Recomandare de carte. „Acolo unde cântă racii” – „un roman de o frumusețe tulburătoare’’ scris de Delia Owens (FOTO)

Redactor:
Mihaela Ivancica

Nicio carte nu s-a bucurat anul acesta de atenția privilegiată de care a beneficiat „Acolo unde cântă racii”, romanul scris de autoarea americană Delia Owens, un spectaculos debut în beletristică la vârsta de 70 de ani!

„Acolo unde cântă racii” este un roman cu accente autobiografice, pe alocuri, filtrate de imaginația scriitoarei. Locul unde se petrece acțiunea romanului are influențe din copilăria Deliei Owens, petrecută explorând natura, dar și din sălbăticia Africii. Natura este, de altfel, cel mai puternic personaj al romanului, unul tăcut, maiestuos, care educă, oferă mângâiere, adăpost și hrană, periculos când nu îi sunt respectate legile, tandru, când este iubit.

Reese Witherspoon: „N-am cuvinte să spun cât de mult mi-a plăcut această carte! Mi-aş fi dorit să nu se mai termine niciodată!”

Eroina centrală a cărții este Kya, o tânără cu o neobișnuită și emoționantă poveste de viață, urmărită de autoare pe două planuri, trecut-prezent, de la vârsta de șase ani până la finalul vieții.

Romanul începe cu descoperirea trupului lui Chase, prăbușit la baza unui foișor de foc. Crimă sau doar accident? Nu există indicii clare nici pentru o ipoteză, nici pentru cealaltă, dar suspiciunile tuturor se îndreaptă spre singuratica Fată a Mlaștinii, cea atât de diferită de ei toți.

,,Delia Owens exploreaza felul in care izolarea afecteaza comportamentul uman, precum si efectul profund pe care il poate avea respingerea asupra noastra”, a transmis Vanity Fair.

Zvonurile despre Fata Mlastinii au circulat mulți ani în Barkley Cove, un orășel liniștit de pe coasta Carolinei de Nord. Așa că, în 1969, când chipeșul Chase Andrews este găsit mort, localnicii bănuiesc imediat că a fost ucis de Kya Clark, adevăratul nume al Fetei Mlastinii.

Însa Kya nu este nici pe departe sălbăticiunea pe care și-o închipuie lumea. Sensibilă și inteligentă, a supraviețuit singură în ținuturile luxuriante de pe malul oceanului, împrietenindu-se cu pescărușii, descoperind bogăția nesfarșită a pădurilor brăzdate de canale și învățând lecții de viață accesibile doar celor care trăiesc în natură.

Entertainment Weekly, despre romanul „Acolo unde cântă racii”: „O explorare a singurătăţii şi a iubirii din perspectivă feminină”

Într-o bună zi, Kya simte înfiripăndu-se în sufletul ei dorința de a fi iubită, iar când doi tineri din oraș sunt atrași de frumusețea ei neobișnuită, viața i se schimbă complet, căpătând un alt sens.

Dar, nu după mult timp, ceva cu totul neprevăzut îi sfărâmă noua existență.

,,Acolo unde cântă racii” îmbină cu un talent extraordinar povestea tulburatoare a maturizării unei fete părăsite de familie, un superb omagiu adus naturii, o emoţionantă poveste de iubire şi misterul unei crime.

Delia Owens şi-a obţinut licenţa în zoologie la Universitatea din Georgia şi doctoratul în etologie la Universitatea din California. Împreună cu fostul ei soţ, Mark, a scris trei bestselleruri internaţionale despre anii pe care i-au petrecut ca naturalişti în Africa: Cry of the Kalahari, The Eye of the Elephant şi Secrets of the Savanna. A primit Premiul John Burroughs pentru carte de ştiinţă şi a publicat articole în Nature, African Journal of Ecology şi International Wildlife. Acolo unde cântă racii este romanul ei de debut, care va fi ecranizat de Fox 2000, producătoarea filmului fiind Reese Witherspoon. În prezent, locuieşte in Idaho.

Delia Owens a petrecut 15 ani în Africa împreună cu soțul ei, studiind flora și fauna de acolo, până când uciderea unui braconier, contrabandist de fildeș avea să-i aducă înapoi în Statele Unite. Aceasta nu înainte ca soțul și fiul vitreg al Deliei Owens să fie hărțuiți în procese, fără a fi acuzați de ceva. După ce ambasada americană a spus că nu le mai poate asigura protecția, scriitoarea s-a întors în țara natală împreună cu familia și nu s-a mai întors niciodată în Africa.

Dacă doriți să discutăm despre cărți sau activitatea voastră din domeniul literar, dacă aveți o carte pe care vreți să o prezentăm, acestea fiind publicate în rubrica Gânduri printre cărți, nu ezitați să ne trimiteți un mesaj pe adresa de e-mail – [email protected] , care să conțină numele și un număr de telefon, precizând în subiect – în atenția Simonei Tănăsescu și Alinei Dinu.

Gigi Becali a început cumpărăturile de Black Friday. Cinci transferuri dintr-o lovitură la FCSB. Roş-albaştrii...
Doliu la Pro TV! A murit într-un accident cumplit
FOTO. Cum a ajuns să arate la 46 de ani Adrian Ilie, celebrul fotbalist din...
FOTO. Larisa Iordache, imagini incendiare pe Instagram! Cum arată gimnasta, la 3 ani de la...
Secretul bine ascuns din vila Elenei Ceaușescu. Cum își teroriza angajații. Viclenia ei nu avea...
Trei morţi şi mai mulţi răniţi într-un atac cu cuţitul într-o biserică din Franţa. Autorităţile...
Atac într-o catedrală la Nisa, soldat cu trei morți. O victimă ar fi fost decapitată
Doliu la Pro TV! A murit într-un accident cumplit
Nunta care a șocat lumea! Cine sunt cele două mirese și ce s-a întâmplat cu...
Un MILION de oameni au DISPĂRUT în condiții misterioase, dar altceva este mai ȘOCANT
EA a fost rivala Elenei Ceaușescu, pe care soția dictatorului o ura de moarte. Cum...
Concedieri MASIVE în România. O mare companie dă afară mii de angajați. Pandemia îi duce...
Moşii de Toamnă 2020 sau Sâmbăta Morţilor: Ce este bine să dai de pomană în...
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Care este meseria pe care o distruge noua invenţie a lui Bill Gates. Zeci de...
Ramona Olaru a trecut peste despărțire. Vedeta nu mai suferă după Cuza: „Nu am nevoie...
×
Inchide