GÂNDUL LIVE. Neurochirurgul Vlad Ciurea: „Izolarea te face să fii mai apropiat de tine însuți, să comunici tot mai puțin. Mai deschizi și televizorul, cu știrile agresive…”

Redactor:
Silviu Bănilă
GÂNDUL LIVE. Neurochirurgul Vlad Ciurea: „Izolarea te face să fii mai apropiat de tine însuți, să comunici tot mai puțin. Mai deschizi și televizorul, cu știrile agresive…”
GÂNDUL LIVE. Neurochirurgul Vlad Ciurea: „Izolarea te face să fii mai apropiat de tine însuți, să comunici tot mai puțin. Mai deschizi și televizorul, cu știrile agresive...”

Neurochirurgul Vlad Ciurea a oferit, la GÂNDUL LIVE, sfaturi utile pentru cei care se simt copleșiți de pandemie și izolare. Medicul spune că principala „armă” în lupta psihică dusă cu Covid-ul este optimismul, renunțarea la gândurile pesimiste. Dincolo de acest aspect, dr. Ciurea militează pentru purtarea măștii de protecție și distanțarea socială, dar nu exclude socializarea!

„Chirurgii poartă ore și ore mască. Asta nu duce la hipoxie. Purtați mască, se respiră foarte bine. Aveți un copil, bunic, protejați-i și pe ei și pe dvs. Nu duce la hipoxie. În orice situație apar păreri pro și contra.

„Mai grav e când e afectată memoria”

Cum ne păzim să nu răspândim? Oamenii care fac acest lucru se izolează în casă. Studiile arată că izolarea duce la fenomene psihice. Izolarea te face să fii mai apropiat de tine, ai comunicare tot mai puțină. Mai deschizi și televizorul, cu știri agresive.

Toate acestea nu duc decât la afectarea sistemului nervos. La șase luni de la pandemie, apar tulburări. A apărut sindromul „creierul în ceață”.

Ideea nu e nouă, apare și în alte patologii. Când nu mai funcționează bine structurile cerebrale, funcțiile cerebrale nu mai sunt la parametrii maximi. Avem și fumători, oxigenarea creierului e mult mai proastă. Faptul că locuim într-un oraș poluat. Oxigenarea în plămâni trebuie să fie bună, foarte bună. Dacă e scăzută, și funcțiile cerebrale au de suferit. Judecata nu mai funcționează la perfecție. Mai grav e când e afectată memoria.

Socializare cu limite impuse de pandemie

Treptat, pas cu pas, ca picătura chinezească… Asta duce la dereglări. Se produc aceste dereglări, legăturile între centrii nervoși nu se mai fac, auzim numai emoții negative, vești proaste în jur. Mai există și statul între patru pereți. Pledez pentru socializare, cu limitele impuse.

Măcar socializarea pe telefon, pe Zoom, conducem teze pe Zoom, e o efervescență.

Azi a venit un pacient la mine și mi-a povestit cum l-a îmbrățișat cățelul lui lup, când a căzut jos. Îmbrățișarea este foarte importantă.

Atunci când ești în stare negativă, scoateți aceste vești proaste din cap. Gândiți doar în bine. Să socializăm, să deschidem geamul, să vedem soarele, să vedem numai partea bună a lucrurilor. Vedeți partea plină a paharului. Organismul e într-o stare mult mai benefică. OPTIMISM!

Când scăpăm de pandemia de COVID

Depinde foarte mult de noi, când scăpăm de pandemie. Noi, românii. Nu suntem tâmpiți deloc. Când reușim să întrerupem transmiterea. S-au făcut diferite propuneri.

Au fost țări care au făcut testări foarte mari. Putem să obținem rezultate repede. Măsurile de la noi au fost foarte drastice, apoi relaxante, nici nu știi cum e mai bine. Trebuie formula cea mai bună în fiecare situație.

Însuși patologia nu o cunoaștem. Se schimbă de la o zi la alta.”, a declarat Vlad Ciurea la GÂNDUL LIVE.

BOMBĂ în Liga I. Constantin Budescu revine în TOP şi semnează cu un alt club...
Tragedie imensă de 1 decembrie în showbiz. Vedeta a fost găsită moartă în urmă cu...
FOTO. Andreea Marin, imagini de când era `vânată` de Playboy! Așa nu și-o mai aduce...
FOTO. Ea este considerată una dintre cele mai frumoase fiice de fotbaliști din lume! Cum...
GE-NI-AL! Așa poți să primești o pensie de 3.000 de lei lunar. Trebuie să urmezi...
Vacanţă în pandemie, cu preţul sănătăţii publice. Avertismentul experţilor: Efectele distracţiei se măsoară în numărul...
Noul simptom cheie care poate indica infecția cu SARS-CoV-2. Ce spun cercetătorii
Tragedie imensă de 1 decembrie în showbiz. Vedeta a fost găsită moartă în urmă cu...
Însărcinată fiind, a mers să facă o ecografie de rutină. Când a început să se...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
WOW! Ce salarii primesc angajații Dacia. Iată cât poți câștiga dacă vei lucra la Mioveni
Adevărul despre vaccinul anti-covid-19. Imaginile VIDEO care arată de ce s-a făcut atât de repede,...
Sărbătorile de iarnă, în izolare! Anunţ de ultimă oră
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Cine este românul care vinde cu 2.000 de dolari un litru din cea mai iubită...
Vulpița și Rafaelo, pregătesc o nouă piesă împreună! Cei doi s-au reîntâlnit: ”De ce să...
Inchide