GÂNDUL LIVE. Viorel Cataramă: Supermarketurile încalcă legea atunci când le iau temperatura clienților / Președintele și parlamentarii au generat crime împotriva românilor. Cine răspunde pentru ele? – VIDEO

Redactor:
Gandul

Omul de afaceri Viorel Cataramă a vorbit vineri, la GÂNDUL LIVE, despre incidentul petrecut recent într-un supermarket din București, când trei persoane au fost conduse la secția de Poliție după ce au provocat un scandal pentru că nu au vrut să le fie măsurată temperatura la intrare, dar și despre restricțiile impuse de autorități în perioada stării de urgență.

În privința incidentului de la supermarketul din capitală, Viorel Cataramă a declarat că respectivul magazin a încălcat legea atunci când le-a măsurat temperatura clienților.

„Acel hypermarket sau supermarket a încălcat brutal legea și drepturile și libertățile fundamentale prin obligativitatea luării temperaturii. Nicio lege nu îi permite asta, pentru că obligativitatea luării temperaturii suspendă mai multe drepturi și libertăți fundamentale ale oamenilor: dreptul la viață și integritate psihică, libertatea individuală, viața intimă și privată”, a spus Cataramă la GÂNDUL LIVE.

Totodată, omul de afaceri a explicat că, din punctul său de vedere, legislația privind starea de alertă este una problematică.

„În lipsa unei legi care să consacre obligativitatea termoscanării, toți cei care obligă oamenii încalcă legea și Constituția și drepturile și libertățile fundamentale. Acel articol 13 este din start ilegal și neconstituțional pentru că transferă către doi miniștri dreptul de a ne suspenda libertățile. Doar Parlamentul poate suspenda drepturi și libertăți. Obligativitatea intră în contradicție cu drepturile. După acest incident supermarketul a suspendat obligativitatea spunând că e o ilegalitate. Când a greșit supermarketul? Când a forțat luarea temperaturii sau după?”, a spus omul de afaceri în emisiunea realizată de Emma Zeicescu.

Viorel Cataramă: Multinaționalele jignesc patrioții români

Viorel Cataramă a declarat, la GÂNDUL LIVE, că prin decizii de acest tip, cum ar fi cea legată de măsurarea temperaturii la intrarea în magazine, multinaționalele îi jignesc pe români.

„Comunicatul supermarketului e o jignire a unei multinaționale la adresa patrioților români. Nicio multinațională nu cred că are dreptul să jignească românii. E dreptul fiecăruia să decidă, dar nu te poate obliga cineva să faci ceva care îți suspendă drepturile. Nu are dreptul niciun hypermarket să îmi interzică accesul într-un spațiu privat, dar totuși public, pentru că am drepturi prin Constituție. Acesta e un spațiu public, trebuie făcut un regulament afișat și așa mai departe. E o bătaie de joc și o sfidare pe care multinaționalele o aduc către populația României”, a spus Viorel Cataramă.

De asemenea, Cataramă a respins ideea potrivit căreia tehnologia 5G ar avea vreo legătură cu pandemia de COVID-19.

Cataramă: Președintele României și Parlamentul sunt vinovați de crime împotriva românilor

Întrebat de Emma Zeicescu despre starea sa de sănătate, după ce a mers intenționat într-o comună din Ialomița pentru a se infecta și a demonstra că noul coronavirus nu este atât de periculos, Cataramă a declarat că și-a făcut trei teste și este sănătos.

El a declarat că, din punctul său de vedere, faptul că unele persoane cu alte afecțiuni decât COVID-19 nu au avut acces la serviciile medicale în perioada stării de urgență reprezintă o „crimă împotriva românilor” și i-a indicat ca vinovați pe președintele României și pe parlamentari.

„M-am testat de trei ori, am demonstrat că m-am dus în cel mai mare focar de infecție din România și nu am pățit nimic. Am demonstrat ce am avut de demonstrat, că deși virusul există nu este atât de grav pe cât se spune. Nu este atât de primejdios încât să ducă la suspendarea libertăților, prăbușirea României și falimentarea capitalului autohton. Nu este atât de periculos încât să ducă la omorârea a mii sau poate zeci de mii de români prin interzicerea dreptului la viață. Pentru că, până la urmă, interzicerea intrării în spitale a tuturor bolnavilor, cu excepția celor cu coronavirus, a facut din președintele României și din parlamentari niște oameni care au generat crime împotriva românilor. Și aceste crime au avut o consecință extrem de negativă și profundă în societatea românească, crime împotriva unor români care nu au avut altă vină decât că s-au îmbolnăvit de alte boli. Cine răspunde pentru aceste morți?”, a declarat Cataramă la GÂNDUL LIVE.

Doi bărbați și o femeie s-au ales cu amendă după ce au provocat un scandal la Kaufland, în Capitală. Potrivit autorităților, persoanele au devenit violente după ce nu li s-a permis intrarea în centrul comercial din sectorul 5, pe motiv că au refuzat să li se ia temperatura.

Inchide