VIDEO | Cristian Diaconescu: ”Criza se va termina, dar Războiul Rece va continua și tot mai multă lume spune că va dura șapte ani. Fără un compromis, nu se poate încheia”

Publicat: 08/03/2022, 23:27

Confruntarea la care s-a ajuns după ce Rusia a invadat Ucraina se va încheia, dar Războiul Rece va continua, „extrem de preocupant fiind cum va arata compromisul final”,  a spus fostul ministru de Externe Cristian Diaconescu, invitatul lui Marius Tucă la ediția specială ”Războiul din Ucraina”, transmisă live de Gândul.

Întrebat cum crede că se va termina războiul din Ucraina și ce se va întâmpla la nivel mondial, Cristian Diaconescu a răspuns:

„Războiul Rece va continua, din păcate. Această criză se va termina la un moment dat, să sperăm cât mai repede. Ceea ce mi se parte extrem de preocupant este cum va arata compromisul final, pentru că fără compromis nu se poate”.

Fostul ministru de Externe a transmis un avertisment către guvernanți să se gândească foarte bine că „România va fi prima linie a frontului”, din punct de vedere diplomatic și strategic.

„Foarte rapid, trebuie să se gândească cei de la București că România va fi prima linie a frontului, nu militar, ci politic, diplomatic și strategic în acest Război Rece pe care tot mai multă lume îl acceptă că va dura cam șapte ani. Noi îi apărăm pe ei, și ei trebuie să ne apere pe noi”, a spus Cristian Diaconescu.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase