GÂNDUL LIVE. Nicușor Dan, despre propunerea Gabrielei Firea de a deveni viceprimar: Este un fonfleu de presă. Vrea să arate cât de bine colaborează ea cu toată lumea, când de fapt ea s-a certat cu toată lumea | VIDEO

GÂNDUL LIVE. Nicușor Dan, despre propunerea Gabrielei Firea de a deveni viceprimar: Este un fonfleu de presă. Vrea să arate cât de bine colaborează ea cu toată lumea, când de fapt ea s-a certat cu toată lumea | VIDEO
GÂNDUL LIVE. Nicușor Dan, despre propunerea Gabrielei Firea de a deveni viceprimar: Este un fonfleu de presă. Vrea să arate cât de bine colaborează ea cu toată lumea, când de fapt ea s-a certat cu toată lumea | VIDEO
Publicat: 18/06/2020, 13:35
Actualizat: 18/06/2020, 16:58

Candidatul PNL-USR pentru funcția de primar general al Capitalei, Nicușor Dan, a vorbit joi la GÂNDUL LIVE despre propunerea declarația actualului primar general, Gabriela Firea, care i-a propus acestuia funcția de viceprimar în următorul mandat.

Nicușor Dan a caracterizat propunerea actualului edil ca fiind „un fonfleu de presă” menit să demonstreze că Gabriela Firea colaborează bine cu toată lumea.

El spune, însă, că Firea ar fi arătat până acum că s-a certat cu toată lumea și a declarat că actualul primar general ar fi dat în judecată zeci de jurnaliști, cărora le-ar fi cerut sume importante de bani sub formă de daune.

„Asta e o glumă, bineînțeles, e o tehnică. Mie mi se pare că luăm prea mult în serios primarul în funcție, după cum timp de șapte ani de zile toată lumea l-a luat în serios pe primarul Oprescu. Parcă era un fel de statuie. Când colo, e omul care a falimentat de facto RADET și care nu a făcut nimic pentru București, doar a blocat dezvoltarea timp de șapte ani, până a fost arestat. Așa e și cu primarul Firea.  Primarul Firea a făcut un fonfleu din ăsta de presă, «hai să-l fac pe Nicușor Dan viceprimar» ca să arate ea cât de bine colaborează cu toată lumea.

De fapt, ea e cineva care s-a certat cu toată lumea: cu Guvernul, cu Parlamentul, a acuzat justiția, a acuzat CNSC, opoziția, a dat în judecată după informațiile mele, vreo 30 de jurnaliști și opozanți și a cerut de la fiecare 100.000 de lei sau de euro că îi afectează dreptul la imagine. Când un jurnalist primește o citație acasă în care i se spune că e chemat în judecată pentru 100.000 de lei, data viitoare o să fie mai atent când scrie ceva negativ de primarul în funcție. Și mai ales că nu a făcut pe persoană fizică aceste litigii, le-a făcut în numele Primăriei”, a declarat Nicușor Dan la GÂNDUL LIVE.

Nicușor Dan: PSD continuă manifestările comuniste

Nicușor Dan a mai spus la GÂNDUL LIVE că joi a susținut o conferință de presă în sectorul 5, în cadrul căreia mai mulți angajați ai societății de salubrizare a Primăriei de sector ar fi produs zgomote pentru a-l împiedica să își susțină discursul.

El a amintit și de incidentul care l-a implicat pe viceprimarul Aurelian Bădulescu, prezent recent la o altă conferință a candidatului PNL-USR. Nicușor Dan a spus că aceste incidente fac parte din „manifestarea comunistă” a PSD, care nu ar accepta puncte de vedere contrare.

„Am organizat o conferință de presă într-o zonă din Sectorul 5, pentru că principalul subiect de pe ordinea de zi a Consiliului General este PUZ Sector 5. Acolo este capătul unei linii de tren dezafectate care poate să fie parte dintr-o strategie de linie urbană de metrou ușor. Eram pe trotuar, e un trotuar foarte larg. În spate erau ieri niște gunoaie, iar probabil ei s-au gândit că mă duc acolo ca să arăt gunoiul din București. Eu m-am dus acolo să vorbim despre dezvoltarea Sectorului 5. Ieri și azi-noapte au măturat, au curățat și azi vreo 30 de mașini de la compania Primăriei Sectorului 5 de salubritate s-au învârtit și pe șosea și în spatele nostru claxonând continuu pentru ca vocea noastră să nu se audă.

Erau acolo doi polițiști locali de la circulație care dirijau circulația, iar după ce s-a terminat conferința m-am dus și l-am legitimat pe unul dintre ei și să îl întreb de ce nu a chemat secțiunea din Poliția Locală care ține de ordinea publică pentru că e atribuția lor și în final a venit și Poliția națională care a amendat câțiva dintre șoferii care claxonau. Dar nu e vorba de șoferi, nici de Poliția Locală, e vorba de această manifestare comunistă continuă a PSD care nu acceptă ca cineva să aibă un punct de vedere contrar. Ne întoarcem în anii 1990. Acum două săptămâni am avut practic același lucru, a venit Bădulescu, a venit șeful STB, au venit mai mulți angajați din Poliția Locală ca să vorbească peste mine”, a spus Nicușor Dan.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că, în eventualitatea în care ar câștiga un nou mandat de primar general, și l-ar dori pe Nicușor Dan, principalul ei contracandidat, ca viceprimar.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
China și SUA ar trebui să fie parteneri, a declarat Xi Jinping