GÂNDUL LIVE. Robert Cazanciuc, PSD: PNL să stea acasă, să se refacă! Aroganța lor a luat sfârșit!

GÂNDUL LIVE. Robert Cazanciuc, PSD: PNL să stea acasă, să se refacă! Aroganța lor a luat sfârșit!
GÂNDUL LIVE. Robert Cazanciuc, PSD: PNL să stea acasă, să se refacă! Aroganța lor a luat sfârșit!
Publicat: 07/12/2020, 13:00
Actualizat: 07/12/2020, 15:16

Robert Cazanciuc (PSD) a declarat, la GÂNDUL LIVE, că PNL ar trebui să se împace rapid cu gândul eșecului la alegerile parlamentare și să „stea acasă”, deoarece a demonstrat că nu poate gestiona criza COVID. PSD are nu mai puțin de patru variante de premier.

„PSD poate asigura buna guvernare a României. Votul masiv al românilor e pentru nevoia de o bună guvernare. Proasta gestionare a crizei a dus la rezultatul dezastruos pentru PNL, sancționat foarte dur de români.

Faptul că s-au închis școlile, că s-au închis piețele, că s-au vândut măști neconforme, toate au fost sancționate de votanții PNL.

Se adaugă și prestanța lui Iohannis, care s-a implicat în campania electorală a PNL. Voința poporului e foarte clară, PSD rămâne cel mai important partid din România.

Sunt cel puțin 4 nume de premier, dar și alte nume. E o structură de conducere care va propune formula de dialog pentru președintele României.

Orice dialog cu partidele este posibil, mai puțin cu PNL, care a arătat că nu are capacitatea de a conduce România, de a avea dialog cu partidele.

Am primit o aroganță fără margini, în martie, mi s-a părut că guvernarea a fost folosită doar pentru interesele politice ale PNL. Orice dialog este posibil. PNL trebuie să stea acasă, să se refacă, nu poți cu aroganță să conduci o țară. Toată lumea civilizată a stat la masă, putere-opoziție, pentru cele mai bune soluții pentru gestionarea pandemiei.

Nu a venit o dată Orban să spună… „Voi ce părere aveți?” Înainte de a trimite legi care au pus în pericol viețile românilor. Aroganța asta a luat sfârșit!

Faptul că PNL nu a reușit să prezinte un buget, asta nu înseamnă că PSD nu are un proiect de buget. Avem un program de guvernare, cu lucrurile care trebuie rezolvate în perioada următoare.

Prioritatea zero este să testăm în masă populația, pentru a ține sub control această pandemie. Altfel nu ai cum să deschizi școlile, economia, nu ai cum să protejezi viețile românilor, ca să oprești acest lanț epidemiologic.

Acest lucru a fost refuzat inexplicabil de PNL, nu au vrut decât să organizeze alegerile. Deși suntem la 200 de morți pe zi. Preocuparea reală a fost de a organiza alegerile. Nu au păcălit pe nimeni! Există un bun simț comun. Acesta a fost un moment dificil, românii au spus un DA pentru cel mai mare partid in România. PSD poate guverna bine în România.

Dl. Rafila are o experiență foarte mare, oamenii au văzut și prestația sa politică, de nivel național. Există un program de guvernare, trebuie doar bună credință. Cred că avem și bună credință și voință. Am și demonstrat. Putem face bine românilor. Cu toate lucrurile care mai rămân de făcut, românii au dus-o mai bine. Dacă Orban ar fi ascultat de Rafila, Cercel, încă din martie, poate nu am fi ajuns azi la un număr așa mare de morți.

E decizia lui Victor Ponta să se retragă. A mai făcut asemenea anunțuri în miez de noapte. Votul legitimează orice om politic. A ales să facă acest gest.

Despre AUR: Mă uitam mai devreme pe câteva cifre. În Italia, AUR e pe primul loc. Am văzut tot felul de aprecieri. E clar că e o categorie importantă nemulțumită de guvernare, în primul rând. S-a dat un vot masiv împotriva proastei guvernări. Și partidele tradiționale trebuie să învețe din acest vot. Sunt oameni care se simt nereprezentați. Trebuie un dialog la nivel parlamentar.

Nu s-a pus problema unei negocieri cu AUR. Nici măcar de colaborare. Am spus doar că dialogul politic este necesar, dacă avem rezultatele definitive ale alegerilor. Toți cei care vor să pună umărul la programul de guvernare PSD sunt bineveniți pentru dialog”, a declarat Robert Cazanciuc la GÂNDUL LIVE.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Spania: explozia nunţilor în rândul celor de peste 60 de ani
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
România în Schengen AIr. Regulile pe aeroporturi intră în vigoare din 31 martie
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația