GÂNDUL LIVE. Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, despre situația minerilor: „Anumite entități politice au dus la o explodare a tot ceea ce se întâmplă la ora asta în Valea Jiului” – VIDEO

Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, a discutat în cadrul ediției de luni, 22 februrie, a emisiunii GÂNDUL LIVE, despre situația minerilor de pe Valea Jiului care protestează deoarece nu și-au primit drepturile salariale.

Călin Petru Marian a anunțat că la Mina Lupeni 70 de oameni au rămas în continuare blocați în subteran, în timp ce în fața Complexului Energetic Hunedoara (CEH) protestează 200 de mineri.

„Situația acum este că sunt blocați la Mina Lupeni 70 de oameni, sunt în strada, în fața Combinatului Energetic Hunedoara aproximativ 200 de mineri, de la minele Lonea și Vulcan, și am avut de dimineață o discuție și cu Sindicatul de la Termocentrala Mintia, deoarece a fost un protest spontan și la această unitate. Este o perspectivă care trebuie rezolvată. Eu mâine, la ora 12.00, voi fi prezent la Ministerul Energiei împreună cu administratorul special și cu liderii sindicatului din Valea Jiului și ai sindicatului de la Termocentrala din Mintia și împreună cu președintele Consiliului Județean Hunedoara, pentru a vedea ce putem să facem în următoarele trei luni de zile ca să nu mai avem problema impactului financiar. Am fost și eu săptămâna trecută la toate cele patru mine din Valea Jiului, am discutat cu minerii, știu exact ce dorințe au dânșii, și chiar mă solidarizez față de ei pentru că cunosc foarte bine situația. În discuțiile pe care o să le avem mâine trebuie să încercăm să facem un plan foarte bine pus la punct în ceea ce privește viitorul mineritului din județul Hunedoara. După cum se știe, există această problemă certă, socială, în Valea Jiului, și cu siguranță lucrurile trebuie bine gândite ca și strategie pe termen mediu. Ca să rezolvăm problema din Valea Jiului, trebuie să punem ceva în loc”, a explicat prefectul județului Hunedoara.

Prefectul Hunedoarei: „Eu am semnat o convenție cu sindicatele din Valea Jiului și am făcut o promisiune”

De asemenea, acesta a vorbit și despre intervenția Dianei Șoșoacă care a mers sâmbătă la protestul de la Lupeni .

„Din păcate, chiar am făcut o declarație publică că nu este momentul ca să privim lucrurile politic și să se încerce să se câștige capital politic de  parte sau de alta pentru că nu mai avem alegeri în viitorul apropiat, trebuie să găsim soluții. Și Guvernul chiar a găsit soluția prin care să rezolvăm problema financiară pe următoarele trei luni de zile prin intermediul Ministerului Muncii. Eu am semnat o convenție cu sindicatele din Valea Jiului și am făcut o promisiune ca până în 26 (n.r. februarie) să dăm chenzina a doua, restanța care trebuia plătită în intervalul 15-18 februarie”, a mai susținut Călin Petru Marian la GÂNDUL LIVE.

Călin Petru Marian: „Anumite entități politice au dus la o explodare a tot…”

„Urmează ca până în aprilie să se aprobe și Programul Național de Tranziție și urmează să se trimită aceste proiecte integrate pe Valea Jiului. (n.r. În acest moment nu sunt gata proiectele.) Ca să accesăm fonduri pe tranziție în arealul Văii Jiului, trebuie să se facă o asociere între toate unitățile administrativ-teritoriale din Valea Jiului, toate cele șase orașe și municipii, să se gândească un plan bine-definit din punct de vedere al strategiei de dezvoltare pe termen mediu și lung și pe baza strategiei să se creioneze proiecte ferme care să se plieze pe tot ceea ce înseamnă dezvoltarea Văii Jiului. (…) Spiritele sunt foarte încinse. Și eu am avut asatăzi o întâlnire cu președintele AUR, a fost la prefectura județului Hunedoara, împreună cu sindicaliștii de la Termocentrala Mintia. Toată lumea încearcă într-un fel sau altul. Din păcate, anumite entități politice au dus la o explodare a tot ceea ce se întâmplă la ora asta în Valea Jiului”, a subliniat prefectul.

VIDEO | Oare iubitul ei ştie? :) Ce făcea tânăra din imagine în timpul meciului...
DUEL în lumea interlopă. Finul lui Nuțu Cămătaru, înjunghiat de cel mai mare dușman al...
FOTO. Anna Lesko, cu un decolteu până la buric! Și-a arătat din nou bustul generos
Cât de frumoasă este fiica cea mică a lui Mihai Petre. Ariana e superbă și...
Șoc: Gigi Becali se retrage la mănăstire! Cum își pregătește fiicele și soția și când...
Diana Șoșoacă, un nou gest INCREDIBIL! Cui cere AJUTORUL avocata din Iaşi
Arheologii au făcut o nouă descoperire spectaculoasă în oraşul Pompeii
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Boala care te face de nouă ori mai predispus la deces din cauza infecției cu...
DUEL în lumea interlopă. Finul lui Nuțu Cămătaru, înjunghiat de cel mai mare dușman al...
Un român a plantat o sămânță într-o damigeană, în anul 1960. Ce s-a întâmplat cu...
Cele mai OTRĂVITOARE flori. Se dau frecvent de 1 MARTIE, dar patru dintre ele te...
Românii care au cont și card la aceste bănci sunt în pericol să rămână fără...
BOMBĂ! Regina Elisabeta l-a sunat pe Harry, în America. Ce a putut să îi ceară...
A divorțat după 7 ani, fără pasiune, de căsătorie. Apoi a făcut un experiment inedit:...
BREAKING NEWS: România este în DOLIU! A fost găsit mort în apartamentul său
O femeie nu a mâncat zahăr 30 de ani. De atunci pare că nu a...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Ce fac bogaţii planetei ca să îşi asigure imunitatea în vremea pandemiei
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...
Inchide