GÂNDUL LIVE. Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, despre situația minerilor: „Anumite entități politice au dus la o explodare a tot ceea ce se întâmplă la ora asta în Valea Jiului” – VIDEO

Publicat: 22/02/2021, 12:31
Actualizat: 22/02/2021, 13:12

Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, a discutat în cadrul ediției de luni, 22 februrie, a emisiunii GÂNDUL LIVE, despre situația minerilor de pe Valea Jiului care protestează deoarece nu și-au primit drepturile salariale.

Călin Petru Marian a anunțat că la Mina Lupeni 70 de oameni au rămas în continuare blocați în subteran, în timp ce în fața Complexului Energetic Hunedoara (CEH) protestează 200 de mineri.

„Situația acum este că sunt blocați la Mina Lupeni 70 de oameni, sunt în strada, în fața Combinatului Energetic Hunedoara aproximativ 200 de mineri, de la minele Lonea și Vulcan, și am avut de dimineață o discuție și cu Sindicatul de la Termocentrala Mintia, deoarece a fost un protest spontan și la această unitate. Este o perspectivă care trebuie rezolvată. Eu mâine, la ora 12.00, voi fi prezent la Ministerul Energiei împreună cu administratorul special și cu liderii sindicatului din Valea Jiului și ai sindicatului de la Termocentrala din Mintia și împreună cu președintele Consiliului Județean Hunedoara, pentru a vedea ce putem să facem în următoarele trei luni de zile ca să nu mai avem problema impactului financiar. Am fost și eu săptămâna trecută la toate cele patru mine din Valea Jiului, am discutat cu minerii, știu exact ce dorințe au dânșii, și chiar mă solidarizez față de ei pentru că cunosc foarte bine situația. În discuțiile pe care o să le avem mâine trebuie să încercăm să facem un plan foarte bine pus la punct în ceea ce privește viitorul mineritului din județul Hunedoara. După cum se știe, există această problemă certă, socială, în Valea Jiului, și cu siguranță lucrurile trebuie bine gândite ca și strategie pe termen mediu. Ca să rezolvăm problema din Valea Jiului, trebuie să punem ceva în loc”, a explicat prefectul județului Hunedoara.

Prefectul Hunedoarei: „Eu am semnat o convenție cu sindicatele din Valea Jiului și am făcut o promisiune”

De asemenea, acesta a vorbit și despre intervenția Dianei Șoșoacă care a mers sâmbătă la protestul de la Lupeni .

„Din păcate, chiar am făcut o declarație publică că nu este momentul ca să privim lucrurile politic și să se încerce să se câștige capital politic de  parte sau de alta pentru că nu mai avem alegeri în viitorul apropiat, trebuie să găsim soluții. Și Guvernul chiar a găsit soluția prin care să rezolvăm problema financiară pe următoarele trei luni de zile prin intermediul Ministerului Muncii. Eu am semnat o convenție cu sindicatele din Valea Jiului și am făcut o promisiune ca până în 26 (n.r. februarie) să dăm chenzina a doua, restanța care trebuia plătită în intervalul 15-18 februarie”, a mai susținut Călin Petru Marian la GÂNDUL LIVE.

Călin Petru Marian: „Anumite entități politice au dus la o explodare a tot…”

„Urmează ca până în aprilie să se aprobe și Programul Național de Tranziție și urmează să se trimită aceste proiecte integrate pe Valea Jiului. (n.r. În acest moment nu sunt gata proiectele.) Ca să accesăm fonduri pe tranziție în arealul Văii Jiului, trebuie să se facă o asociere între toate unitățile administrativ-teritoriale din Valea Jiului, toate cele șase orașe și municipii, să se gândească un plan bine-definit din punct de vedere al strategiei de dezvoltare pe termen mediu și lung și pe baza strategiei să se creioneze proiecte ferme care să se plieze pe tot ceea ce înseamnă dezvoltarea Văii Jiului. (…) Spiritele sunt foarte încinse. Și eu am avut asatăzi o întâlnire cu președintele AUR, a fost la prefectura județului Hunedoara, împreună cu sindicaliștii de la Termocentrala Mintia. Toată lumea încearcă într-un fel sau altul. Din păcate, anumite entități politice au dus la o explodare a tot ceea ce se întâmplă la ora asta în Valea Jiului”, a subliniat prefectul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost...
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Vestea cumplită primită de Simona Halep. A venit anunțul privind marele vis din 2024
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Care este, de fapt, relația dintre Mariana Ionescu Căpitănescu și sora sa, Marcela Fota, dincolo...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
(P) Descoperă care e grosimea ideală a unor geamuri de tip termopan pentru un nivel...