GÂNDUL LIVE. Robert Negoiță: Dacă pierdeam, felicitam câștigătorul și plecam acasă / Primăria Generală a Capitalei are bugetul aproape cât toate primăriile la un loc

GÂNDUL LIVE. Robert Negoiță: Dacă pierdeam, felicitam câștigătorul și plecam acasă / Primăria Generală a Capitalei are bugetul aproape cât toate primăriile la un loc
Publicat: 01/10/2020, 13:26
Actualizat: 01/10/2020, 15:10

Robert Negoiță, primarul ales al Sectorului 3, a vorbit, în cadrul emisiunii GÂNDUL LIVE, despre Primăria Generală a Municipiului București, despre proiectele cu care vrea să înceapă în Sectorul 3, despre invitația lui Marcel Ciolacu de a se alătura PSD și nu numai.

Robert Negoiță îi multumește lui Marcel Ciolacu pentru invitația de a se alătura PSD, dar nu are de gând să accepte acest lucru.

Argumente sunt si pro și contra. Dacă PSD s-ar reforma ar fi mai multe argumente pro decât contra. Și ce am văzut ieri, i-au pus «tava» doamnei care tocmai a pierdut să își aleagă funcția. Probabil că oamenii astă gândesc că înseamnă reformă adevărată. Din perspectiva mea, reformă, progres sau normalitate înseamnă cu totul altceva. Am altă viziune despre viață, am cu totul alte idei, altă percepție despre ce înseamnă o lume normală”, a declarat Robert Negoiță.

Dacă ar fi pierdut alegerile, Robert Negoiță spune că ar fi felicitat câștigătorul și pleca acasă.

„E greu să pierzi, din orice poziție, în orice domeniu. De multe ori este mai greu să gestionezi o victorie decât să o pierdere. În ultimul mandat a fost foarte greu să se destioneze o victorie. A câștigat, a avut majoritate în consiliu și lasă în urmă nimic. Și credeți-ma că știu, adică nu doar că trăiesc în orașul ăsta, fac administrație. După patru ani de zile rămân în urmă niște datorii, cinci miliarde de euro cheltuiți și în rest nimic. O instituție încremenită. Eu sper din suflet ca cel care a venit acum și echipa care se formează acum la Primăria Generală să facă puțină curățenie”, a declarat primarul Sectorului 3.

„Au fost angajați zeci de mii de oameni și stau degeaba”

„Am văzut un raport al Curții de Conturi, au crescut bugetul de salarii cu 320% în ultimul an. Au angajat zeci de mii de oameni, le-a dublat, triplat salariu. Stau degeaba oamenii pe acolo. Sunt conștient că îi vedeți si dumneavoastră pe stradă, om în toată firea, de 30-40 de ani, oameni sănătoși, buni de muncă, cu o gentuță din aia că se ne taxeze la parcare. În contextul în care un aparat din ăla de taxat e cât cinci salarii de-ale lor. Știe cineva de ce nu ne rezervăm parcarea cu SMS-ul? E un SMS în care scrii acolo numărul de înmatriculare și cât vrei să stai. Avem regulamentul pentru taxări. O mașină electrică va merge prin oraș și se va aprinde în bord instant: „numărul x nu are parcarea plătită”. Te-ai dus, i-ai dat amendă și ai plecat mai departe. Pentru ce ținem noi hoarde de oameni plătite cu bani mulți, care nu încasează cât primesc salariu.

Avem nevoie de oameni pe care să îi angajăm la restaurante, în contabilitate, la juridic, și nu găsești să angajezi un om nici măcar la pază. Noi ne batem joc de forța de muncă, le dăm o gentuță”, mai spune el.

Negoiță, despre organizarea primăriilor pe sectoare

„Mi se pare foarte bun acest sistem. Tocmai din perspectiva faptului că crează concurență. Haideți să ne imaginăm că nu avem șase primari de sector, ci avem un singur primar general și ăla e catastrofă. Așa mai ai un Sector 3 în care se întâmplă lucruri, mai ai un Sector 4 în care se face treabă. Că celelalte, să-mi fie cu iertare, de asta sunt alegeri din 4 în 4 ani. Avem nevoie de un sistem concurențial. Nu este nicio primărie în lume, la acest nivel, care să gestioneze totul singură”, spune el.

„Primăria Generală are bugetul aproape cât toate primăriile de sector, adică foarte mult”.

Robert Negoiț, despre proiectele care vor fi făcute cu prioritate în Sectorul 3

Hala Laminor, parcarea de la Decebal și complexul acvatic. Trebuie să discut mai întâi cu cei din consiliu. Dacă dânșii vor să blocheze tot, pot bloca tot.

Mesajul lui Robert Negoiță pentru Dan Barna și Ludovic Orban

„Apel la normalitate, responsabilitate, respect pentru cetățenii care mi-au dat încredere și mie și lor. Iar cetățenii trebuie să vadă că se întâmplă lucruri”, a mai spus Robert Negoiță, la GÂNDUL LIVE.

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Crima din Brăila, mascată în jaf. Detaliile care complică ancheta în cazul dentistei omorâte la...
RĂSTURNARE de SITUAȚIE! Când ar fi murit Andrei Versace, de fapt. Detalii șocante ies la...
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit...
Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de...
BREAKING | Ce a apărut pe pagina de Facebook a lui Andrei Versace, după ce...
Cu ce probleme MARI a rămas Andreea Bălan după stopul cardiac suferit la naștere. „Sângele...
"I-a dat bună ziua, el a crezut că se dă la ea". Şi-ar fi ucis...
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
Ce făcea dentista din Brăila cu pacienții în cabinet? Era singurul cabinet stomatologic fără camere...
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Cât timp poți circula cu parbrizul spart? Ce trebuie să faci când constați această avarie
Un aliat de top al lui Joe Biden spune că preşedintele se gândeşte la înlocuitori...
Descoperire FĂRĂ PRECEDENT la Pompeii! Nu a știut nimeni până acum
Mașinile interzise pe străzile din România. Nu mai au drept de circulație. Legea e lege
Ce umilință! Șoșoacă, pusă la pământ din două vorbe
Zodiile protejate de Sfântul Ilie. Ce nativi au mare noroc în această perioadă
„Ne-am potolit cu furatul” Reciclarea PET-urilor a devenit o afacere profitabilă! Cât câștigă românii pe...
Ce a transmis Geta Sterp cu privire la persoanele care se jignesc în mediul online....
Ies la iveală detalii revoltătoare despre incidentul din Leeds. Românii care s-au bătut cu polițiștii...
BANCUL ZILEI. Bulă are parte de momente fierbinți la un interviu
A fost confirmat primul focar de pesta micilor rumegătoare din România