Autoarea Teodora Matei, invitată în cadrul emisiunii Încotro cartea românească?

Autoarea Teodora Matei, invitată în cadrul emisiunii Încotro cartea românească?
Publicat: 19/05/2021, 14:00

Autoarea Teodora Matei a fost invitata Simonei Tănăsescu în cadrul Încotro cartea românească?, întâlnire online prezentată de Velvet Story și susținută de Gândul.ro, care prilejuiește, în fiecare seară de marți, discuții cu autori români îndrăgiți. Teodora Matei este cunoscută publicului cititor prin povestirile sale, nu puține la număr. A debutat literar în 2012 și, de atunci, a scris povestiri și cărți în genurile SFFH, crime și romance. A publicat la editura Tritonic, până în prezent, nouă cărți. Textele sale au fost incluse în numeroase antologii și volume colective.  

Teodora Matei este un scriitor prolific, reușind să se împartă între viața de zi cu zi și cea literară cu brio. „Trebuie să îți faci timp pentru toate. Trebuie să îți împarți cele 24 de ore în segmente, pentru tine, pentru familie, timp în care să muncești, să câștigi bani, să te simți bine, să faci ce îți place, ce trebuie. Pentru scris îmi fac timp – serile, în weekend”, mărturisește Teodora Matei.

Oprindu-se asupra seriei „Poveștile castelului”, care s-a încheiat cu un volum trei publicat în septembrie 2020, Simona Tănăsescu a deschis discuțiile despre primul pas făcut spre publicare și ce a reprezentat acest lucru pentru Teodora Matei.

„Inițial am avut ideea unei povestiri, și asta se întâmpla prin 2009, deci cu mult timp înainte ca povestea să apară pe hârtie. Mi-am făcut curaj și am dus-o la bun sfârșit, am publicat-o pe un site de literatură, unde nu a avut foarte multe vizualizări, pentru că la momentul acela nimeni nu știa că eu vreau să scriu, că îmi place să scriu. Am ținut-o oarecum la sertar, însă pe măsură ce a trecut timpul, am simțit nevoia că ar mai fi ceva de spus. Și, acea povestire care a devenit primul capitol din Stăpânul castelului, s-a dezvoltat și abia în 2011 am avut curajul să o trimit la Nautilus. În acea vreme descoperisem revistele online și autorii români și îmi plăcea tare mult să descopăr ce mai scriu autorii români, oameni care trăiesc în același timp cu mine.” povestește Teodora Matei.

Deși nu a primit un răspuns prompt cu privire la povestirea sa, în cele din urmă scrierile Teodorei Matei s-au văzut publicate, în 2012, sub forma unor seriale lunare, iar încurajarea din partea redactorului revistei a făcut-o să prindă curaj în viitoare apariții.

Autoarea i-a purtat pe urmăritorii ediției Încotro cartea românească? și prin poveștile celorlalte cărți semnate de ea, stârnind curiozitatea unora și plăcerea altor de a-și aduce aminte de personaje și acțiuni interesante. Timpul de discuție a fost însă prea scurt pentru a atinge toate subiectele de interes, dar Simona Tănăsescu a lăsat loc de viitoare ocazii. Întregul interviu poate fi urmărit integral pe pagina de Facebook Velvet Story și pe YouTube.

Răsturnare de situaţie! Uluitor: ce le spune ministrul australian, care "l-a executat" pe Novak Djokovic,...
BOMBĂ! Gina Pistol și Smiley s-au despărțit din cauza Anei Baniciu?! Când s-a întâmplat și...
Laurențiu Reghecampf, reacție devastatoare după ce iubita lui a fost atacată mârșav! Mesaj dur pentru...
Dieta anti-depresie. Alimente care stimulează producția naturală de serotonină
Efectele dramatice ale expulzării lui Novak Djokovic asupra turneului de la Australian Open!
Reacţia lui Djokovic după ce a aflat că va fi expulzat din Australia: „Sunt extrem...
DUSTER-UL care lasă pe toată lumea cu gura căscată!
BANCUL ZILEI | Bărbat sedus în lift de o tipă voluptoasă: “Fă-mă să mă simt...
George Simion a luat cu asalt primăria din Timișoara: „Fritz, parașutat din Germania, ocupă ilegal...
BOMBĂ! Gina Pistol și Smiley s-au despărțit din cauza Anei Baniciu?! Când s-a întâmplat și...
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
PERCHEZIȚII! INDIVID PRINS în FLAGRANT punând în circulație EURO FALȘI. VIDEO
Ţara devenită paradis pentru pensionare. O „mamaie” a avut 15 iubiţi tineri în 7 ani:...
Anunț ȘOC: Cine i-a ucis, de fapt, pe cei doi studenți de la Iași? Răsturnare...
SE DAU BANI! Anunțul momentului pentru cei care stau la bloc. Decizia luată de Guvern
Breaking News! Apelul 112 al polițistului care a lovit două fetițe
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Ce înseamnă acest simbol pe care îl vedem tot mai des pe maşini. Aproape nimeni...