GÂNDUL MEU. Te-ai săturat să alegi răul cel mai mic? Dacă tu nu vii la vot, ne vom delecta următorii 5 ani cu răul cel mai mare

Redactor:
Clarice Dinu
GÂNDUL MEU. Te-ai săturat să alegi răul cel mai mic? Dacă tu nu vii la vot, ne vom delecta următorii 5 ani cu răul cel mai mare
Filozoful Edmond Burke spunea cândva: „Pentru ca răul să triumfe este suficient ca oamenii buni să nu facă nimic"- (All that is necessary for the triumph of evil is that good men do nothing). Nimic altceva nu se potrivește mai bine stării actuale a acestei națiuni, precum o face acest citat.

Stimați concetățeni, vă invit duminică la un vot responsabil!

Mă adresez tuturor celor cu drept de vot. Mă adresez celor care mergeți la vot de fiecare dată și care aveți deja formulată o opțiune. Mă adresez și celor care sunteți încă nehotărâți. Dar în mod special mă adresez celor care sunteți hotărâți să nu participați. Sunt convins că fiecare aparținător al oricăreia dintre aceste categorii are argumente solide pentru opțiunea personală.

Totuși, vă rog să tratați această ocazie cu maximă seriozitate. În zilele ce urmează, NOI decidem cine va fi ocupantul celei mai înalte poziții în stat pentru următorii 5 ani.

Tu, cel care votezi doar pentru că ți se dă ceva, gândește pe termen lung. Încetează a-ți mai urmări în mod egoist doar interesul tău de moment! Cei care te cumpără ieftin te și prețuiesc ieftin. Votul tău nu se rezumă la o sacoșă plină cu produse alimentare. Votul nu este nici cuantificabil în bani.

Mă adresez acum ție, nehotărâtule. Facem parte din aceeași categorie. Scrutinul actual reprezintă încă o dovadă, dacă aceasta mai era necesară, că nu cantitatea dă valoarea, ci calitatea. Deși avem nu mai puțin de 14 opțiuni, suntem mulți cei care nu ne regăsim reprezentați de niciuna dintre acestea.

Haide să facem totuși un efort! Împreună avem șansa de a schimba oferta electorală. Pentru astăzi nu mai avem cum, însă poate reușim pentru următoarea ocazie.

Mă adresez acum ție, celui care ești hotărât să nu mergi la vot. Am înțeles că ai jurat că nu vei mai împuternici niciodată pe cineva să facă rău. Motivarea ta mi-a fost temă de gândire pentru multe zile si mă simt nevoit să-ți dau dreptate.

Însă, istoria ultimilor 25 de ani ne-a demonstrat că cei care se prezintă cu regularitate la vot au ales, spui tu cel ești hotărât să nu mergi la vot, aproape întotdeauna împotriva interesului general. Nu-i putem lăsa pe ei să aleagă pentru ca noi să-i criticăm ulterior.

Te-ai săturat să alegi răul cel mai mic? Dacă tu nu te prezinți la vot, te asigur că ne vom delecta următorii cinci ani cu răul cel mai mare.

Sunt printre candidații antrenați în această competiție câțiva care, în disprețul nostru, al alegătorilor, s-au autoproclamat Președintele României încă dinainte de a începe campania electorală.

Nu te-ai săturat să-i vezi cum își însușesc sau fac trafic cu OPȚIUNEA TA de parcă li s-ar cuveni? Acești indivizi își arogă reprezentarea pe care noi le-o oferim prin vot, chiar înainte s-o facem.

Dacă nu ai alt motiv să mergi la vot, fă-o măcar pentru ei. Sancționează-i!

În ultimă instanță tratează votul ca pe o obligație morală pe care o ai față de societate, față de semenii tăi.

Mă adresez vouă și nu lor, pentru că am convingerea că doar în mâinile noastre mai exista o șansă de a schimba cursul societății în care conviețuim. Doar realizând că formăm o echipă vom putea schimba lumea în care trăim.

