Miruna și Cristian, copiii care scriu cărți pentru copii

Miruna și Cristian, copiii care scriu cărți pentru copii
Publicat: 02/06/2021, 14:00

Cărțile pot fi cei mai buni prieteni ai copiilor, iar Miruna Dobrea și Cristian Apostol au arătat acest lucru tuturor, fiind autorii unor cărți, în care eroii creați de ei vin să îi încânte pe micii cititori și să le trezească imaginația. Carlo, un lup neînfricat, și Cro, un cioroi inimos, sunt personajele unor povești cu care cei doi copii i-au impresionat pe toți. Cărțile lor au fost publicate de curând la editura Velvet Story, bucurându-se de succes și de entuziasmul cititorilor.

Proiectul „Copiii scriu cărți pentru copii” a fost anunțat de editura Velvet Story la sfârșitul anului trecut, și iată că, în preajma Zilei Copilului, acesta a prins contur. Miruna și Cristian au lucrat la cărțile lor precum marii scriitori, investind timp și atenție fiecărui detaliu. Pe lângă talentul lor de povestitori, cei doi copii au dovedit un talent deosebit și la desenat, ilustrațiile ce însoțesc poveștile, cât și cele de pe copertă, fiind realizate chiar de ei.

Miruna Dobrea, născută în data de 11.11 2011, într-o zi magică, cum îi place să spună, este un copil care are în ea toată inocența lumii. Pentru ea există încă zâne, sirene, dragoni și tot felul de creaturi fantastice pe care le desenează și le însuflețește în tot felul de povești. O fire prietenoasă, curioasă și creativă, este pasionată de tot ceea ce o înconjoară, iubind să călătorească și să descopere lucruri și oameni noi.

Cristian Apostol s-a născut în Republica Moldova pe 30 septembrie 2011; în momentul de față locuiește la Cluj-Napoca. Cristian a început prin a citi cărți, apoi încurajat de mama sa a urmat drumul vlogului prin a recenza cărți pe Youtube; iar activitatea sa nu s-a oprit aici, drumul cuvintelor l-a purtat până a început să scrie și el, iar curajul i-a venit pe parcurs. Printre pasiunile sale se numără și fotbalul, baschetul și șahul și, nu în ultimul rând, desenul, drept dovadă fiind personajele creionate în cartea sa.

Tinerii scriitori au fost invitați în cadrul Încotro cartea românească?, unde au vorbit cu Simona Tănăsescu despre eroii imaginați de ei și și-au arătat bucuria de a-și vedea cartea publicată și ajunsă la cititori.

„Am fost pur și simplu mirată, așa de fericită, îmi vedea să râd, a fost o bucurie totală și visul meu de-o viață”, a mărturisit Miruna Dobrea la îndemnul Simonei Tănăsescu.

„Eu am fost așa uimit, am crezut în mine și chiar am ajuns unde îmi doream”, le-a spus Cristian Apostol urmăritorilor emisiunii transmise în direct pe pagina de Facebook Velvet Story.

Cărțile „Carlo – Urletul Străbunilor” și „Cro – Un erou înaripat” sunt deopotrivă un exemplu de dedicare și pasiune pentru scris, cât și un impuls pentru copii să descopere minunata lume a lecturii.

ŞOC! Bărbatul celebru adorat de întreaga ţară a violat o adolescentă de 16 ani. Mama...
Scandal la Antena 1. De ce au refuzat Petre și Buble să participe la ediția...
FOTO. Alexia Eram s-a pozat în lenjerie intimă! Fiica Andreei Esca, apariție controversată
Previne demența! Cele 10 porunci pentru un creier sănătos, potrivit unui neurochirurg
Poliția a dat verdictul în accidentul lui Gigi Becali! Lovitură grea pentru miliardar: Ionuț Luțu...
30 noiembrie şi 1 decembrie, zile libere legale. Ce compensaţii trebuie să primeşti de la...
Surpriza Dacia pentru toți ROMÂNII. Anunțul a fost făcut azi!
BANCUL ZILEI – O blondă dotată, pe plajă la nudiști, intră în vorbă cu doi...
Cum poate fi anihilat în doar două secunde virusul SARS-CoV-2. Descoperirea medicilor din Israel
Scandal la Antena 1. De ce au refuzat Petre și Buble să participe la ediția...
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
Ziua Națională a României, MARCATĂ la Constanța
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Un bărbat a murit după ce a coborât din mașină să-și remedieze o avarie
PFIZER a făcut anunțul momentului! Nimeni nu s-ar fi așteptat la asta. Răsturnare completă de...
Răsturnare de situație: Cine pleacă de la Antena Stars după bătaia de la toaletă? „Mi-au...
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...