GÂNDUL LIVE. Sebastian Burduja: „Adaptabilitatea rămâne cel mai important ingredient al succesului în gestionarea pandemiei”

Redactor:
Madalina Prundea
GÂNDUL LIVE. Sebastian Burduja: „Adaptabilitatea rămâne cel mai important ingredient al succesului în gestionarea pandemiei”
Sebastian Burduja, intervenție la GÂNDUL LIVE

Sebastian Burduja, secretar de stat în Ministerul Finanțelor, a explicat, la GÂNDUL LIVE, că nivelul la care a ajuns datoria populației poate fi explicat prin faptul că românii nu și-au adaptat imediat obiceiurile de consum, odată cu declanșarea crizei actuale. Tocmai de adaptabilitate este nevoie pentru a trece cu bine peste „coronacriza”, a subliniat oficialul.

„Trebuie să ne uităm cu atenție la aceste date. Totuși, nu e o creștere atât de mare a ratei de creditare în rândul populației, cred că vorbim de undeva la 5%, și asta se explică în bună măsură prin faptul că oamenii nu-și ajustează imediat comportamentul, deci tind să își pastreze aceleași obiceiuri de consum, de exemplu, chiar într-o situație economică diferită”, a spus secretarul de stat, la GÂNDUL LIVE.

„Ne-am străduit să avem măsuri prin care să suplinim golurile de venit ale populației”

Sebastian Burduja a precizat că Guvernul Orban a venit și cu măsuri pentru sprijinirea populației, a angajaților, respectiv șomajul tehnic de 75% din salariul mediu brut, de procentul de 41,5% suportat de stat.

„Vorbim de măsuri prin care ne-am străduit, chiar în sectoarele greu încercate ale economiei, să avem măsuri prin care să suplinim golurile de venit ale populației, pe termen scurt, astfel încât să păstrăm, totuși, un nivel de trai decent în rândul românilor”, a declarat Sebastian Burduja.

„Nu avem cum să avem toate răspunsurile în timp real”

În ceea ce privește măsurile restrictive recente, ca urmare a creșterii incidenței COVID-19, și toate reacțiile privind coerența și comunicarea deficitară în această privință, Sebastian Burduja a declarat că este nevoie de adaptare pentru a depăși „coronacriza”. Conform raportării de miercuri a Grupului de Comunicare Strategică, numărul noilor infecții zilnice se apropie de pragul de 5.000, un nou record absolut.

„Ministerul Finanțelor nu închide și nici nu deschide reastaurante, noi ne ocupăm cu alte lucruri, dar cred că trebuie înțelese și aceste decizii ale Comitetului Național pentru Situații de Urgență pentru gestionarea pandemiei de coronavirus având în vedere că în fiecare zi avem noi date. Este o pandemie în evoluție, nu știm 100%, nu avem cum să avem toate răspunsurile în timp real și, vedeți foarte bine, sunt state mult mai avansate decât România care, de asemenea, trebuie să se adapteze, găsesc soluții în timp real. Știm cu toții că ne-am săturat de acest virus, dar trebuie să înțelegem că nu avem toate souțiile la îndemână și trebuie să ne adaptăm. Adaptabilitatea rămâne cel mai important ingredient al succesului în gestionarea pandemiei, dar sunt convins și în creșterea economică pe termen lung în lumea post-coronacrizei”, a conchis Sebastian Burduja.

 

ŞOC! Vedeta, pe site-urile de adulţi în ipostaze intime. Nu va mai apărea la TV,...
Doliu uriaș în România. Un nume celebru a murit la Terapie Intensivă, răpus de Covid-19
FOTO. Alexandra Stan, apariție de infarct! Ținuta controversată, fără lenjerie intimă, a lăsat la vedere...
FOTO. Cum arată Larisa Drăgulescu, fosta soție a legendarului gimnast! Trăiește o nouă poveste de...
Anunțul făcut de Lidl pe care nu-l mai găsești nicăieri în România. Ce se va...
Gest radical al lui Nicuşor Dan. Primarul renunţă la poliţiştii care asigurau paza din faţa...
„Tatăl Nostru” se modifică, începând de duminică, la slujbele catolice. Versetul care a fost schimbat
Zăvo l-a dat de gol! Ce făcea Pepe în pat, în timpul partidelor de amor....
Raluca Pastramă l-a înșelat pe Pepe! Dovezile depuse de artist la Tribunal: „Am fost informat....
Descoperire FASCINANTĂ în Polonia! Este asta DOVADA absolută a existenței altor CIVILIZAȚII?
Prăjitură cu mere și scorțișoară, făcută cu foi de casă. Durează foarte puțin și e...
Se DUBLEAZĂ alocațiile! Anunțul în miez de noapte
Ştirea care aruncă în aer planeta. Începe AL 3-lea RĂZBOI MONDIAL?!Totul s-a întâmplat în oceanul...
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Motivul pentru care un român a renunţat la viaţa într-unul dintre cele mai mari oraşe...
Cât de norocos ești în funcție de zodie în data de 25 noiembrie. Aceste zodii...
Inchide