GÂNDUL LIVE. Oana Florea, deputat PSD, despre negocierile dintre PNL, USR-PLUS și UDMR: Nu cred că se va ajunge la un compromis atât de ușor. Nu vom avea un Guvern până la finalul anului | VIDEO

Publicat: 17/12/2020, 13:11
Actualizat: 17/12/2020, 14:42

Deputatul PSD Oana Florea a vorbit joi la GÂNDUL LIVE despre negocierile dintre PNL, USR-PLUS și UDMR referitoare la o coaliție de guvernare.

Ea a descris USR ca fiind „o nucă tare” și a spus că nu crede că negocierile dintre aceste formațiuni se vor termina prea curând.

„Nu cred că o să se ajungă la un compromis atât de ușor. Văd că USR este o nucă tare și îmi aminteam la alegerile locale cât de bine și-au impus oamenii la primăriile de sector. Și chiar și pe Nicușor Dan la Primăria Capitalei, pentru că nu se poate spune că venea de la PNL. Cred că alegătorii PNL au fost ușor nemulțumiți că în tot partidul nu s-a găsit un candidat pentru Primăria Capitalei.

Nu la Cioloș cred că e problema. Eu îmi amintesc că aseară UDMR a spus că din cele trei funcții înalte în stat, respectiv președinții celor două Camere și Guvernul, ar trebui să aibă și ei una. Deci și-ar dori una dintre Camere. Cumva, deși UDMR a tăcut, cred că se simte un pic pe marginea jocului pentru că disensiunile au fost între PNL și USR cu privire la împărțirea acestor trei funcții, nicio vorbă despre UDMR. Eu fac referire doar la comunicatul lor de aseară. Desigur, urmează încă o rundă de negocieri, eu consider că deja suntem într-o criză politică, pentru că avem cam 12 zile de când acești oameni negociază și vin cu tot felul de formule și asistăm la un fel de festival de nume și de funcții dar nimic despre agenda cetățeanului. Oamenii ar vrea să știe ce îi așteaptă anul viitor, trecem prin momente grele financiar, sanitar, din toate punctele de vedere și cred că e mai puțin important pentru omul de rând cum îl cheamă pe cel care conduce Guvernul, ci mai mult ce măsuri dorește să ia pentru țară. Or, în acest moment, așa-zisa alianță, pe care nu o vedem încă aliată, nu are un program de guvernare. Eu cred că pe primul plan ei trebuiau să pună măsurile, soluțiile pe care le văd ei pentru țară și pentru români și apoi cine și ce funcție ia”, a declarat Oana Florea la GÂNDUL LIVE.

Oana Florea: Nu cred că vom avea un Guvern sau un buget până la finalul anului

Mai mult, deputatul PSD susține că nu crede că se va ajunge la o înțelegere pentru formarea unui nou Guvern până la finalul lunii. Ea a mai spus că nu crede nici că proiectul de buget va putea fi prezentat până la finalul acestui an.

„Eu cred că nu (că nu va exista un nou Guvern până la finalul anului, n. red.). Nu cred că vom avea nici buget. Dar asta nu ar fi o problemă pentru că acești oameni ne-au obișnuit deja cu încălcarea cutumelor parlamentare. Știți foarte bine că bugetul pe anul acesta a fost trecut prin asumare, fără niciun fel de dezbatere parlamentară. Această alianță trebuie să se pună de acord și pe programul de guvernare, și pe cum direcționează banii. Chiar și pe acest proiect de buget vor fi discuții intense și cred că dacă vom avea această guvernare din cele trei partide vom asista la foarte multe controverse și neînțelegeri, nu va fi nimic foarte simplu. La nivel de Parlament sunt convinsă că se va negocia pe fiecare proiect de lege în parte”, a mai spus Florea.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat că partidul pe care îl conduce va merge la negocieri cu două variante de premier și de șefie a camerelor Parlamentului. Propunerea PNL pentru funcția de premier ar fi Florin Cîțu sau Ludovic Orban.

El a afirmat că în coaliția PNL – USR PLUS – UDMR, liberalii ar avea o pondere de 55% și partidul pe care îl conduce „consideră legitim să desemneze un candidat la funcția de premier și un candidat la funcția de președinte al unei camere”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Carmen Harra, previziuni pentru anul 2024. Cine va câștiga alegerile prezidențiale din România: ,,Poate să...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Simona Halep va fi EXCLUSĂ. Decizia care se pregătește în circuitul WTA
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”