Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist, la GÂNDUL LIVE, despre fata agresată în scara blocului: Sunt niște oameni cu probleme psihice grave! /Când ieși din casă, intri în junglă și trebuie să te asiguri că nu ești pândită! – VIDEO

Redactor:
Alexandra Mortu

Psihologul criminalist Liviu Chesnoiu a vorbit la GÂNDUL LIVE despre cazul tinerei agresate în scara blocului de către un bărbat și de ce ar trebui să se întâmple atât cu victima, cât și cu agresorul. Specialistul a punctat faptul că ar trebui să existe o bază de date, la fel „ca în țările civilizate”, astfel încât atunci când un agresor se mută în cartier, toată lumea să fie informată. De asemenea, acesta a punctat și importanța înăspririi pedepselor pentru agresori. 

„În cariera mea… am întâlnit astfel de cazuri. Trebuie foarte bine educată orice fată… nu știm câți anișori avea această domnișorică. Dacă e vorba de o minoră, e vorba de un pedofil, dacă e vorba de o domnișorică mai mare, este vorba de un obsedat sexual.

Trebuie o educație, care se face acasă, la școală, peste tot. Psihologii școlari trebuie să își facă datoria din punctul ăsta de vedere. Deci nu intri într-o scară de bloc, într-un lift, decât cu cunoscuți, colacatari. Dacă vezi un om străin, nu intri cu el în lift, asta e o lecție sfântă. Trebuie să aibă un buton de panică, fiecare fetiță, un spray, dacă e o domnișorică mai mare… Și nu trebuie să stea cu spatele la acești indivizi. Când ieși din casă, intri în junglă și trebuie să te asiguri că nu ești pândită, urmărită de astfel de indivizi. Aceste animale bolnave sunt niște oameni cu probleme psihice grave, pot ajunge la niște chestii foarte groaznice pe care să le facă victimelor. Această fată trebuie consiliată din punct de vedere psihologic, pentru că va rămâne cu o traumă, poate chiar tot restul vieții.

Trebuie să ne autoapărăm. Aceste fetițe trebuie foarte bine învățate și nu trebuie lăsate singurele. Acești indivizi care au un comportament sexual deviant, niște oameni bolnavi… în țările civilizate ei sunt trecuți pe o listă. Când se mută un pedofil dintr-un cartier în altul, cartierul respectiv este înștiințat de acest lucru. Oamenii aceștia sunt etichetați, toată lumea se ferește de ei. La noi… îi avem într-o bază de date, Poliția îi știe pe acești indivizi, care au un mod de operare anume, după fizionomie… l-au prins imediat. Omul acesta trebuie diagnosticat și tratat medicamentos. Că dacă îl lăsăm așa, va recidiva și poate va face chestii mult mai grave dacă nu îl tratăm și nu se dau ordine ca familia să aibă grijă de el. Altfel, trebuie internat într-un spital de specialitate și tratat”, a explicat psihologul criminalist la GÂNDUL LIVE.

La sfârșitul lui 2017, din 788 de agresori sexuali majori, 785 dintre ei nu au fost condamnați nici măcar la o zi de închisoare, doar 3 au ajuns în spatele gratiilor.

Liviu Chesnoiu: Trebuie înăsprite legile și trebuie să îi tratăm!

„Trebuie înăsprite legile. Nu trebuie să privim cu superficialitate aceste probleme. Oamenii aceștia nu se vindecă, este în codul lor genetic și de multe ori au fost abuzați și de asta au fost alterați din punct de vedere psihic. Oamenii aceștia nu sunt băgați în seamă. Noi discutăm la nivelul efectelor, nu mergem la cauză să vedem ce a pățit omul ăsta și dacă nu ajungi la cauză trebuie să îi tratăm pe toți acești besmetici care vbă dați seama ce fac ei într-un oraș mare, în blocurile acestea cu nu știu câte etaje. Trebuiesc monitorizați, Poliția trebuie să aibe banca lor de date cu toții și legile înăsprite. Nu o amendă. Niște legi dure așa cum sunt în țările civilizate ca aceștia să nu mai miște în front, să nu mai facă niciodată și să acdepte tratamentul”, a punctat Liviu Chesnoiu.

Ce ar putea o adolescentă când se întâlnește cu un astfel de om?

„Toate fetițele, cum ați văzut, sunt cu ochii în telefon. Nu, când ieși din casă nu trăiești în online. Trebuie să trăiești în realitatea asta adevărată. Foarte multe victime erau cu ochii în telefon. Păi dacă nu ai niciun telefon la tine, te uiți în drepta, în stânga, simți. Dar dacă ești conectat la bazaconia aia, vă dați seama că nu e prezentă și toți aceștia profită de chestia asta. Când ieși din casă trebuie să fi foarte atent la ce se întâmplă în jurul tău. Și cele care au scăpat au fost cele care nu aveau ochii în telefon, nu aveau căștile în urechi și așa mai departe. Ele să se apere… un ceas din ăla la mână, special, cu buton de panică, să piuie, îl sperie pe agresor și fuge și nu trebuie să intre într-o cabină de lift cu niciun străin, orice ar fi”, a îndemnat specialistul.

Ce mesaje compromițătoare a descoperit Alin Oprea. Cine este personajul celebru cu care soția i-a...
FOTO. Anamaria Ferentz, apariţie hot! Are peste 40 de ani, dar arată ca la 20...
ADIO, Crăciun și Revelion! DECIZIA a fost luată, documentul a fost semnat! TOȚI românii vor...
Lidia Buble se gândește la împăcare. Ce i-a transmis lui Răzvan
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
Autobuzul fără șofer apare într-un oraș din România. Anunțul făcut de primărie
Trupele nord-coreene au ucis un oficial sud-coreean apoi au ars cadavrul, spune Seulul
Virusologul șef al Germaniei anunță când se va sfârși pandemia
Ce mesaje compromițătoare a descoperit Alin Oprea. Cine este personajul celebru cu care soția i-a...
O femeie a luat decizia să-și schimbe RELIGIA. Nu bănuia nicio clipă că va ajunge...
Ce ASCUND visele şi sexualitatea reprimată
ȘOC în cazul Caracal! Unde ar fi fost văzută Alexandra. A apucat să SPUNĂ că...
Decizia este semnată. A ajuns la Monitorul Oficial. Când se închid școlile
Este DOLIU uriaş în lumea muzicii: Celebra cântăreaţă a murit
Hemoroizi sau cancer? Care sunt simptomele îngrijorătoare
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
„Elveţia României”: locurile unde se află cele mai frumoase şase sate din România pe care...
Inchide