Ziua votului poate reprezenta o zi ca toate celelalte, o zi banală, sau poate reprezenta șansa unei reinițializări. O reinițializare pentru mine. O reinițializare pentru tine. O reinițializare pentru societate.

Fă din votul tău punctul de plecare pentru un om mai civic! O societate mai bună se clădește pe cetățeni mai buni.

Nu te limita la a fi mândru pentru că ești român sau ortodox, frumos, etc.  Acestea sunt calități pe care le-ai dobândit prin naștere.

Fii mândru pentru ceea ce realizezi prin efortul intelectual sau fizic, prin educație și prin muncă, prin caracterul pe care-l dezvolți,

Fii în fiecare zi mai bun în ceea ce faci, mai corect față de tine și față de cei din jur. Fă din educația personală și a copilului tău (acolo unde este cazul) o prioritate. Stabilește-ți așteptări înalte de la tine, ajută-i și pe cei din jur și vei vedea cum se schimbă lumea în jurul tău.

Cum va fi până la urmă ziua votului? Depinde exclusiv de fiecare dintre noi.

Îmi doresc ca în duminica votului să aveți cu toții în minte doar acest gând: „Pentru ca răul sa triumfe este suficient ca oamenii buni să nu facă nimic!”

Am convingerea că va fi suficient.

Cu prețuire,

Un alegător.

CRISTIAN ENACHE este unul dintre cei șase challengeri „VREAU PREȘEDINTE”. Are 35 de ani, este IT-ist și spune s-a alăturat campaniei gândul „VREAU PREȘEDINTE” pentru a încerca să transmită cât mai departe mesajul că „că este iluzoriu să așteptăm de la clasa politică orientarea țării către o civilizație ce are la bază noțiuni precum echitate, corectitudine, spirit civic, egalitate de sansă și de fair-play. Toate acestea le putem realiza doar împreună, fiecare în parte în cercul lui de influență”.

Tags:
Pe stadion doar cu vaccin sau test! Premierul a anunţat condiţiile ca fanii să intre...
Loredana Groza, prinsă de paparazzi BEATĂ MANGĂ. Ce alte vedete din România s-au luat la...
FOTO. Anca Țurcașiu, apariții fără inhibiții! Imaginile cu ea la mare, la 50 de ani
GRAVIDA? „Aproape că am căzut din picioare” Anca Serea, declarațiile momentului! E vorba de SARCINA...
Stelistul Chitoșcă și rapidistul Ciuculescu s-au luat la bătaie! Scandal monstru la Survivor România! Imagini...
Pericolul major care amenință planeta. Acum e oficial, aplicațiile de tip Waze ar putea deveni...
VIDEO Atenţie, cade! Momentul în care un balcon ticsit de invitaţi se prăbuşeşte pe stânci,...
BANCUL ZILEI – O partidă feroce de 53X în patru
Job-ul pentru care poți fi plătit cu 22.000 de euro pe lună și nu necesită...
Loredana Groza, prinsă de paparazzi BEATĂ MANGĂ. Ce alte vedete din România s-au luat la...
Au furat TUNUL direct de pe fundul mării! „Au crezut că ar fi o piesă...
Alimentul care a fost numit după Benone Sinulescu. Se vinde ca pâinea caldă în România
Horoscopul banilor 17-23 mai 2021. Zodia care dă lovitura, va fi săptămâna perfectă
După primul satelit și primul om în spațiu, rușii mai dau o lovitură. E uluitor...
Flavia Groșan, medicul care tratează bolnavi de COVID-19 după scheme de tratament proprii, face un...
Cea mai periculoasă băutură alcoolică pentru ficat. Un român consumă 85 de litri anual
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Povestea antreprenoarei care a creat împreună cu soţul său un adevărat imperiu în România. Totul...
Inchide