Autoarea Ioana Stana, invitată în cadrul Încotro cartea românească?: „Am încercat o schimbare de concept. Tot ce este transmis ca informație, este informație asumată”

Autoarea Ioana Stana, invitată în cadrul Încotro cartea românească?: „Am încercat o schimbare de concept. Tot ce este transmis ca informație, este informație asumată”

Seara de marți a adus o nouă ediție Încotro cartea românească?, eveniment transmis live pe Facebook de Velvet Story și susținut de Gândul.ro, unde alături de Ciprian Tănăsescu au participat autoarea Ioana Stana și poetul Mihail-Robert Zaharia, invitați pentru a discuta despre cartea „Șoapte între generații”, apărută la editura Velvet Story, debutul Ioanei Stana.

Ioana Stana este artist plastic, pășind în lumea literară cu o carte de dezvoltare personală, punând în cuvinte o serie de însemnări ce ajung la cititor precum o conversație sinceră și familiară cu autorul. „Șoapte între generații” este construită sub forma unor scrisori, dedicate fiului, tatălui și cititorului, în care Ioana Stana a adunat lecții de viață și propune o viziune nouă asupra unor aspecte legate de relații, indiferent de natura lor – că este aceea dintre mamă și fiu, părinte și fiică sau între parteneri.

Mihail-Robert Zaharia i-a fost alături autoarei încă din faza incipientă a cărții, el lucrând la un proiect de consultanță literară, prin care i-a oferit ajutorul Ioanei Stana pe partea de corectură.

„M-am apucat să gândesc această carte dintr-o joacă, dintr-un manifest, dacă vreți, al consilierului, nu dintr-o dorință a jocurilor de litere. Am observat că atunci când ții o consiliere, e foarte greu să-l faci pe cel cu care vorbești să se deschidă, să înțeleagă că ești acolo să îl sprijini, fără să îi dai sfaturi, fără să fii un terapeut sau un psiholog – eu nu am nicio calificare pentru așa ceva. Practic tot ceea ce pot eu să îi ofer este un mod de a vedea viața altfel, ce face cu informațiile nu mai ține de mine. Dar eu sper să îl ajut să vadă cât mai mult altfel decât el vede, sperând că o să ia mai multe moduri de a-și alege drumul, mai multe posibilități. Așa s-a născut această carte, în acceptul că omul are nevoie să nu fie cu garda ridicată în momentul în care are propriile căutări”, a povestit Ioana Stana.

„Am încercat o schimbare de concept”, a spus Ioana Stana despre stilul scrierii cărții. „Tot ce este transmis ca informație, este informație asumată.”

„Prima parte a cărții face referință la ceea ce ar fi bine pentru un băiat să știe despre o fată sau o femeie. Mergând mai departe, a doua parte este ceea ce ar trebui să știe o fată și ce să ia în considerare atunci când își asumă faptul că un bărbat este foarte diferit de ea – și nu vorbim despre ce vedem în poze – și care ajută să aibă o privire de ansamblu. A treia parte este pentru cititori.”

Întâlnirea s-a ales cu discuții interesante, invitații răspunzând întrebărilor și fiind o plăcere pentru urmăritori să afle mai multe despre autoare, cartea sa și viziunea ei de a trata lucrurile. Emisiunea poate fi urmărită integral pe pagina de Facebook Velvet Story sau pe YouTube.

FOTO-ŞOC! ”Am intrat în direct fără să mă îmbrac!” Gafă de proporţii făcută de o...
Loredana Groza, prinsă de paparazzi BEATĂ MANGĂ. Ce alte vedete din România s-au luat la...
FOTO. Anca Țurcașiu, apariții fără inhibiții! Imaginile cu ea la mare, la 50 de ani
GRAVIDA? „Aproape că am căzut din picioare” Anca Serea, declarațiile momentului! E vorba de SARCINA...
Stelistul Chitoșcă și rapidistul Ciuculescu s-au luat la bătaie! Scandal monstru la Survivor România! Imagini...
Alimentul care a fost numit după Benone Sinulescu. Se vinde ca pâinea caldă în România
VIDEO Atenţie, cade! Momentul în care un balcon ticsit de invitaţi se prăbuşeşte pe stânci,...
BANCUL ZILEI – O partidă feroce de 53X în patru
Românii din Israel trăiesc în teroare: „Au început să se bată, să împuște poliția, să...
Loredana Groza, prinsă de paparazzi BEATĂ MANGĂ. Ce alte vedete din România s-au luat la...
Cât de mare este PERICOLUL de la Cernobîl după ce a început să FIARBĂ radioactiv...
Dan Bittman, interzis la PRO TV? Artistul a dat totul în vileag! Fanii au rămas...
Nominalizări BOMBĂ la Survivor România. Doi faimoși, în pericol: a ieșit scandal uriaș
După primul satelit și primul om în spațiu, rușii mai dau o lovitură. E uluitor...
Veste ȘOC în România: A fost GĂSITĂ MOARTĂ
Cele mai comune 4 greşeli pe care bărbații le fac în dormitor
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Povestea antreprenoarei care a creat împreună cu soţul său un adevărat imperiu în România. Totul...
Inchide