GÂNDUL LIVE. Sorin Cîmpeanu, despre prelungirea vacanței de primăvară: Ministerul Educației ia în considerare toate reacțiile

Publicat: 24/03/2021, 22:01
Actualizat: 24/03/2021, 22:33

Sorin Cîmpeanu a declarat, în cadrul emisiuni GÂNDUL LIVE, că dorește crearea unei punți între vacanţa de Paşte rit catolic (2 şi 11 aprilie) și vacanţă pentru Paştele ortodox (finalul lunii aprilie – 9 Mai)), plecând de la o solicitare puternic fundamentată epidemiologic, dar Ministerul Educației ia în consideare toate reacțiile.

Sorin Cîmpeanu: Cred în această soluție

A fost propunerea pe care Ministerul Educației, plecând de la aceste considerente de ordin epidemiologic, încercând să le îmbine cu cele de ordin educațional, a asumat-o, a făcut-o publică. Am precizat încă de ieri că este o propunere, decizia Ministerului Educației este o propunere.

Eu cred în această soluție”, spune Sorin Cîmpeanu.

„Foartă multă lume critică învățământul online”

„Foartă multă lume critică învățământul online. Suntem tentați să judecăm 3 milioane de elevi după exemple care ne sunt foarte apropiate. Ar trebui să ne gândim că una dintre principalele probleme ale educației din România este partea de echitate.

Luăm în calcul toate variantele. Aceste zile de vaccanță în plus s-ar putea transforma, dacă respectăm toate regulile, în zile de prezență fizică mult mai eficiente în lunile mai/iunie”.

„Ministerul Educației ia în consideare toate reacțiile”

„Un neajuns ar fi acela de a muta examenul de Evaluare Națională, care ar urma să înceapă la 22 iunie și să se încheie în data 25 iunie. În varianta originară, acest examen ar trebui să se organizeze după examenul de Bacalaureat. Este un neajuns.

Ministerul Educației nu se consideră deținătorul absolut a celei mai bune variante, drept pentru care ia în consideare toate reacțiile. Astfel, am flexibilizat această propunere, cu condiția să fie acceptată reducerea semestrului II cu o săptămână. Atunci am putea organiza Evaluarea Națională exact atunci când este planificată (22 iunie), iar pe 28 iunie să înceapă examenul de Bacalaureat.

Elevii de clasa a 8-a și a 12-a iau vacanță în același timp. Pentru elevii din clasele 0-7 și 9-11 ar însemna o variantă de compromis de prelungire a semestrului II, din data de 18 iunie pâna în 25 iunie”, spune Sorin Cîmpeanu.

Cîmpeanu: Sunt foarte mulți părinți care sunt de acord cu această variantă

„Plecând de la solicitarea bazată pe cerințe epidemiologice de a avea o vacanță de o lună, am formulat această propunere, am ascultat reacțiile din societate din partea tuturor. Sunt foarte mulți părinți care sunt de acord cu această variantă.”

„Elevii sunt ultimii care ar avea vreo vină pentru această situație”, a mai spus el.

„Dacă ieri nu aș fi avut o reacție rapidă, astăzi nu s-ar mai fi derulat simulările”

„Ieri am avut depășirea pragului de 6 la mia de locuitori în multe localități și am fost puși în fața nevoii de a lua rapid o decizie. Dacă ieri nu aș fi avut o reacție rapidă, astăzi nu s-ar mai fi derulat simulările.”

Sorin Cîmpeanu, despre vaccinarea profesorilor: „Am fost îngrijorat de această percepție publică cum că vaccinarea este refuzată în școli. Nu înțelegeam, era ceva anormal. Am reușit să organizăm centre de vaccinare dedicate personalului din învățământ. Săptămâna trecută am depășit 140.000 de persoane angajate în unitățile de învățământ care s-au vaccinat anti-COVID.”

ŞOC! Frumoasa campioană a ţării, desfigurată. Iubitul a strangulat-o şi a dat-o cu capul de...
Cum fac amor Mihai și Elwira Petre, de fapt: 'Partea inferioară a corpului meu a...
FOTO. Alexia Eram s-a pozat în lenjerie intimă! Fiica Andreei Esca, apariție controversată
Previne demența! Cele 10 porunci pentru un creier sănătos, potrivit unui neurochirurg
Poliția a dat verdictul în accidentul lui Gigi Becali! Lovitură grea pentru miliardar: Ionuț Luțu...
Istoria necenzurată a cântecului care a înmuiat inima dictatorului Nicolae Ceauşescu. „Treceţi, batalioane române, Carpaţii”,...
Misterul simbolului pe care tot mai mulţi români îl au pe maşini
BANCUL ZILEI – Un tip agață o stewardesă sexy de la Tarom
Ţara care suspendă vaccinarea cu serul Johnson & Johnson, în urma decesului unei tinere
EXCLUSIV. Vedete din România pe care vântul le-a lăsat în... posteriorul gol! La propriu!
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
ALERTĂ în România! Primul SUSPECT de Covid-19 cu varianta OMICRON
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Mesaje de Ziua Naţională a României: Citate pentru 1 Decembrie 2021. La mulţi ani, români!
Ungurii ne dau lovitura supremă. Ce au spun despre Ziua Națională a României
Blestemul lansat asupra Familiei Regale! Prințesa nu va putea fi fericită în veci. A plecat...
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...