GÂNDUL LIVE. Neurochirurgul Vlad Ciurea: „Izolarea te face să fii mai apropiat de tine însuți, să comunici tot mai puțin. Mai deschizi și televizorul, cu știrile agresive…”

Redactor:
Silviu Bănilă
GÂNDUL LIVE. Neurochirurgul Vlad Ciurea: „Izolarea te face să fii mai apropiat de tine însuți, să comunici tot mai puțin. Mai deschizi și televizorul, cu știrile agresive…”
GÂNDUL LIVE. Neurochirurgul Vlad Ciurea: „Izolarea te face să fii mai apropiat de tine însuți, să comunici tot mai puțin. Mai deschizi și televizorul, cu știrile agresive...”

Neurochirurgul Vlad Ciurea a oferit, la GÂNDUL LIVE, sfaturi utile pentru cei care se simt copleșiți de pandemie și izolare. Medicul spune că principala „armă” în lupta psihică dusă cu Covid-ul este optimismul, renunțarea la gândurile pesimiste. Dincolo de acest aspect, dr. Ciurea militează pentru purtarea măștii de protecție și distanțarea socială, dar nu exclude socializarea!

„Chirurgii poartă ore și ore mască. Asta nu duce la hipoxie. Purtați mască, se respiră foarte bine. Aveți un copil, bunic, protejați-i și pe ei și pe dvs. Nu duce la hipoxie. În orice situație apar păreri pro și contra.

„Mai grav e când e afectată memoria”

Cum ne păzim să nu răspândim? Oamenii care fac acest lucru se izolează în casă. Studiile arată că izolarea duce la fenomene psihice. Izolarea te face să fii mai apropiat de tine, ai comunicare tot mai puțină. Mai deschizi și televizorul, cu știri agresive.

Toate acestea nu duc decât la afectarea sistemului nervos. La șase luni de la pandemie, apar tulburări. A apărut sindromul „creierul în ceață”.

Ideea nu e nouă, apare și în alte patologii. Când nu mai funcționează bine structurile cerebrale, funcțiile cerebrale nu mai sunt la parametrii maximi. Avem și fumători, oxigenarea creierului e mult mai proastă. Faptul că locuim într-un oraș poluat. Oxigenarea în plămâni trebuie să fie bună, foarte bună. Dacă e scăzută, și funcțiile cerebrale au de suferit. Judecata nu mai funcționează la perfecție. Mai grav e când e afectată memoria.

Socializare cu limite impuse de pandemie

Treptat, pas cu pas, ca picătura chinezească… Asta duce la dereglări. Se produc aceste dereglări, legăturile între centrii nervoși nu se mai fac, auzim numai emoții negative, vești proaste în jur. Mai există și statul între patru pereți. Pledez pentru socializare, cu limitele impuse.

Măcar socializarea pe telefon, pe Zoom, conducem teze pe Zoom, e o efervescență.

Azi a venit un pacient la mine și mi-a povestit cum l-a îmbrățișat cățelul lui lup, când a căzut jos. Îmbrățișarea este foarte importantă.

Atunci când ești în stare negativă, scoateți aceste vești proaste din cap. Gândiți doar în bine. Să socializăm, să deschidem geamul, să vedem soarele, să vedem numai partea bună a lucrurilor. Vedeți partea plină a paharului. Organismul e într-o stare mult mai benefică. OPTIMISM!

Când scăpăm de pandemia de COVID

Depinde foarte mult de noi, când scăpăm de pandemie. Noi, românii. Nu suntem tâmpiți deloc. Când reușim să întrerupem transmiterea. S-au făcut diferite propuneri.

Au fost țări care au făcut testări foarte mari. Putem să obținem rezultate repede. Măsurile de la noi au fost foarte drastice, apoi relaxante, nici nu știi cum e mai bine. Trebuie formula cea mai bună în fiecare situație.

Însuși patologia nu o cunoaștem. Se schimbă de la o zi la alta.”, a declarat Vlad Ciurea la GÂNDUL LIVE.

Ce NEBUNIE. Marius Şumudică nu mai vine la Universitatea Craiova şi semnează cu un club...
Stare de RĂZBOI! E ALERTĂ. Panica domneşte pe străzi! Unde s-a anunţat în urmă cu...
FOTO. Sandra, soția lui Adrian Mutu, imagini răvășitoare într-un costum de baie minuscul! Cum arăta...
Bani în plus de la stat pentru acești angajați! Care este condiția
Gigi Becali are o avere uriașă! Ce loc ocupă în topul celor mai bogați români...
Lemnul zeilor, comoara care costă 80.000 de euro kilogramul. Unde poate fi găsit
Pro şi contra paşaportului Covid. Tot mai mulţi lideri europeni sunt de acord cu ideea,...
BANCUL ZILEI – Blonda indecentă și polițistul
Studiu îngrijorător: Pacienții vindecați de COVID se întorc în spital cu alte boli, iar unul...
Stare de RĂZBOI! E ALERTĂ. Panica domneşte pe străzi! Unde s-a anunţat în urmă cu...
Ea este mândria romilor! Este frumoasă, dar și deșteaptă. A fost admisă la 5 facultăți...
Un FOTOGRAF amator care imortaliza niște capre negre din România a SURPRINS ceva neașteptat în...
Două zone din România, pe lista destinațiilor de vacanță recomandate de New York Times
Ce se întâmplă chiar acum, imediat după înmormântarea lui Bogdan Stanoevici. Fiul său a luat...
Această prezentatoare a testat o păpuşă bărbat pentru sex. La un moment dat femeia a...
Știrea șoc a momentului în România: Cunoscuta prezentatoare TV A MURIT
5 motive să faci amor dimineața
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Miliardarul necunoscut al României. Cum a ajuns de la vânzarea de îngheţată în anii '90...
DOLIU in lumea politica! A MURIT! Ion Iliescu – Am aflat cu profund regret vestea...
Inchide