GÂNDUL LIVE. Monica Anisie, ministrul Educației: „Nu luăm în calcul înghețarea anului școlar. Se pregătesc modele de subiecte pentru ca elevii claselor a VIII-a și a XII-a să exerseze”

Publicat: 24/03/2020, 12:22
Actualizat: 25/03/2020, 00:37

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, marți,  la GÂNDUL LIVE că în prezent nu există nicio șansă ca anul școlar să fie înghețat, subliniind că „situația e într-o continuă dinamică, iar deciziile luate vor fi de comun acord cu sindecatele, elevii și părinții”

„Vreau să îi asigur pe părinți, profesori, studenți, elevi că în momentul acesta nu luăm în calcul, sub nicio formă înghețarea anului școlar sau amânarea examenlor naționale cu un an. Specialiștii din cadrul Ministerului Educației lucrează zilele acestea la mai multe scenarii, nu numai trei, privind cu atenție și la ceea ce se întâmplă cu sistemele de educație din statele Uniunii Europene”, a declarat Monica Anisie la Gândul Live.

„La acest moment nu s-a luat în calcul susținerea examenelor naționale online.  Așteptăm să avem din partea Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență niște definiri clare a modului în care va evolua pandemia de coroanvirus la nivelul României și atunci vom avansa și noi niște scenarii clare”, a mai spus ministrul Educației.

Simulările pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională

În ceea ce privește simulările pentru examenele naționale, Monica Anisie a spus că „Centrul Național de Evaluare și Examninare pregătește să ofere elevilor din clasa a VIII-a și a XII-a modele de subiecte pentru a exersa în această perioadă. În curând vor fi pe site-ul ministerului Educației”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase