Autoarea Ioana Stana, invitată în cadrul Încotro cartea românească?: „Am încercat o schimbare de concept. Tot ce este transmis ca informație, este informație asumată”

Autoarea Ioana Stana, invitată în cadrul Încotro cartea românească?: „Am încercat o schimbare de concept. Tot ce este transmis ca informație, este informație asumată”
Publicat: 21/04/2021, 14:00

Seara de marți a adus o nouă ediție Încotro cartea românească?, eveniment transmis live pe Facebook de Velvet Story și susținut de Gândul.ro, unde alături de Ciprian Tănăsescu au participat autoarea Ioana Stana și poetul Mihail-Robert Zaharia, invitați pentru a discuta despre cartea „Șoapte între generații”, apărută la editura Velvet Story, debutul Ioanei Stana.

Ioana Stana este artist plastic, pășind în lumea literară cu o carte de dezvoltare personală, punând în cuvinte o serie de însemnări ce ajung la cititor precum o conversație sinceră și familiară cu autorul. „Șoapte între generații” este construită sub forma unor scrisori, dedicate fiului, tatălui și cititorului, în care Ioana Stana a adunat lecții de viață și propune o viziune nouă asupra unor aspecte legate de relații, indiferent de natura lor – că este aceea dintre mamă și fiu, părinte și fiică sau între parteneri.

Mihail-Robert Zaharia i-a fost alături autoarei încă din faza incipientă a cărții, el lucrând la un proiect de consultanță literară, prin care i-a oferit ajutorul Ioanei Stana pe partea de corectură.

„M-am apucat să gândesc această carte dintr-o joacă, dintr-un manifest, dacă vreți, al consilierului, nu dintr-o dorință a jocurilor de litere. Am observat că atunci când ții o consiliere, e foarte greu să-l faci pe cel cu care vorbești să se deschidă, să înțeleagă că ești acolo să îl sprijini, fără să îi dai sfaturi, fără să fii un terapeut sau un psiholog – eu nu am nicio calificare pentru așa ceva. Practic tot ceea ce pot eu să îi ofer este un mod de a vedea viața altfel, ce face cu informațiile nu mai ține de mine. Dar eu sper să îl ajut să vadă cât mai mult altfel decât el vede, sperând că o să ia mai multe moduri de a-și alege drumul, mai multe posibilități. Așa s-a născut această carte, în acceptul că omul are nevoie să nu fie cu garda ridicată în momentul în care are propriile căutări”, a povestit Ioana Stana.

„Am încercat o schimbare de concept”, a spus Ioana Stana despre stilul scrierii cărții. „Tot ce este transmis ca informație, este informație asumată.”

„Prima parte a cărții face referință la ceea ce ar fi bine pentru un băiat să știe despre o fată sau o femeie. Mergând mai departe, a doua parte este ceea ce ar trebui să știe o fată și ce să ia în considerare atunci când își asumă faptul că un bărbat este foarte diferit de ea – și nu vorbim despre ce vedem în poze – și care ajută să aibă o privire de ansamblu. A treia parte este pentru cititori.”

Întâlnirea s-a ales cu discuții interesante, invitații răspunzând întrebărilor și fiind o plăcere pentru urmăritori să afle mai multe despre autoare, cartea sa și viziunea ei de a trata lucrurile. Emisiunea poate fi urmărită integral pe pagina de Facebook Velvet Story sau pe YouTube.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
A pierdut la Marriott banii de la cămătari și... De ce a cedat Mititelu Jr.?!...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
EXCLUSIV | Adrian Mititelu și-a pulverizat copilul aflat pe patul de spital: „E un escroc!...
Declarațiile SFÂȘIETOARE ale unei vedete: de ce nu a devenit mamă până acum!
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Alertă! Cutremur de 6.3 grade pe scara Richter! Unde s-a produs și ce magnitudine a...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Obligație pentru români. Plata impusă de stat de care nu pot scăpa: E pentru nimic
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
EL e ucigașul Ana-Mariei?! Gravida, găsită îngropată în pădure! Dezvăluiri de ultimă oră
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
Primele declarații ale Ancăi Dumitra despre sarcină. Actrița nu își mai încape în piele de...
BANCUL ZILEI. Bubulina:- Iar pleci la cârciumă derbedeule, săptămâna viitoare trebuie să plătim și întreținerea!
Test de cultură generală. De ce miros urât câinii uzi?