GÂNDUL LIVE. Valentin Jucan, purtător de cuvânt al Consilului Județean Cluj, despre situația de la aeroport: Este ridicol. Directorul bate câmpii cu dezinfecția. Știa că va îmbarca 13 aeronave, potențiale bombe epidemiologice – VIDEO

Publicat: 10/04/2020, 13:24
Actualizat: 10/04/2020, 15:43

Valentin Jucan, purtătorul de cuvânt al Consilului Județean Cluj, a declarat la GÂNDUL LIVE că incidentul petrecut pe Aeroportul din Cluj, unde sute de persoane au stat în înghesuială pentru a se îmbarca, deși România se află în stare de urgență din cauza pandemiei de coronavirus, a fost cauza de lipsa de informare a instituțiilor de către directorul Aeroportului Cluj, David Ciceu.

„Am văzut în presă imaginile de la Aeroportul Cluj. Este posibil, deși discutăm despre cluj, despre performanță, despre un bun management la aeroport, așa cum încontinuu s-au prezentat faptele. Ieri, în jurul prânzului, de la ora 10.00 spre prânz, am început să primim fotografii din teren, de la presă și chiar de la pasagerii care urmau să se îmbarce. Cu alte cuvinte, instituțiile autorizate să intervină în astfel de situații au început să afle din teren despre ce este vorba. Consiliul Județean nu a fost informat și nici Prefectura”, a anunțat Valentin Jucan în cadrul emisiunii prezentate de Emma Zeicescu.

De asemenea, acesta a vorbit și despre modul în care directorul Aeroportului din Cluj comnică cu instituțiile din județ.

„Cu domnul Ciceu există o comunicare destul de proastă. Este o istorie mai veche. Incidentul de ieri, pe noi, în mare parte, nu ne-a surprins.

Directorul aeroportului ar fi trebuit să informeze instituțile

Există două teme de discuție: cum anume au ajuns cu autocarele cu pasageri – acest lucru nu ține de aeroport, dar ceea ce s-a întâmplat cu acești pasageri după bariera aeroportului este ceea ce ar trebui să ne preocupe.

Directorul aeroportului ar fi trebuit să informeze instituțile deoarece prima persoană din acest județ, care a avut cunoștințe despre faptul că în data de 9 aprilie vor decola 13 aeronave, la un interval de 15 – 20 de minute între ele, este directorul aeroportului.

13 curse pe zi este un plan de curse obișnuit pentru o perioadă normală.

În acest moment, se fac foarte mari eforturi din partea conducerii aeroportului pentru a găsi culpa și pentru a arunca vina pe altcineva ca și când Consiliul Județean sau Prefectura sunt responsabili pentru planurile de zbor sau firma care administrează parcarea, și are ca obiect de activitate asfaltare ei și instalarea de acces, este responsabilă pentru implementare ordonanțelor militare care reglemententează istanțarea socială. Este penibil. Este ridicol ceea ce se întâmplă.

Dânsul a fost primul care a știut că într-o perioadă anormală, în care întreaga Românie este în carantină, 13 avioane urmează să decoleze de pe aeroport. Ce înseamnă asta?

Acum nu mai sunt curse pentru că prin ordonanța militară de aseară s-a stabilit că absolut toate decolările și aterizările pe teritoriul României vor fi autorizate de către Ministerul Transporturilor. Acum, după ce s-a întâmplat ce s-a întâmplat, lucrurile sunt ținute sub control”, a mai menținat purtătorul de cuvânt.

Ce se întâmplă cu David Ciceu

„Consiliul Județean îl poate demite pe David Ciceu. Nu doar s-a cerut demisia așa, în eter, președintele Consiliului Județean va convoca o ședință de urgență a Consiliului Județean pentru demiterea directorului.

Noi nu credem că domnul director Ciceu va demisiona fiindcă acest incident nu este unul singular. De mult, la Cluj, se întâmplă chestiuni inclusiv de ordin penal, dânsul fiind de altfel prins în două dosare penale și tot nu a demisionat. Probabil că nu o face nici acum și va trebui să intervenim noi și să demitem. Exact cum s-a întâmplat și la Aeroportul Otopeni, unde, pentru niște derapaje mult mai puțin grave, directorul aeroportului a fost demis”, a precizat acesta la GÂNDUL LIVE.

„Nu am știut. Prefectul nu a fost informat și nici șeful Poliției”

„Dovada cinismului este inclusiv în modul în care directorul aeroportului a ales să comunice cu Consiliul Județean.

Luni a fost primită o adresă la Consiliul Județean prin care se solicita ca firma care admnistrează parcarea să facă dezinfecție. Atât. În condițiile în care luni, aceeași firmă care admnistrează parcea, trimitea adresă către Aeroportul Cluj și cerea planul de zbor, tocmai, pentru a știi cum să admnistreze parcarea.

Directorul aeroportului trebuia să spună clar: avem 13 aeronave. Un director cu experiență știe ce înseamnă să îmbarci 13 aeronave la intervale de câte 15 – 20 de minute. Și dacă s-ar fi făcut dezinfecția asta de care tot bate câmpii dânsul, tot nu ar fi avut vie ca două mii de persoane să stea umăr la umăr.

Există nenumărate filmări de ieri în care aceeași aglomerație a fost și în terminalul de plecări. Și acolo este Consiliul Județean responsabil? Sau firma care asfaltează parcarea? Suntem chiar atât de ridicoli?

Dar haideți să mergem și mai departe. Să trecem de porțile și zona de îmbarcare. Tu, ca director al aeroportului, știi că ești în carantină, cum transporți aceste persoane cu acele 3 – 4 autocare pentru transportul la aeronavă? Și mai ales în aeronave. Știi foarte bine că 1.800 de persoane vor sta una lângă alta. Directorul aeroportului știa că va îmbarca 13 aceronave care sunt potențiale bombe epidemiologice. Și nu spune nimic?

Ieri la prânz, când deja toată presa aflase și imaginile circulau, în media din România…

Am discutat (n. r. azi – 10 apilie) cu prefectul Abrudean care nu știa absolut nimic, cu directorul Moisescu, de la Direcția de Sănătate Publică, care nu știa nimic. Și ieri, cu același cinism, la 12:01, trimite următorul e-mail.. Cui credeți? Nu Consiliului Județean, nu Prefecturii sau DSP-ului care măcar în ultimul moment să reacționeze, ci firmei care admnistrează parcarea și care nu are nimic de-a face cu punerea în aplicare a ordonanțelor militare. Deci conducerea aeroportului cere firmei care asfaltează să pună în aplicare ordonanțele militare”, a explicat Valentin Jucan, purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Cluj.

Ce se întâmplă cu aernavele care ar fi trebuit să decoleze joi

„Cele 6 aeronave care ar fi trebuie să plece azi, din câte știu, nu au primit autorizație de zbor. Oamenii sunt blocați între firma de recrutare și aeroport. Iată de ce tot spunem noi că directorul aeroportului trebuie să informeze”, a mai precizat acesta la GÂNDUL LIVE.

Poliţiştii clujeni au deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor după ce peste 1.500 de oameni care pleacă la lucru în Germania au stat înghesuiți pe aeroportul din Cluj-Napoca, fără să poată respecta distanța de doi metri, unul față de celălalt.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor avea închis
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Noul Renault Captur, disponibil în România. SUV-ul de oraș bate DUSTER?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Devine interzis prin lege în mod definitiv. Noul ordin UE trebuie aplicat imediat în România
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
”Fratele meu s-a stins din viață la 34 de ani, din cauza depresiei” Drama care...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Astronomii au detectat un semnal ciudat de la o galaxie din apropiere