămâna anterioară, arată raportul INSP.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
George Simon a devenit tată pentru prima dată. Liderul AUR este în culmea fericirii: ”M-ai...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
România și pierderea Dobrogei. Ionel Brătianu: „Soarta Dobrogei nu depinde de stipulațiile păcii de la...