Recomandare de carte. „Acolo unde cântă racii” – „un roman de o frumusețe tulburătoare’’ scris de Delia Owens (FOTO)

Recomandare de carte. „Acolo unde cântă racii” - „un roman de o frumusețe tulburătoare’’ scris de Delia Owens (FOTO)
Recomandare de carte. „Acolo unde cântă racii” - „un roman de o frumusețe tulburătoare’’ scris de Delia Owens
Publicat: 25/09/2020, 20:34
Actualizat: 25/09/2020, 20:37

Nicio carte nu s-a bucurat anul acesta de atenția privilegiată de care a beneficiat „Acolo unde cântă racii”, romanul scris de autoarea americană Delia Owens, un spectaculos debut în beletristică la vârsta de 70 de ani!

„Acolo unde cântă racii” este un roman cu accente autobiografice, pe alocuri, filtrate de imaginația scriitoarei. Locul unde se petrece acțiunea romanului are influențe din copilăria Deliei Owens, petrecută explorând natura, dar și din sălbăticia Africii. Natura este, de altfel, cel mai puternic personaj al romanului, unul tăcut, maiestuos, care educă, oferă mângâiere, adăpost și hrană, periculos când nu îi sunt respectate legile, tandru, când este iubit.

Reese Witherspoon: „N-am cuvinte să spun cât de mult mi-a plăcut această carte! Mi-aş fi dorit să nu se mai termine niciodată!”

Eroina centrală a cărții este Kya, o tânără cu o neobișnuită și emoționantă poveste de viață, urmărită de autoare pe două planuri, trecut-prezent, de la vârsta de șase ani până la finalul vieții.

Romanul începe cu descoperirea trupului lui Chase, prăbușit la baza unui foișor de foc. Crimă sau doar accident? Nu există indicii clare nici pentru o ipoteză, nici pentru cealaltă, dar suspiciunile tuturor se îndreaptă spre singuratica Fată a Mlaștinii, cea atât de diferită de ei toți.

,,Delia Owens exploreaza felul in care izolarea afecteaza comportamentul uman, precum si efectul profund pe care il poate avea respingerea asupra noastra”, a transmis Vanity Fair.

Zvonurile despre Fata Mlastinii au circulat mulți ani în Barkley Cove, un orășel liniștit de pe coasta Carolinei de Nord. Așa că, în 1969, când chipeșul Chase Andrews este găsit mort, localnicii bănuiesc imediat că a fost ucis de Kya Clark, adevăratul nume al Fetei Mlastinii.

Însa Kya nu este nici pe departe sălbăticiunea pe care și-o închipuie lumea. Sensibilă și inteligentă, a supraviețuit singură în ținuturile luxuriante de pe malul oceanului, împrietenindu-se cu pescărușii, descoperind bogăția nesfarșită a pădurilor brăzdate de canale și învățând lecții de viață accesibile doar celor care trăiesc în natură.

Entertainment Weekly, despre romanul „Acolo unde cântă racii”: „O explorare a singurătăţii şi a iubirii din perspectivă feminină”

Într-o bună zi, Kya simte înfiripăndu-se în sufletul ei dorința de a fi iubită, iar când doi tineri din oraș sunt atrași de frumusețea ei neobișnuită, viața i se schimbă complet, căpătând un alt sens.

Dar, nu după mult timp, ceva cu totul neprevăzut îi sfărâmă noua existență.

,,Acolo unde cântă racii” îmbină cu un talent extraordinar povestea tulburatoare a maturizării unei fete părăsite de familie, un superb omagiu adus naturii, o emoţionantă poveste de iubire şi misterul unei crime.

Delia Owens şi-a obţinut licenţa în zoologie la Universitatea din Georgia şi doctoratul în etologie la Universitatea din California. Împreună cu fostul ei soţ, Mark, a scris trei bestselleruri internaţionale despre anii pe care i-au petrecut ca naturalişti în Africa: Cry of the Kalahari, The Eye of the Elephant şi Secrets of the Savanna. A primit Premiul John Burroughs pentru carte de ştiinţă şi a publicat articole în Nature, African Journal of Ecology şi International Wildlife. Acolo unde cântă racii este romanul ei de debut, care va fi ecranizat de Fox 2000, producătoarea filmului fiind Reese Witherspoon. În prezent, locuieşte in Idaho.

Delia Owens a petrecut 15 ani în Africa împreună cu soțul ei, studiind flora și fauna de acolo, până când uciderea unui braconier, contrabandist de fildeș avea să-i aducă înapoi în Statele Unite. Aceasta nu înainte ca soțul și fiul vitreg al Deliei Owens să fie hărțuiți în procese, fără a fi acuzați de ceva. După ce ambasada americană a spus că nu le mai poate asigura protecția, scriitoarea s-a întors în țara natală împreună cu familia și nu s-a mai întors niciodată în Africa.

Dacă doriți să discutăm despre cărți sau activitatea voastră din domeniul literar, dacă aveți o carte pe care vreți să o prezentăm, acestea fiind publicate în rubrica Gânduri printre cărți, nu ezitați să ne trimiteți un mesaj pe adresa de e-mail – [email protected] , care să conțină numele și un număr de telefon, precizând în subiect – în atenția Simonei Tănăsescu și Alinei Dinu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Unul dintre polițiștii care l-au căutat pe copilul de 2 din Botoșani a povestit momentul...
Jador s-a despărțit de Oana Ciocan după Survivor All Stars?! 'M-ai mințit de la început!'
FOTO. Așa arată tânăra care a apărut lângă un milionar și și-a mărit tariful, iar...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
VIDEO Generalul Ben Hodges laudă România pentru „cel mai recent exemplu de contribuție la apărarea...
Ce bilețel a primit o șoferiță din România, pe parbrizul mașinii: 'Ești frumoasă, dar..'
Irina Loghin, luată cu Salvarea!
ANM a actualizat prognoza meteo până în 15 aprilie. Pentru săptămâna viitoare, meteorologii anunţă încălzire,...
"Asta m-a pus pe gânduri cu Virginia. Nu e bine ". Robi, dezvăluiri sincere în...
A murit iubitul tenismenei Aryna Sabalenka! S-a stins din viață subit la doar 42 de...
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini...
Acte auto pe care ești OBLIGAT să le ai în ORIGINAL, în mașină
Noul smartphone de la Google, Pixel 9, vine cu o serie de îmbunătăţiri şi caracteristici...
Ceva NEMAIVĂZUT se întâmplă în interiorul planetei Jupiter! Astronomii sunt șocați
Judecătorii au luat DECIZIA. Cutremur fără precedent în DOSARUL CARACAL
Vești cumplite de la ANM. Iarnă peste România, cât de frig va fi
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut...
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după...
Nicolae Guță, părere sinceră despre vacanțele exotice. De ce nu a mers cântărețul niciodată în...
Filmarea autentică cu Kate Middleton și printul William după acuzațiile de infidelitate la adresa prințului...
BANCUL ZILEI. Bulă sună la linia fierbinte și îi răspunde una gemând: Dar ce faci...
De ce dăm vina pe victime?