Elevii și părinții se declară nemulțumiți de propunerea ministrul Educației de schimbare a structurii anului școlar: ”Ar face doar să ne rupă de școală”

Elevii și părinții se declară nemulțumiți de propunerea ministrul Educației de schimbare a structurii anului școlar: ”Ar face doar să ne rupă de școală”
Publicat: 24/03/2021, 13:36
Actualizat: 24/03/2021, 13:37

Asociațiile de elevi, dar și cele de părinți condamnă propunerea Ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, de a extinde vacanța de primăvara cu trei săptămâni

Rareş Voicu, preşedintele Consiliului Elevilor a vorbit în cadrul emisiunii „Decisiv” de la Antena 3 măsura modificării structurii anului şcolar, considerând că acestă măsură este absurdă şi nejustificată

„Elevii de clasa a 12-a vor pierde în această perioadă”

„Absurd și nejustificat în contextul în care încercăm pe cât posibil prin ceea ce facem în calitate de elevi să ținem pasul cu ceea ce facem la școală, pe ce învățăm. O astfel de măsură ar face doar să ne rupă de școală timp de o lună întreagă.

Adică am înțeles din declarațiile domnului ministru că tactica aceasta ar scădea numărul de cazuri după vacanță aceasta prelungită și că vom putea să ne întoarcem în siguranță în școală.

Adevărul este că a adăuga cinci, șase, șapte zile în plus de vacanță nu schimbă problema de fond. Faptul că școlile ar putea să rămână deschise în continuare dacă ar exista în şcoală o  persoană care să facă testarea, dacă am avea o strategie foarte clară cu personalul din învățământ care s-a vaccinat.

Adică vorbim de măsuri care ar trebui luate acum pentru a putea să garantăm siguranța elevilor care merg la școală în localitățile carantinate care nu au rata de incidență de 6 la mia de locuitori, şi care nu au fost luate.

Nu am auzit pe domnul ministru să vorbească despre ceea ce se va întâmpla cu elevii din clasa a 12-a care vor intra în această vacanță pentru că data bacalaureatului nu se va schimba. Adică ea va fi decalată doar pentru clasa a 8-a. Elevii de clasa a 12-a vor pierde în această perioadă.

La fel și legat de carantinare a Bucureștiului. Noi am solicitat, propus, acceptat deschiderea școlilor în model centralizat, atunci când rata a incidenței permite. Şase cazuri la mia de locuitori este extrem de periculos. Pur și simplu nu suntem în siguranță la școală”, a spus preşedintele Consiliului Elevilor.

Federația Națională a Asociațiilor de Părinți cere autorităților revenirea asupra deciziei de modificare a structurii anului școlar și a calendarului Evaluării Naționale.

 „O vacanță de primăvară, prelungită forțat, va determina o ruptură în procesul educațional

„O vacanță de primăvară, prelungită forțat, va determina o ruptură în procesul educațional, planificările profesorilor privind activitatea remedială vor fi date peste cap”,susține Federația. O nemulțumire similară a fost exprimată ieri și de Consiliul Național al Elevilor.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, marți, propunerea prelungirii vacanței de primăvară cu trei săptămâni

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat modificări la structura anului școlar, din cauza evoluției cu privire la situația epidemiologică. Astfel, Evaluarea Națională se amână pentru 5-8 iulie, iar admiterea la liceu se va face după data de 8 iulie.

„Am propus modificări în structura anului şcolar. Propunând o vacanţă de primavără din 2 aprilie – 4 mai va cuprinde perioada sărbătorilor pascale catolice şi ortodoxe. Vacanţa de primăvară prelungită cu trei săptămâni, începând cu 2 aprilie până pe 4 mai. Astfel, perioada lunii aprilie, care este cea mai critică din perspectivă epidemiologică va beneficia de o scădere a mobilităţii”, a declarat Sorin Cîmpeanu, într-o conferință de presă.

Evaluarea Națională, amânată pentru 5-8 iulie

Totodată, examenul de Bacalaureat se va păstra la datele planificate, cu prezenţa fizică la probele scrise, în perioada 28 iunie – 1 iulie. Competențele se vor echivala, cu excepţia celor din promoţiile anterioare, care vor susţine competenţele digitale.

„Alt avantaj se regăseşte în păstrarea datelor pentru evaluarea la clasele a IV-a şi a VI-a. La clasa a II-a vor fi programate în luna mai. Vom acorda importanţa cuvenită pretestărilor pentru PISA. Decalăm examenul de Evaluare Naţională, se va derula în perioada 5 iulie – 8 iulie, urmând ca admiterea în liceu să se facă după 8 iulie. Se păstrează toate datele iniţiale pentru titularizare şi definitivat”, a mai precizat ministrul Educației.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, este invitatul Emmei Zeicescu la ediția GÂNDUL LIVE de miercuri, 24 martie 2021, de la ora 18.30.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au abandonat mortul pentru a-și salva viața. Un cortegiu funerar din Mureș a fost atacat...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
E strict interzis în România dacă stai la BLOC. Se face ÎNCHISOARE
Miliardar român, fără noroc în dragoste. Dat în judecată de a patra nevastă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului