GÂNDUL MEU. Te-ai săturat să alegi răul cel mai mic? Dacă tu nu vii la vot, ne vom delecta următorii 5 ani cu răul cel mai mare

GÂNDUL MEU. Te-ai săturat să alegi răul cel mai mic? Dacă tu nu vii la vot, ne vom delecta următorii 5 ani cu răul cel mai mare
Publicat: 31/10/2014, 15:26
Actualizat: 18/08/2018, 05:34

Stimați concetățeni, vă invit duminică la un vot responsabil!

Mă adresez tuturor celor cu drept de vot. Mă adresez celor care mergeți la vot de fiecare dată și care aveți deja formulată o opțiune. Mă adresez și celor care sunteți încă nehotărâți. Dar în mod special mă adresez celor care sunteți hotărâți să nu participați. Sunt convins că fiecare aparținător al oricăreia dintre aceste categorii are argumente solide pentru opțiunea personală.

Totuși, vă rog să tratați această ocazie cu maximă seriozitate. În zilele ce urmează, NOI decidem cine va fi ocupantul celei mai înalte poziții în stat pentru următorii 5 ani.

Tu, cel care votezi doar pentru că ți se dă ceva, gândește pe termen lung. Încetează a-ți mai urmări în mod egoist doar interesul tău de moment! Cei care te cumpără ieftin te și prețuiesc ieftin. Votul tău nu se rezumă la o sacoșă plină cu produse alimentare. Votul nu este nici cuantificabil în bani.

Mă adresez acum ție, nehotărâtule. Facem parte din aceeași categorie. Scrutinul actual reprezintă încă o dovadă, dacă aceasta mai era necesară, că nu cantitatea dă valoarea, ci calitatea. Deși avem nu mai puțin de 14 opțiuni, suntem mulți cei care nu ne regăsim reprezentați de niciuna dintre acestea.

Haide să facem totuși un efort! Împreună avem șansa de a schimba oferta electorală. Pentru astăzi nu mai avem cum, însă poate reușim pentru următoarea ocazie.

Mă adresez acum ție, celui care ești hotărât să nu mergi la vot. Am înțeles că ai jurat că nu vei mai împuternici niciodată pe cineva să facă rău. Motivarea ta mi-a fost temă de gândire pentru multe zile si mă simt nevoit să-ți dau dreptate.

Însă, istoria ultimilor 25 de ani ne-a demonstrat că cei care se prezintă cu regularitate la vot au ales, spui tu cel ești hotărât să nu mergi la vot, aproape întotdeauna împotriva interesului general. Nu-i putem lăsa pe ei să aleagă pentru ca noi să-i criticăm ulterior.

Te-ai săturat să alegi răul cel mai mic? Dacă tu nu te prezinți la vot, te asigur că ne vom delecta următorii cinci ani cu răul cel mai mare.

Sunt printre candidații antrenați în această competiție câțiva care, în disprețul nostru, al alegătorilor, s-au autoproclamat Președintele României încă dinainte de a începe campania electorală.

Nu te-ai săturat să-i vezi cum își însușesc sau fac trafic cu OPȚIUNEA TA de parcă li s-ar cuveni? Acești indivizi își arogă reprezentarea pe care noi le-o oferim prin vot, chiar înainte s-o facem.

Dacă nu ai alt motiv să mergi la vot, fă-o măcar pentru ei. Sancționează-i!

În ultimă instanță tratează votul ca pe o obligație morală pe care o ai față de societate, față de semenii tăi.

Mă adresez vouă și nu lor, pentru că am convingerea că doar în mâinile noastre mai exista o șansă de a schimba cursul societății în care conviețuim. Doar realizând că formăm o echipă vom putea schimba lumea în care trăim.

Ziua votului poate reprezenta o zi ca toate celelalte, o zi banală, sau poate reprezenta șansa unei reinițializări. O reinițializare pentru mine. O reinițializare pentru tine. O reinițializare pentru societate.

Fă din votul tău punctul de plecare pentru un om mai civic! O societate mai bună se clădește pe cetățeni mai buni.

Nu te limita la a fi mândru pentru că ești român sau ortodox, frumos, etc. Acestea sunt calități pe care le-ai dobândit prin naștere.

Fii mândru pentru ceea ce realizezi prin efortul intelectual sau fizic, prin educație și prin muncă, prin caracterul pe care-l dezvolți,

Fii în fiecare zi mai bun în ceea ce faci, mai corect față de tine și față de cei din jur. Fă din educația personală și a copilului tău (acolo unde este cazul) o prioritate. Stabilește-ți așteptări înalte de la tine, ajută-i și pe cei din jur și vei vedea cum se schimbă lumea în jurul tău.

Cum va fi până la urmă ziua votului? Depinde exclusiv de fiecare dintre noi.

Îmi doresc ca în duminica votului să aveți cu toții în minte doar acest gând: „Pentru ca răul sa triumfe este suficient ca oamenii buni să nu facă nimic!”

Am convingerea că va fi suficient.

Cu prețuire,

Un alegător.

CRISTIAN ENACHE este unul dintre cei șase challengeri „VREAU PREȘEDINTE”. Are 35 de ani, este IT-ist și spune s-a alăturat campaniei gândul „VREAU PREȘEDINTE” pentru a încerca să transmită cât mai departe mesajul că „că este iluzoriu să așteptăm de la clasa politică orientarea țării către o civilizație ce are la bază noțiuni precum echitate, corectitudine, spirit civic, egalitate de sansă și de fair-play. Toate acestea le putem realiza doar împreună, fiecare în parte în cercul lui de influență”.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Protejarea demnităţii lui David a lui Michelangelo: O luptă pentru libertatea de exprimare
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
CARNEA DE PUI din magazine. Anunțul venit de la cel mai înalt nivel: Să fie...
România în Schengen AIr. Regulile pe aeroporturi intră în vigoare din 31 martie
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația