GÂNDUL LIVE. Titi Aur, campion național de raliuri, despre atitudinea corectă în trafic: Trebuie să fim în defensivă și foarte atenți! „Regulile de aur” sunt cele de circulație, de condus defensiv și de bun simț – VIDEO

Publicat: 04/06/2020, 14:36
Actualizat: 04/06/2020, 16:02

Campionul național la raliuri Titi Aur a explicat la GÂNDUL LIVE ce atitudine corectă ar trebui să aibă în trafic un șofer în contextul în care în cursul zilei de miercuri, 3 iunie, în București, a avut loc un accident auto în care au fost implicate șase autovehicule după ce un șofer a ignorat culoarea roșie a semaforului și a intrat în derapaj în mijlocul intersecției. 

Titi Aur a explicat în cadrul emisiunii prezentate de Emma Zeicescu faptul că există o măsură prin care șoferii pot conduce în siguranță pentru ei și pentru ceilalți participanți la trafic – conducerea defensivă.

Campionul național de raliuri Titi Aur: „Trebuie să fim în permanență foarte atenți și să ne gândim că am putea fi una din victime”

„Defensiv înseamnă să te aperi. La conducerea defensivă învățăm că nu prea cotnează ce spune semaforul și dacă știu sau nu să derapez, eu trebuie să fac în așa fel încât să nu fiu pus în această situație. Chiar dacă intersecția este liberă și semaforul este pe verde, eu trebuie să plec doar cu viteza cu care consider că aș fi în singurană dacă un altul greșește.

Acolo au fost trei mașini oprite la semafor, care pur și simplu au fost lovite în timp ce se aflau pe loc. Pentru acei șoferi, morala sau lecția este cât de important este să stai defensiv.

Dacă eu stau la semafor și nu am centura pusă, nu sunt atent la trafic, s-ar putea să vină vreunul ca acest individ care a făcut minunea asta și i-a lovit când erau opriți, efectele sunt mari și grave. Practic, când ești în trafic, ești într-o junglă în care poți fi afectat din toate părțile”, a explicat Titi Aur.

„Regulile de aur” din trafic

De asemenea, acesta a pus accentul și pe cele trei tipuri de reguli de aur pe care oamenii ar trebuie să le respecte atunci când devin participanți la trafic.

Trebuie să fim în permanență foarte atenți și să ne gândim că am ptuea fi una din vitcime, mai mult, am putea să greșim noi și să cauzăm anumite, să zicem, efecte. Când mergem pe stradă trebuie să ne asumăm că ni se poate întâmpla și să respectăm cele trei feluri de reguli: reguli de circulație, reguli de condus defensiv și, nu în ultimul rând, reguli de bun simț, cei șapte ani de-acasă”, a punctat campionul la GÂNDUL LIVE.

Traficul – o junglă în care poți fi afectat din toate părțile

„Nu a avut niciun el de tărie, nici de caracter, nici de picior, nici de nimic. În momentul acela a făcut ce i-a trecut prin cap, din reflex, pur și simplu, pentru că până și un pilot de curse care este antrenat pentru faze limită, dacă ajunge să fie într-o fază de surpriză, pnă își decuplează creierul de la mersul pe stradă la pilotaj, la cum să tragi de volan, reacția este aceea instictivă, doar după mult antrenament reușești să ai un reflex corect. Cred că ceea ce a făcut, a făcut instinctiv, dar ce a făcut rău a fost înainte de faza asta, când practic nu a oprit la roșu, a trecut cu viteză mare prin intersecție, a minimizat riscurile plecând de la ideea mie nu mie se poate întâmpla, trec repede mă duc și sunt șmecher. Nu știu dacă asta a fost ideea lui”, a explicat campionul despre accidentul produs în București miercuri, 3 iunie 2020.

Un grav accident auto, în care au fost implicate șase mașini, s-a petrecut miercuri după-amiază în Capitală. Carambolul a avut loc la intersecția bulevardului Constantin Brâncoveanu cu strada Nițu Vasile, din sectorul 4. Din primele informații, evenimentul rutier nu s-a soldat cu victime, dar mașinile implicate în accident au fost grav avariate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie din Peru a stat 43 de zile cu un cui în gât fără...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a...
Un nou proiect pentru Vero Căliman după ce a părăsit Gașca Zurli: ,,Voi face naveta...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
NASA a creat anvelopa indestructibilă
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Halep NU SCAPĂ! Cutremur la ITIA: A venit timpul
Grigore Caramalac, crima organizată, sportul şi propaganda rusească în Republica Moldova (I)
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Otrava din farfuria românilor. Cum se îngălbenesc puii ca sa arate ca și când ar...
BANCUL ZILEI. Bulă către profă: Dacă vă aduc un buchet de flori, mă treceți și...
Test de cultură generală. Care e cea mai rapidă limbă?