GÂNDUL LIVE. Valeria Răcilă van Groningen, organizatorul Maratonului Internațional București: Încă nu s-a reglementat total cum se vor desfășura competițiile în aer liber

GÂNDUL LIVE. Valeria Răcilă van Groningen, organizatorul Maratonului Internațional București: Încă nu s-a reglementat total cum se vor desfășura competițiile în aer liber
Competitii sportive. Valeria Răcilă van Groningen, intervenție la Gândul Live
Publicat: 29/05/2020, 15:09
Actualizat: 29/05/2020, 15:51

Campioana olimpică Valeria Răcilă van Groningen, organizator al Maratonul Internațional București de peste 10 ani, a anunțat, la Gândul Live, că data evenimentului sportiv a fost păstrată, în octombrie, însă alte două competiții care ar fi urmat să se organizeze în Capitală au fost amânate. Alergătorii încă așteaptă reglementări finale privind măsurile pentru competițiile sportive în aer liber, care sunt permise, începând din 1 iunie, dar fără spectatori.

Valeria Răcilă van Groningen, președintele Asociației Clubul Sportiv Bucharest Running Club, organizator al la Maratonul Internațional București din anul 2008, a detaliat, la Gândul Live, programul pentru acest an, în contextul în care competițiile sportive se vor putea relua începând din 1 iunie, dar pentru sporturile care se practică afară, așa cum a anunțat joi președintele Klaus Iohannis.

Conform hotărârii adoptate de Guvern joi, începând cu data de 1 iunie se permite organizarea și desfăşurarea competițiilor sportive în aer liber, fără spectatori, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului şi sportului şi ministrului sănătăţii, emis în temeiul art. 43 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020.

„Noi, alergătorii, nu putem fără sport”

Valeria Răcilă van Groningen a anunțat că au fost amânate două dintre trei competiții clubului, respectiv pe 10 km Family run, în 22 august, semimaratonul, în 5-6 septembrie, iar și maratonul va avea loc a data la care a fost programat, 10-11 octombrie.

„Sperăm ca să putem să organizăm aceste competiții, bineînțeles cu restricțiile de rigoare. O să fie foarte dificil, încă nu s-a reglementat total cum se vor desfășura competițiile în aer liber. Așteptăm. Noi, alergătorii, știi bine că suntem cumva addicted (dependenți – n.r.), noi nu putem fără sport, abia așteptăm să ieșim afară și să facem mișcare, și asta cred că e un lucru bun pentru noi, care am stat atât de mult în carantină, două luni, e foarte bine să facem mișcare, să facem imunitate, să fim mai sănătoși. Și nu știu dacă e foarte bine să stăm tot timpul închiși în casă și să nu facem nimic. Cred că un stil de viață sănătos este benefic în perioada aceasta”, a spus Valeria Răcilă van Groningen, la Gândul Live.

Valeria Răcilă van Groningen este olimpică la canotaj. A participat la doua editii ale Jocurilor Olimpice, in 1980, la Moscova, unde a obtinut medalia de bronz la dublu, și în 1984, la Los Angeles, unde a cucerit titlul olimpic la simplu. A primit titlul de Maestru Emerit al Sportului.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul Zilei de Transilvania”, la finalul anului citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase