Gândul LIVE. Vali Porcișteanu: „E o problemă mare cu mașinile cu volan pe dreapta. Eu am condus un astfel de vehicul, si m-a bulversat, deși mașinile pentru mine nu mai au secrete”

Redactor:
Nicolae Oprea
Gândul LIVE. Vali Porcișteanu: „E o problemă mare cu mașinile cu volan pe dreapta. Eu am condus un astfel de vehicul, si m-a bulversat, deși mașinile pentru mine nu mai au secrete”

Campionul național de raliuri, Vali Porcișteanu, a ridicat, la Gândul LIVE, problema mașinilor cu volan pe dreapta din România, și spune că inclusiv el a avut o problemă atunci când a condus un astfel de vehicul. Pilotul spune că a fost bulversat când a mers cu o mașină cu volan pe dreapta!

„Din păcate, problema asta o avem toți ( nu păstrăm distanța față de celelalte mașni – n.r.). Trebuie să păstrăm distanța până la limita evitării unui pericol, așa spune legislația. Nu toți știm însă ce înseamnă asta. Noi le explicăm elevilor că trebuie să păstrăm distanța de două secunde între noi și mașina din față. La 180 de km la oră, de exemplu, nu ne dăm seama, ni se pare că mergem ușor. Dar asta înseamnă 50 de metri într-o secundă.”, a declarat Vali Porcișteanu, campion național de raliuri, la Gândul LIVE.

Vali Porcișteanu: „Tractorul de pe autostradă merge cu viteză mică, nu avea ce să caute acolo”

Porcișteanu a comentat și accidentul de vineri de pe A1, în care un microbuz a intrat într-o remorcă trasă de un tractor.

„Tractorul de pe autostradă merge cu viteză mică, nu avea ce să caute acolo. Pe autostradă nu te aștepți ca un vehicul să meargă așa încet, și astfel ești surprins, este suficient să te uiți la radio, să-l dai mai tare (…)

Dacă te ia somnul la volan, nu ai cum să mergi drept, în câteva zeci de metri de duci în parapet. Eu cred că șoferul nu a ațipit, nu a văzut tractorul. Dar au fost și situații în care mulți șoferi au mers pe contrasens pe autostradă. Mai sunt și pietoni pe autostradă”, a mai spus Vali Porcișteanu la Gândul LIVE.

Vali Porcișteanu: „ Nu ai voie să înmatriculezi mașini cu volan pe dreapta, dar poți să mergi cu ele în România”

Campionul național de raliuri spune că a avut o problemă când a condus o mașină cu volan pe dreapta.

„E o problemă mare cu mașinile cu volan pe dreapta. Eu am condus o astfel de mașină, si m-a bulversat, deși mașinile pentru mine nu mai au niciun secret, întorc o mașină pe toate părțile. Efectiv mi se părea că mă încurc în tot ce făceam, pentru că gabaritul mașinii nu era ce trebuie (…) Nu ai voie să înmatriculezi mașini cu volan pe dreapta, dar poți să mergi cu ele în România”, a mai declarat Porcișteanu la emisiunea moderată de Emma Zeicescu.

Potrivit pilotului, sunt foarte muți șoferi care conduc zilnic, cu experiență, „dar când vin la cursuri sunt praf, nu știu niște lucruri elementare. Vin cu probleme din școlile de șoferi, vin cu probleme greșite”.

 

 

Inchide