GÂNDUL LIVE. A început Postul Sfintelor Paști! Preotul Vasile Ioana: „Toate nenorocirile în istorie au fost generate de depărtarea omului de Dumnezeu” (VIDEO)

Publicat: 15/03/2021, 18:55
Actualizat: 15/03/2021, 22:09

Preotul Vasile Ioana vorbește în cadrul ediției de luni, 15 martie, a emisiunii GÂNDUL LIVE, despre depărtarea omului de Dumnezeu în aceste timpuri, precum și impactul pe care îl are pandemia de coronavirus asupra omului. 

Preotul Vasile Ioana susține faptul că omul s-a îndepărtat de Dumnezeu în aceste vremuri, subliniind că „toate nenorocile în istorie au fost generate” de acest lucru.

Preotul Vasile Ioana la GÂNDUL LIVE: „Ne-am fărâmițat prin păcat”

„Atunci când te întâlnești personal cu asta, este total diferit. (…) Acest virus este atât de perfid încât poate să genereze o simplă viroză sau poate să aducă moarte. Atunci când te întâlnești cu o asemenea situație, se nasc în inima ta întrebări. (…) Pentru corp și suflet este un șoc și atunci șocul ăsta naște întrebările existențiale, de ce mi s-a întâmplat mie, de ce eu? (…)

Dacă ar fi să vedem cadrul general, toate nenorocile în istorie au fost generate de depărterea omului de Dumnezeu. Am uitat de Dumnezeu și de origine și scopul pentru care suntem creați. Noi am fost creați de Dumnezeu din iubire, să trăim în iubire, să ne unim cu El în iubire. Ne-am fărâmițat prin păcat. Păcatul fărâmițează. Diavolo, în limba greacă, înseamnă cel care divide. (…) E ca și când tu ai un copil, îi dai conturile tale, viața ta, casele tale, casele tale… și el te dă afară și îți vinde tot”, a declarat preotul la GÂNDUL LIVE.

„Timpul și spațiul sunt create de Dumnezeu pentru noi”

„Dracul ne-a furat timpul. Cel mai prețios dar după viață. (…) Timpul și spațiul sunt create de Dumnezeu pentru noi. Iar noi, din lăcomie, pentru să sufletul nostru vrea mult-mult, iar atunci noi ne-am născut nevoi închipuite. (…) (Postul Paștelui) 40 de zile de pocăință. Ce înseamnă pocăință? S-a apropiat împărăția lui Dumnezeu. (…) Marele dar al înțelepciunii înseamnă să simți când să fii puternic și să acționezi și când să faci un pas înapoi, să fii prudent, și să nu confunzi între ei acești pași. Și atunci te gândești: Care este rostul vieții mele?”, a mai explicat preotul.